Logga in på Mina sidor
Glömt lösenord?
Bli Medlem

Aktuella aktiviteter

2023-11-20

 

Nedan följer information om ett urval av Lidingös aktuella aktiviteter, och info om vad som händer i lokalavdelningen.
Mer information finns under respektive gren i vänsterspalten. 

 

Läs vårt nyhetsbrev från november 2023

 

Presentation under Klimatveckan: "Miljö från början blir allas vår framtid"Som en del i Klimatveckan kommer rutinerade aktiva från I Ur och Skur göra en presentation 7 december kl. 11-13 i Stadshuset i lokal Bergholmen (24 platser). "Med hjälp av den naturliga trappan lär vi barnen förstå och stegvis ta ställning." Vi kommer också visa videofilmen "I Ur och Skur från början". Filmvisningen på 30 minuter efterföljs av diskussion. 

 

 

Vandra sista milen på Lidingöloppet torsdag kväll 23/11

En after-work-vandring i elljusspårets lampsken sista milen på Lidingöloppet. Vi passerar de berömda jobbiga backarna Abborrbacken och Karins backe utan krav på att springa snabbt men vi vandrar ändå i relativ högt tempo, ca 4 km/h.

Vi startar och "går i mål" på Grönsta gärde precis som loppet.
Det är lättgånget med mestadels grus men enstaka partier med asfalt.
Vi tar en kortare paus för att äta och dricka lite.
Du tar med egen matsäck.
Som medlem anmäler du dig direkt här: https://www.friluftsframjandet.se/lat-aventyret-borja/hitta-aventyr/vandring/vandring/vandra-sista-milen-pa-lidingoloppet-kvallen-2311/
Som icke medlem mejlar du inger.blomquist@telia.com
Betalning via swish eller jämna pengar på plats.
Medlem 50:-
Icke medlem 80:-
Samling vid Lidingöloppsstatyn vid parkeringen på Grönsta.
Om du åker kommunalt tar du bussen till Lidingövallen och promenerar ca 1 km till Grönsta.

Har du frågor kontakta inger.blomquist@telia.com

VÄLKOMNA ut i mörkret!
Inger och Patrik

 

Brunnsviken runt i adventstider, lördagen den 2 december 2023

Traditionsenligt vandrar vi Brunnsviken runt i adventstider. Denna gång vandrar vi medurs och startar vid Universitetens t-banestation. Vi samlas utanför spärrarna klockan 09.30 lördagen den 2 december 2023.

På vår vandring kommer vi att passera Stallmästargården, Hagaparken, Haga slott, Frösundavik, Ålkistan samt Bergianska trädgården. Mestadels går vi på lättgångna parkvägar. Det kan dock vara isigt denna tiden på året varför vi rekommenderar er att ha kängor med kraftig, räfflad sula samt gärna gåstavar. Dessutom kläder lämpliga för årstiden.
Ta med matsäck med varm och kall dryck till två raster; en fika-paus och en lunch-paus. Ta också med ett sittunderlag samt ett förstärkningsplagg att ha till rasterna.
Sträckan vi vandrar är ca 14 kilometer och vi vandrar i måttligt tempo ca 3,5-4 km per timme. Vi beräknar att vandringen tar ca 5-5,5 timmar inklusive raster.
Deltagaravgiften är 80 kr för medlem i Friluftsfrämjandet och 130 kr för icke-medlem. Avgiften betalas med Swish vid vandringens början.

Medlemmar anmäler sig här:

https://www.friluftsframjandet.se/lat-aventyret-borja/hitta-aventyr/vandring/vandring/brunnsviken-runt-i-adventstider-lordagen-den-2-december-2023/

Varmt välkomna önskar vandringsledarna Nina Karlstedt, karlstedtnina@gmail.com, 073-0889007 samt Tina Lalander, tina.lalander@friluftsframjandet.se.

 

Nu kan man boka säsongskort i Ekholmnäsbacken så man kan åka med Freeskiers Oldies & Goldies 2024. Det är vår vuxengrupp. Det är för dem som inte ska vara med på måndagsträningarna:

Medlemskap Freeskiers Oldies & Goldies, säsongskort Ekan 2024

https://www.friluftsframjandet.se/lat-aventyret-borja/hitta-aventyr/sno/skidor-utfor/medlemskap-freeskiers-oldies--goldies-sasongskort--ekan-2024/

 

Julmingel för ledare och ideellt aktiva 14 december

https://www.friluftsframjandet.se/lat-aventyret-borja/hitta-aventyr/intern-organisation/mote/julmingel-for-ledare-och-funktionarer/