Sök på webbplatsen

Hitta lokalavdelning

Som medlem får du

  • Tillgång till Sveriges bredaste utbud av guidade friluftsaktiviteter
  • Stödjer vårt arbete med hela Sveriges friluftsliv, och mycket mer...
Bli medlem

Logga in

Aktuella aktiviteter

2019-09-19

Hämta Nyhetsbrev September 2019

Nedan följer information om ett urval av Lidingös aktuella aktiviteter.
Mer information finns under respektive gren i vänsterspalten. 

 

Eftermiddagspaddling i Kyrkviken 25 sep:

https://www.friluftsframjandet.se/lat-aventyret-borja/hitta-aventyr/paddling/kajak/eftermiddagspaddling-i-kyrkviken/

 

Birgittavandring i Upplands Väsby 6 oktober

Följ med på en vandring i ett område med anknytning till den heliga Birgitta, som är Sveriges och Europas skyddshelgon.
Vi kommer gå utmed en pilgrimsled som heter Birgittavandringen som är rik på natur och kultur.
Vår vandring är INTE en pilgrimsvandring, men vi kommer att uppmärksamma fenomenet pilgrimsvandring och stanna upp vid några av de reflektionsstationer som finns utmed leden. Vissa sträckor kommer vi att gå under tystnad.
Vandringssträckan är ca 9 km och vi kommer ha ett normalt vandringstempo (ca 3 km/timme). Underlaget är asfalterade gångvägar och breda skogsstigar och vi kommer att gå i bebyggelse, utmed ängar och fält och inne i skog.

Ta med vatten och matsäck för en kort kaffepaus på förmiddagen och en lite längre lunchpaus. Kläder efter väder och rejäla vandringsskor rekommenderas.

Anmälan för medlemmar via Boka-knappen på den här sidan:
https://www.friluftsframjandet.se/lat-aventyret-borja/hitta-aventyr/vandring/vandring/birgittavandring-i-upplands-vasby/

Övriga anmäler sig via e-post till karin.stridh@friluftsframjandet.se. Anmäl dig senast 3 oktober. Vänligen avboka din plats om du får förhinder.

Kostnad 50 kr för medlemmar och 100 kr för icke medlemmar. Betalning sker kontant på plats eller via Swish 123 155 6828.

Ledare: Karin Stridh och Bernadette Andersson (från Friluftsfrämjandet Huddinge)

Välkommen!

 

 

Tisdagsvandringar, start klockan 10, med Siw och Magnus 3/9 - 26/11

Lätt vandring i Grönstaskogen ca 2 timmar. Tag med förmiddagsfika, sittunderlag och gärna stavar om du vill. Start och mål vid Lidingöloppsmonumentet på Grönsta gärde. Utan avgift.

 

Stavgång för kropp och själ - med naturupplevelser och kaffepaus

Onsdagar under vår och höst med start från Lidingövallen, huvudentrén, kl. 10.00. Höstsäsongen 2019 börjar 4 september och slutar 27 november. Vi går i lugn takt, som dock kan variera mellan deltagarna i gruppen, utmed Kyrkvikens norra strand till Hustegaholm, där vi tar av norrut över Elfviksvägen. Alternativt går vi ut till Hustegaholm. Rast med medhavt förmiddagskaffe eller vad man föredrar. Därefter åter samma väg till Lidingövallen. Totalt ca 5 km. Hela turen tar omkring 2 timmar. Egna stavar medföres och så något till fikarasten.

Ingen anmälan krävs. Gratis för medlemmar, även pröva på.

Som rubriken antyder vill vi gärna att själen skall få sitt också och därför stannar vi gärna till för att njuta av naturen och låter också gärna rasten få ordentligt lång tid.

Ansvarig ledare: Magnus Linde 073 999 71 13. Ledare är vanligen Siw och Magnus Linde, men då de är förhindrade rycker Gudrun och Hasse in.