Logga in på Mina sidor
Glömt lösenord?
Bli Medlem

Hållbart friluftsliv

Impregnera skalkläder - så gör du

Genom att tvätta och återimpregnera dina skalplagg bibehåller de sin funktion och får ett längre liv. Magasin Friluftsliv reder ut när det behövs och vilka metoder som finns.


Test av underställ - vilka material är bäst för dig och milön?

Larver, får, alpackor, bambu, hampa, eukalyptus och petroleum. De är alla grundstenar i de svettaskläder som ska hålla oss friluftsmänniskor torra och ventilerade närmast kroppen.


Begagnade friluftsprylar – hyr, shoppa klokt och vårda det du har

Friluftsprylar med hög kvalitet håller länge. Därför går det ofta att hitta begagnade kläder och friluftsutrustning. Det är ett både plånbokssmart och klimatsmart sätt att utrusta sig för kommande äventyr. Magasin Friluftslivs chefredaktör tipsar.


Köpa alpina skidor begagnat – tänk på det här

Att köpa begagnad utrustning är bra för både miljön och plånboken. Men hur vet du att skidorna eller pjäxorna är bra och prisvärda? Kursledaren Frida ger tips.


Test av vindjackor - nio olika modeller

Vindjackan har tagit plats både i våra hjärtan och ryggsäckar. Lätt, packbar och vindtät finns den alltid med på uteäventyr. I blåst och rusk har jackorna tjänat oss på fjället, i skogen, på isarna. Liksom i sol, snö och regn. Här testar vi nio olika modeller.


Torka din egen friluftsmat - en kom-i-gång-guide

Har du också tröttnat på dyra påsar med frystorkat, där alla rätter smakar likadant? Att torka sin egen friluftsmat är enklare än du tror!


Mens och friluftsliv

Långa dagar på vandringsleden, sova i tält, inga toaletter eller rinnande vatten – och mens. Går den ekvationen ens ihop? Många fasar för att friluftsäventyret ska krocka med mensen. Men ekvationen går visst ihop – ledaren Kim ger sina bästa tips.


Cirkulärt – så går det runt

Produktionen av kläder och utrustning förbrukar mängder med vatten, kemikalier och energi. För att minska miljöavtrycket krävs ett cirkulärt tänkande. Ju längre en produkt används, desto mindre blir dess miljöpåverkan. Flera företag erbjuder uthyrning, reparation och försäljning av gamla plagg. För ett lyckat resultat krävs även ett förändrat beteende hos konsumenten.


Att tänka på om våren – allemansrätten

Som vi har längtat – efter solens värme, ljusare dagar, knopparna på träden och fåglarnas kvitter. Nu tar vi varje chans att gå ut och njuta av våren. Kom bara ihåg att även naturen har en nystart och behöver att vi är extra varsamma med den. Här är några saker du ska tänka på.


200 öppna stugor

Förgyll turen med att kura skymning i en av vårt lands gratisstugor i skön natur. – Vi vill lyfta resmål som är tillgängliga för alla, och som inte bygger på vare sig klimatförstörande flygresor eller dyr konsumtion, säger Kjell Vowles.

Visa ytterligare 6 sidor