Logga in på Mina sidor
Glömt lösenord?
Bli Medlem

Skridskor

Så blir du redo för skridskosäsongen

Slipa skridskorna, snart kommer isarna! Och den perfekta isen kan både komma och gå snabbt. Ledaren Johanna går igenom hur du redan nu kan förbereda dig för att fånga dem.


Grundkurs - börja åka med oss

De flesta lokalavdelningar som har långfärdsskridsko i programmet brukar varje år bjuda in till någon form av grundkurs för långfärdskridskoåkare.


Huvudsaken på isen – så väljer du hjälm

Länge var det ovanligt att se hjälmar på långfärdsskridsoisen. Nu börjar det förändras. Men vilken hjälm ska man välja? Friluftsfrämjandets expert reder ut hjälm-djungeln.


Sugen på långfärdsskridsko? Här hittar du våra bästa tips!


Så påverkar vårsolen isarna

När vårsolen börjar titta fram är skridskoisarna härligt inbjudande. Med det varma vädret kan de bli alldeles släta och blanka och upplevas som trygga och säkra. Men vårisen är lömsk och kräver extra uppmärksamhet, och som alltid – kunskap, rätt utrustning och sällskap.


Långfärdsskridsko nära dig

När din lokalavdelning inte själva har långfärdsskridsko i programmet samarbetar de ofta med andra lokalavdelningar i närområdet.


Så funkar Skridskonätet

Skridskonätet är en världsunik lösning som drivs i en egen ideell förening som ägs av Nordens långfärdsskridskoklubbar i samverkan.


Håll utkik efter skridskokurser i din lokalavdelning

En del nöjer sig med att följa med på några turer per säsong. Då kan man kryssa i rutan på att man är långfärdsskridskoåkare och få med sig någon bild att posta på sociala medier. Men många vill ta det ett steg längre.


Så har ledaren planerat skridskoturen

En av de stora fördelarna med att följa med på en ledarledd tur är just att du bara behöver följa med.


Viktig kunskap om du ger dig ut på isen

Att åka långfärdsskridskor är aldrig riskfritt, men med rätt kunskap, utrustning och sällskap behöver det inte bli riktigt farligt. Vår ledare Ylva ger råd inför turen.

Visa ytterligare 10 sidor