Sök på webbplatsen

Hitta lokalavdelning

Som medlem får du

  • Tillgång till Sveriges bredaste utbud av guidade friluftsaktiviteter
  • Stödjer vårt arbete med hela Sveriges friluftsliv, och mycket mer...
Bli medlem

Logga in

Skridskor

Så blir du redo för skridskosäsongen

Slipa skridskorna, snart kommer isarna! Och den perfekta isen kan både komma och gå snabbt. Ledaren Johanna går igenom hur du redan nu kan förbereda dig för att fånga dem.


Så påverkar vårsolen isarna

När vårsolen börjar titta fram är skridskoisarna härligt inbjudande. Med det varma vädret kan de bli alldeles släta och blanka och upplevas som trygga och säkra. Men vårisen är lömsk och kräver extra uppmärksamhet, och som alltid – kunskap, rätt utrustning och sällskap.


Huvudsaken på isen – så väljer du hjälm

Länge var det ovanligt att se hjälmar på långfärdsskridsoisen. Nu börjar det förändras. Men vilken hjälm ska man välja? Friluftsfrämjandets expert reder ut hjälm-djungeln.


När isarna lägger sig – så tar du dig ut säkert

Att åka långfärdsskridsko är aldrig riskfritt, men med rätt kunskap, utrustning och sällskap behöver det inte bli riktigt farligt. Hur behöver du förbereda dig för att på ett säkert sätt vistas på naturis? Friluftsfrämjandet isexpert Ylva Schöldberg ger råd inför turen.


Sugen på långfärdsskridsko? Här hittar du våra bästa tips!


Så blir du ledare i långfärdsskridsko

Det enda som slår att följa med på en långfärdsskridskotur är att leda den. Bli ledare hos oss!


Långfärdsskridsko nära dig

När din lokalavdelning inte själva har långfärdsskridsko i programmet samarbetar de ofta med andra lokalavdelningar i närområdet.


Så funkar Skridskonätet

Skridskonätet är en världsunik lösning som drivs i en egen ideell förening som ägs av Nordens långfärdsskridskoklubbar i samverkan.


Börja åka med oss - säkerhetskursens innehåll

De flesta lokalavdelningar som har långfärdsskridsko i programmet brukar varje år bjuda in till någon form av välkommenprogram eller säkerhetskurs.


Håll utkik efter skridskokurser i din lokalavdelning

En del nöjer sig med att följa med på några turer per säsong. Då kan man kryssa i rutan på att man är långfärdsskridskoåkare och få med sig någon bild att posta på sociala medier. Men många vill ta det ett steg längre.

Visa ytterligare 10 sidor