Logga in på Mina sidor
Glömt lösenord?
Bli Medlem

Här finns vi

Friluftsfrämjandet finns över hela Sverige. Vår verksamhet är uppdelad i sex regioner, som tillsammans består av cirka 300 lokalavdelningar. Ditt medlemskap är knutet till en lokalavdelning som bestäms utifrån ditt postnummer, men du kan också välja att byta till en annan lokalavdelning.

Här hittar du alla våra lokalavdelningar


Våra regioner

Här kan du se alla våra regioner. Klicka på en region för att komma till regionens sida. Där hittar du också lokalavdelningarna som hör till regionen.

 

Vanliga frågor om lokalavdelningar 

 

Varför tillhör jag en lokalavdelning? 

Om du inte väljer en lokalavdelning själv när du blir medlem så tilldelas du en baserat på postnummer. 

Genom att tillhöra en lokalavdelning har du möjlighet att påverka Friluftsfrämjandets inriktning och beslut. Du kan till exempel rösta i lokalavdelningens årsmöten och lämna förslag på ärenden att behandla vid Friluftsfrämjandets Riksstämma.

Du kan också engagera dig i lokalavdelningen genom att till exempel bli ledare och på så vis påverka utbudet av äventyr i ditt område.

Hur styrs lokalavdelningen?

Lokalavdelningen är en egen juridisk enhet som styrs av en styrelse. Styrelsen bestämmer till exempel hur lokalavdelningen ska styras, vilka äventyr de ska hålla i och hur mycket det ska kosta att delta i ett äventyr. En del av medlemsavgiften och deltagaravgifterna finansierar lokalavdelningens verksamhet.

Hur byter jag lokalavdelning?

För att byta lokalavdelning, kontakta gärna medlemsservice på   
medlem@friluftsframjandet.se så hjälper vi dig. Ange medlemsnummer och till vilken lokalavdelning du vill tillhöra.   

Hur blir jag aktiv i min lokalavdelning? 

Du har möjlighet att engagera dig på flera sätt genom din lokalavdelning. Du kan till exempel  bli ledare eller bidra som förtroendevald funktionär i avdelningens verksamhet. Kontakta din lokalavdelning och berätta att du vill engagera dig, så kan ni tillsammans hitta ett passande uppdrag. 

Kan jag delta i ett äventyr som hålls av en annan lokalavdelning än den jag är medlem i?  

Ja, du kan delta i alla äventyr som erbjuds av Friluftsfrämjandet, oavsett vilken lokalavdelning som arrangerar äventyret.