Logga in på Mina sidor
Glömt lösenord?
Bli Medlem

Utbildning

Skogshjältarna vänder sig till pedagoger i årskurs F-3 och fritidshem. Som Skogshjältepedagog får du både kunskap och redskap för att kunna arbeta med upplevelsebaserat lärande som en del av schemat. Väl beprövat lektionsmaterial och en rad smidiga verktyg ingår självklart. Du och dina elever kan se fram emot att få uppleva naturen som klassrum samtidigt som ni jobbar på enligt läroplanen.

Bygg på din kompetens - bli Skogshjälte-pedagog

Vår uppskattade Skogshjälteutbildning för lärare och pedagoger är förlagd till en avkopplande miljö där våra erfarna utbildningsledare delar med sig av sin kunskap. Under utbildningen får du inspiration och kunskap kring hur du kan arbeta med eleverna utomhus både teoretiskt och praktiskt. Dessutom får du tillfälle att utveckla ditt ledarskap genom litteratur, övningar, reflektion och erfarenhetsutbyte. Undervisningen sker utomhus.

Fem spännande delar

Utbildningen och materialet är uppdelat i fem olika teman där varje delmoment är kopplat till skolans läroplan och Barnkonventionen genom teori, diskussioner och övningar. Praktik är naturligtvis en viktig del av upplevelsebaserad undervisning. Därför får du möjlighet att testa allt du har lärt dig i bästa tänkbara sammanhang: tillsammans med dina elever!

  • Allemansrätten - grundläggande kunskaper om allemansrätten
  • Utrustning och säkerhet - kunskaper om hur man håller sig torr, varm och mätt
  • Naturlära - kunskaper om kretslopp, näringskedjor, årstidsväxlingar och livscykler i naturen
  • Naturupplevelser - att upptäcka naturen som världens bästa lekplats och miljö
  • Hitta ut, hitta hem - kunskap om att orientera sig genom att känna igen detaljer i naturen och närmiljön

Vi lär oss om vad som finns i naturen, om barnets rättigheter och att ett aktivt friluftsliv lägger grunden för en god hälsa. Vårt mål är att barnen ska få viktiga kunskaper för livet och att pedagogerna ska kunna leda upplevelsebaserad undervisning utomhus!

Utbildning

Skogshjälteutbildningen består från och med våren 2022 av en digital del och en fysisk utbildningsdag. Den digitala delen kan genomföras vid valfritt tillfälle, enda kravet är att den ska vara genomförd innan den fysiska utbildningsdagen.  

Skogshjältarna passar er som har:

• Behov att få in mer rörelse och utevistelse i skolan

• Förskoleklass, åk 1-3 samt fritidshem

• En skola i ett naturnära område

• Ett stort engagemang och vilja att ge barnen en livslång hållbar relation till naturen.

Hitta utbildningar

Visar 0 av 0 äventyr Hittar du inte det du söker? Gör en avancerad sökning