Logga in på Mina sidor
Glömt lösenord?
Bli Medlem

Uppdrag och värderingar

Vi skapar roliga, trygga och lärorika äventyr – på fjället, vattnet, snön, isen, i skogen och i gläntan runt hörnet. Året runt och för alla.

Med över 100 000 medlemmar, 7000 ledare, 300 lokalavdelningar, verksamhet i 500 förskolor och skolor, och skidskola i 80 skidbackar är Friluftsfrämjandet Sveriges största friluftsorganisation (2020)

Vi har tagit på oss uppdraget att bidra till ökad folkhälsa, livsglädje och respekt för naturen, genom friluftsliv. Med vår ideella kraft främjar och stärker vi fysisk aktivitet och hälsa, mångfald och inkludering, demokratin och respekten för naturen. Det är vårt bidrag till ett ännu bättre samhälle.

Tre värdeord ska genomsyra allt vi gör. Värdeorden hjälper oss att fatta dagliga beslut och hur vi vill upplevas av våra medlemmar och vår omvärld.

Lust

Vi brinner för friluftslivet och naturen. Vi är här för att vi tycker om det vi gör och har roligt tillsammans. Det är lust som vägleder oss snarare än resultat. Glädjen och passionen är genuin och vi vill tända gnistan hos de som deltar i våra aktiviteter eller engagerar sig i organisationen. Lusten är pricken över i:et som formar våra friluftsupplevelser. 

Tillgänglighet

För oss handlar tillgänglighet om så många saker. Det handlar om tillgång till vår natur och allemansrätten. Det handlar också om att (och) öka tillgängligheten till friluftslivet genom vårt utbud av aktiviteter. Och det handlar om tillgänglighet och öppenhet i mötet mellan människor. Hos oss är alla välkomna. 

Kunskap

Kunskap och lärande är grundstenar i allt vi gör. Kunskapen går på djupet och omfattar ledarskap, naturen som arena och våra friluftsgrenar. Med kunskap kan vi ta ansvar för våra deltagare och naturen samtidigt som den möjliggör personlig utveckling och stimulerande friluftsupplevelser. Förmågan att hjälpa andra att utveckla sin egen kunskap ger oss trovärdighet både som arrangör och organisation.