Sök på webbplatsen

Hitta lokalavdelning

Som medlem får du

  • Tillgång till Sveriges bredaste utbud av guidade friluftsaktiviteter
  • Stödjer vårt arbete med hela Sveriges friluftsliv, och mycket mer...
Bli medlem

Logga in

Vildmarksäventyr

7 saker att göra på höstlovet

Letar du efter roliga saker att göra på höstlovet? Med perfekta lektemperaturer och växlande färger är hösten är en fantastisk tid att upptäcka naturen på. Friluftsfrämjandets ledare Linnea Edmark ger dig en hel verktygslåda med riktigt roliga naturäventyr och tipsar om allt du behöver ha med dig för ett äventyr i höstfukten.


Naturparkour på vintern

Grenar, stenar och stigar i mjukaste vitt och luften tyst som i vakuum. Naturen är fortfarande vår allra bästa upptäckarplats. Du får en softare landning i snön efter din Safety Vault och med vinterkängor på fötterna kan vi öva balans. Med isiga stockar blir vi mer medvetna om att vi behöver göra rätt och hitta koncentration.


Så förbereder du sommarens naturparkour-äventyr

Naturen är världens bästa upptäcksplats. Men har du någon gång provat att upptäcka den med parkour? Här ger vi dig några tips på hur du kan komma igång!


Bra utrustning till större barn

När barnen blir lite äldre öppnas möjligheter till längre och mer avancerade äventyr. Kanske en fjällvandring, helger med tältet i ryggsäcken eller cykelturer över stock och sten. För att äventyren ska bli njutbara behövs bra utrustning, även för barnen.