Logga in på Mina sidor
Glömt lösenord?
Bli Medlem

Förskola och skola

Friluftsfrämjandets utomhuspedagogik ger konkreta verktyg för att ta ut undervisningen i naturen. När barn får vara utomhus och lära sig saker får de massor av hälso- och utvecklingsfördelar som de bär med sig hela livet.

Våra verksamheter

I Ur och Skur

Är vår heltidsverksamhet för barn i åldern 1–16 år. Vi följer Skolverkets riktlinjer och läroplaner. Verksamheten bygger på utomhuspedagogik och upplevelsebaserat lärande tillsammans med ett medvetet ledarskap.

Om I Ur och Skur

Skogsmulle i förskolan

Är ett koncept som riktar sig till förskolor som vill ha mer friluftsliv på schemat. Här får barnen uppleva naturen på ett lekfullt sätt under årstidernas alla skiftningar.

Om Skogsmulle i förskolan

Skogshjältarna i skolan

Vill du få in utomhusundervisning på schemat? Konceptet Skogshjältarna riktar sig till årskurs F-3 och fritids, och ger redskap för att få in friluftsliv i undervisningen.

Om Skogshjältarna

Utbildningsplats Gålö

Skärgårdsstiftelsen har byggt upp och under flera år ansvarat för Utbildningsplats Gålö. Nu tar Friluftsfrämjandet över för att fortsätta hjälpa skolor att uppleva en bit av Stockholms skärgård. Varmt välkomna! Läs mer

Vår pedagogik

Nyhetsbrev för dig som jobbar i förskola och skola

Prenumera på Friluftsfrämjandets nyhetsbrev för dig som är pedagog eller som på annat sätt är verksam inom förskola och skola. Få nyheter och inspiration direkt till din mailkorg!

Prenumerera

HÄR HITTAR DU VÅRA FÖRSKOLOR OCH SKOLOR

Förskola
Laddar...

Våra förskolor och skolor i alfabetisk ordning

Vi har förskolor och skolor över hela landet. Det finns förskolor som inte har fullständiga adressuppgifter i vårt system. Därför listar vi dem även i alfabetisk ordning.

Hitta förskolor och skolor

Möt två av våra pedagoger

Johanna, Rektor I Ur och Skur⁠

För några år sedan startade vi en helt ny grupp med 5-åringar, som precis flyttat från stan. På vårt första Skogsmullepass visste barnen inte hur de skulle bete sig i skogen. På den tillrättalagda lekparken som de var vana vid brukade leken följa samma mönster. Men skogen suddade ut de vanliga ramarna.

Karin, lärare I Ur och Skur

Är ni verkligen ute jämt?! Det är nog den vanligaste frågan jag möts av som I Ur och Skur-lärare. Svaret är såklart nej. Inomhusmiljön är mycket viktigt i vår verksamhet – men vi är betydligt mycket mer ute och i rörelse än elever i "vanlig" skolverksamhet.

Utbildningar för pedagoger

Visar 0 av 0 äventyr Hittar du inte det du söker? Gör en avancerad sökning