Logga in på Mina sidor
Glömt lösenord?
Bli Medlem

Vildmarksäventyr

6 tips för en mysig lässtund utomhus

Snart börjar höstlovet, ett lov som också kallas för läslov. Passa på att njuta av en spännande bok samtidigt som du tar vara på höstens vackra färger i naturen på hemmaplan. Här är några tips på hur du gör höstlovets lässtunder utomhus mysiga för både vuxna och barn.


Elden, kniven, vindskyddet och maten – bushcraft för barn

Äntligen, brukar barnen tycka, ska de få lära sig något klurigt och lite farligt. Så var börjar man? Ledaren Helene tipsar.


7 äventyr att göra i hemma-naturen under påsklovet

Spännande påsklovsaktiviteter behöver inte vara långt bort, inomhus eller kosta mycket. Det finns mycket att upptäcka i naturen i närheten av där du bor. Friluftsfrämjandets ledare Kristian ger sina bästa tips.


Bra utrustning till större barn

När barnen blir äldre öppnas möjligheter till längre äventyr. Kanske en vandring, helger med tältet i ryggsäcken eller cykeltur över stock och sten. Ledaren Annika ger råd kring utrustning till junioren.


6 tips för ett sportlov på hemmaplan

Runt om i landet har sportlovet dragit igång, ett lov som kan vara förknippat med fjällresor och skidåkning. Men det behöver inte vara så! Har man möjlighet att vara ledig med barn på sportlovet finns det massor att göra ute i naturen även på hemmaplan. Här kommer några tips som inspiration.


Så förbereder du sommarens naturparkour-äventyr

Naturen är världens bästa upptäcksplats. Men har du någon gång provat att upptäcka den med parkour? Här ger vi dig några tips på hur du kan komma igång!


Naturparkour på vintern

Grenar, stenar och stigar i mjukaste vitt och luften tyst som i vakuum. Naturen är fortfarande vår allra bästa upptäckarplats. Du får en softare landning i snön efter din Safety Vault och med vinterkängor på fötterna kan vi öva balans. Med isiga stockar blir vi mer medvetna om att vi behöver göra rätt och hitta koncentration.