Logga in på Mina sidor
Glömt lösenord?
Bli Medlem

Skogsmulles vänner

Skogsmulle är barnens och djurens vän i skogen. Men Skogsmulle kan inte vara överallt, så vilken tur att han har tre fina vänner som kan hjälpa honom. Laxe i vattnet, Nova i rymden och Fjällfina på fjället. De kan alla förstå djurens språk och lär barnen om respekt för naturen, djuren miljön och vattnet.

Laxe – var rädd om våra vatten 

"Hej bubbeliå!" hörde Skogsmulle när han gick vid viken. I vattnet såg han en figur med grön dräkt och silverglänsande fiskfjäll på kroppen. Håret var av tång och där satt en vacker orange sjöstjärna. På fötterna hade han simfötter. Du får heta Laxe sa Skogsmulle till honom, eftersom han är vän med blanklaxen.  
 
Laxe bor i en hydda vid vattnet. Den är byggd av bäverslanor och stora fiskfjäll. Han tar hand om allt vatten i sjöar, hav, älvar och bäckar, precis som Skogsmulle tar hand om allt i skogen. Hör du ett läte som låter som djuren när de rör sig i vattnet? Då kan det vara Laxe som utbrister ”Hej bubbleliå!”. 

Nova – din vän i rymden 

Precis bredvid vår planet Tellus ligger fantasiplaneten Tella. Tella är precis som Tellus, men har inte smutsats ner av människor. Allt är så rent och fint där att planeten inte syns på avstånd. Hör du ett ”Kosmohoj!” ljudandes genom atmosfären måste du titta upp. Då är det med all säkerhet Nova med sitt solgula hår, vita dräkt och kanske både vingar och hjälm som kommer åkandes på solstrålarna. 
 
Nova vill lära oss om rymden och hur vi kan hålla det lika rent på vår planet som på Tella. Kosmohoj kommer förresten från när Nova såg hur stort kosmos och hela universum är. Det betyder ”hej hela universum” på Tellaiska.  

Fjällfina – lär dig om fjällens vidder  

I en liten kåta i fjällbjörkskogen bor Fjällfina. Hennes samiska kolt är lika blå som fjällhimlen och i det vita håret sitter ett band smyckat med två isranunkel. Med näbbskor på fötterna går eller skidar hon genom fjällets stora vidder och rena luft. Fjällfina tar hand om djuren och naturen på fjället.  
 
Hej Vindivil! ropar hon och låter ropet följa med den ödsliga vinden. Kanske för att locka dig att lära dig mer om fjällens magi? Eller bjuda dig på en klunk av fjällbäckens friska vatten från kåsan som ofta hänger i det färgglada bandet runt hennes midja.  

Bli medlem

Nyfiken på oss? Följ gärna med någon av våra 8500 ledare ut i naturen – för upplevelser, glädje och gemenskap. Varmt välkommen att bli medlem! Bli medlem