Logga in på Mina sidor
Glömt lösenord?
Bli Medlem

Sova ute

Bästa frukosten efter en natt i tält – våra bästa tips

Att äta dagens första måltid i naturen är för många vida känt som härligt. Men varför? Tre av våra ledare berättar och ger sina bästa frukosttips.


Inte frysa i tält – så gör du

Att vakna i tältet efter en god natts sömn, höra fåglarna utanför, koka kaffe, och veta att en dag med äventyr gryr. Den känslan är svårslagen. Men det kräver lite kunskap och övning, för tyvärr är det många som fryser i tält. Vår fjälledare Adam ger sina bästa råd inför tältnatten.


Göra upp eld ute

Lägerelden skapar både fantastisk stämning och ger skön värme i kvällen. Den blir en härlig samlingspunkt för både stora och små. Passa på att gilla korv, pinnbröd, äpplen och marshmallows när elden blivit till glöd.


Utrustning och packning för en natt i naturen

Att sova ute kräver en del prylar. Ska du köpa alltihop nytt blir äventyret såklart en kostsam historia. Men det mesta går att låna eller hyra, köpa begagnat och kanske hitta på rea.


Hel och ren i naturen

Tvål och vatten, och lite tandkräm – mer än så behövs egentligen inte. Det är inte svårt att hålla god hygien på turen, men det är viktigt. Här får du tips tips på tvätt, disk och toabestyr.


Välja tältplats - 8 tips

Den perfekta tältplatsen kräver ibland lite letande, men det kan vara värt att lägga lite tid på att hitta en bra sovyta. Stenar i ryggen, grästuvor under huvudet och lutande plan har aldrig bidragit till god nattsömn. Vår vandringsledare Carina ger sina bästa tips på hur du väljer en bra tältplats.


Allt du behöver veta om att sova gott i tält

Med många års tältning bakom oss vet vi en del om vad som får dig att sova riktigt gott. Och kunskap är till för att delas! Här har vi samlat utesovar-experternas långa erfarenhet om ventilation, kalla sovsäckar och mörkerrädsla. Allt du inte tänkt på men vill veta.


Mat, vatten och stormkök – vad ska du ta med dig ut?

Få äventyr blir bättre av att man är hungrig och törstig. En natt utomhus blir bra mycket bekvämare om du är varm och torr men också mätt när du går och lägger dig. Se till att ha lite extra god middag och lite extra lyxigt kvällsfika i packningen.


Tälta i värmen – några tips för en god sömn

När högsommarvärmen smyger sig på och du ska ut med tältet finns det en god chans att du vaknar upp i en liten bastu. Det är lite lättare att känna vindens fläktar direkt under bar himmel och i tarp. Men ett tält kan ge lite trygghetskänsla med väggar och tak – och med rätt tricks blir det riktigt bekvämt att sova även där en varm natt under sommaren.


Några tips och recept för ett dygn på tur

Att laga mat över öppen låga eller stormkök är en av friluftslivets bästa stunder. Naturen gör att det nästan alltid smakar gott! Vår ledare Eric bjuder på några matlagningsknep och recept som är enkla att tillaga både på stormkök och över öppen eld.

Visa ytterligare 8 sidor