Logga in på Mina sidor
Glömt lösenord?
Bli Medlem

Skogshjältarna - äventyret runt hörnet

Vill du få in utomhusundervisning på schemat på ett smidigt sätt? Skogshjältarna gör det enkelt att ge kvalitetssäkrad och upplevelsebaserad undervisning med naturen som lärmiljö. Barnen får lära på ett lustfyllt sätt med alla sinnen samtidigt som ni jobbar på enligt läroplanen.

Skogshjältarna är ett koncept där du som är pedagog i årskurs F-3 och fritidshem använder naturen som undervisningsresurs. Med sin utforskande och upplevelsebaserade karaktär är pedagogiken ett bra komplement till mer textbaserad undervisning inomhus.

Skogshjältarna passar er som har:

• Behov att få in mer rörelse och utevistelse i skolan

• Förskoleklass, åk 1-3 samt fritidshem

• En skola i ett naturnära område

• Ett stort engagemang och vilja att ge barnen en livslång hållbar relation till naturen.

Enkelt för dig som är pedagog

Tanken bakom Skogshjältarna är att det ska vara enkelt för dig som är pedagog att få in utomhusundervisningen på schemat. Du och barnen behöver inte ge er långt ut i skogen för att lära om naturen och uppleva äventyr. Allt som behövs är en park eller ett mindre naturområde i närheten av skolan. För att undervisa enligt Skogshjältarna behöver du först gå vår uppskattade utbildning. När du har blivit Skogshjältepedagog får du både kunskap och redskap för att undervisa i naturen.

Undervisningsmaterialet är indelat i fem olika teman där varje moment är kopplat till skolans läroplan och barnkonventionen. Teori varvas med diskussioner och övningar.

Vad får barnen med sig?

Barnen får lära sig mer om sina rättigheter, vad som finns i naturen och att ett aktivt friluftsliv är grunden för en god hälsa. I materialet ingår allt från hur du orienterar dig i naturen till kunskaper om att hålla sig torr, varm och mätt utomhus. Målet är att rusta barnen med ett hållbart förhållningssätt till naturen och viktiga kunskaper för livet.

Undervisningsmässigt främjar Skogshjältarna ett lärande där rörelse är en naturlig del och alla sinnen kommer till användning. Barnen får tillfälle att fördjupa sina kunskaper inom bland annat naturvetenskap, matematik, idrott och språk – alltid enligt läroplanerna.

Fem fördelar med Skogshjältarna

Skogshjältarna är ett arbetssätt som:

  • Stöds av läroplanen och ökar måluppfyllelsen
  • Främjar elevernas hälsa och utveckling
  • Skapar trygghet i och kunskap om naturen
  • Stärker elevernas kunskap om Barnkonventionen
  • Fördjupar lärandet i bl.a svenska, NO och idrott

Ladda ner vår broschyr

Vad är vinsterna med att ta in Skogshjältarna i undervisningen? Hur går det till? Och vad tycker lärarna? Läs mer i vår broschyr:

Ladda ner: Information om Skogshjältarna.pdf

 

Är du intresserad av Skogshjältarna?

Hör av dig till oss så berättar vi mer! Fält markerade med * är obligatoriska.

Hitta utbildningar

Visar 0 av 0 äventyr Hittar du inte det du söker? Gör en avancerad sökning

Nyhetsbrev för dig som jobbar i förskola och skola

Prenumera på Friluftsfrämjandets nyhetsbrev för dig som är pedagog eller som på annat sätt är verksam inom förskola och skola. Få nyheter och inspiration direkt till din mailkorg! Prenumerera