Sök på webbplatsen

Hitta lokalavdelning

Som medlem får du

  • Tillgång till Sveriges bredaste utbud av guidade friluftsaktiviteter
  • Stödjer vårt arbete med hela Sveriges friluftsliv, och mycket mer...
Bli medlem

Logga in

Aktuella aktiviteter

2021-08-02

Nedan följer information om ett urval av Lidingös aktuella aktiviteter, och info om vad som händer i lokalavdelningen..
Mer information finns under respektive gren i vänsterspalten. 

 

Läs vårt nyhetsbrev från maj 2021

 

 

Om kansliets öppettider:

Fr.o.m. augusti är tanken att kansliet ska vara öppet som vanligt, på torsdagar kl. 17-19.

2 september kommer kansliet dock troligen vara stängt! 

 

Nu kan man anmäla sig till VATTENGYMNASTIKEN, som börjar 2 september:

https://www.friluftsframjandet.se/regioner/malardalen/lokalavdelningar/lidingo/hall-i-halsan/

 

 

Tuff skogsvandring 16 oktober:

https://www.friluftsframjandet.se/lat-aventyret-borja/hitta-aventyr/vandring/vandring/tuff-skogsvandringvandring2/

Lördag den 16 oktober planerar vi en riktigt tuff höstvandring runt större delen av Lovön. Vi följer i huvudsak vandringsleden ”Lovön Runt”. Vandringen vänder sig till er som är extra terränggående och gärna vandrar i rask takt i kuperat landskap, bitvis på svårframkomliga stigar bland stenar och rötter. Vandringen är lång, ca 18 km, så vi blir borta hela dagen. Det finns inga toaletter längs turen, men gott om tät skog. REJÄLA STADIGA KÄNGOR ÄR OBLIGATORISKT! Av säkerhetsskäl kommer vi ledare att vara tuffa och bara låta er som är ordentligt rustade för turen att följa med. Är du tveksam, hör gärna av dig till oss och diskutera innan du anmäler dig.
Klädsel efter väder, förstärkningsplagg och något att sitta på vid rast samt rejäl matsäck för tre pauser. Kom ihåg att ta med ordentligt med dricksvatten för en krävande tur.
En förutsättning för att kunna genomföra turen är att FHM och Friluftsfrämjandet inte motsäger sig upplägget med hänsyn till Coronasituationen i höst. Vi måste på ett säkert sätt kunna ta buss till Drottningholm på morgonen och hem från busshållplats Tillflykten. Så håll koll på hemsidan – förändringar kan ske allt eftersom.

Avgift 50 kr för medlem i Friluftsfrämjandet, 100 kr för icke medlem betalas med swish eller kontant under turen.

Vi hoppas att vi får en utmanande och spännande heldagsvandring hälsar ledarna Bosse Forsberg 070-662 35 09, forsberg.bo@telia.com och Tina Lalander, tina.lalnder@friluftsframjandet.se.

 

 

 

 

Om den pågående pandemin:

Vi måste som förening, individer och samhälle värna de svaga, dvs äldre samt riskgrupper. Därför kommer vi som lokalavdelning att följa de riktlinjer som Friluftsfrämjandet Riks har beslutat, se länk nedan. Dessa bygger på Folkhälsomyndighetens riktlinjer. Vi hoppas att ni alla mår bra och att vi snart kan återgå till vår vanliga verksamhet. Viktigt är dock att vi fortsätter med att röra oss ute i naturen även om det inte kan bli precis som vi är vana vid.

https://www.friluftsframjandet.se/aktuellt/covid19/