Logga in på Mina sidor
Glömt lösenord?
Bli Medlem

Skogsmulles sagoböcker och produkter

Hösten 2020 kom den första nya boken om Skogsmulle på 20 år, ”Skogsmulle och den röda fjädern”. Sedan dess har flera sagoböcker med Skogsmulle och hans vänner släppts. Du kan hitta dem på biblioteket, i bokhandeln eller i närmaste bokaffär på nätet.

Skogsmulles böcker

Skogsmulle och den röda fjädern

Skogsmulle och den röda fjädern är en modern version av den klassiska sagan om hur Skogsmulle föddes och fick sina kläder. Här möter han också sina vänner Sten och Anna, som följer med ut på äventyr i naturen. Tillsammans lär de sig om hur man kan hitta de olika väderstrecken i skogen.

Skogsmulle och besökarna på ön

Skogsmulle är på utflykt i skärgården, när vännen Laxe plötsligt kikar upp bland vågorna. Laxe berättar bekymrat att han har upptäckt att några fåglar flera gånger har lämnat sina bon och ägg. Om ingen fågel ruvar så blir äggen kalla och då blir det inga fågelungar. Det är något som skrämmer fåglarna, men vad kan det vara? Skogsmulle bestämmer sig för att vakta över natten.

Skogsmulle och den ledsna fågeln

Skogsmulle blir förskräckt när han upptäcker att djuren i skogen är olyckliga. Talgoxens sång är sorgsen och hararna slokar med öronen. Vad har hänt? Tillsammans med sina vänner beger han sig av för att ställa allt tillrätta igen. Skogsmulle har ett viktigt uppdrag och han behöver all hjälp han kan få.

Skogsmulle och rymdfararen Nova

Swooosh visslade det om Novas guldskidor när hon kom farande på solstrålarna genom rymden. Nedanför henne skimrade planeten Tellus med sina blå hav och gröna skogar. Nova bestämmer sig för att besöka Skogsmulle och se om de kan hjälpas åt att få människorna att vara mer rädda om sin planet.

Skogsmulle och den lilla renen

Skogsmulle och hans vänner är på skidutflykt i fjällen. Plötsligt hörs ett högt mullrande och alla de söta fjällämlarna försvinner förskräckta ner i sitt bo. En grupp renar är nära att hamna under snön när lavinen går, och en liten renkalv blir ensam kvar när flocken flyr för sina liv. Vännerna slår följe med Fjällfina för att hjälpa renkalven att hitta sin mamma igen.

Skogsmulles friluftsbok

Skogsmulles friluftsbok är en heltäckande bok om friluftskunskap, som inspirerar både barn och föräldrar att vistas i naturen och ge sig ut på lärorika äventyr. Förutom massor med matnyttig fakta hittar du fyra noveller med Skogsmulle och hans vänner att läsa högt vid lägerelden eller fikarasten.

Lyssna på Skogsmulles sagoböcker på Spotify

Har du hört att Skogsmulles sagor finns på Spotify? Här kan du lyssna på alla böcker, hur mycket du vill. Vilken blir din favorit?

Till spotify

Teckentolkning av Skogsmulle och den röda fjädern

Andra produkter med Skogsmulle

Lär om naturen med Skogsmulles pysselböcker, utmaningar och pussel. Du hittar produkterna i bokhandlar, leksaksaffärer eller på nätet.

Lär om naturen med Skogsmulle

Lär om naturen med Skogsmulle är en pysselbok för barn från 4-6 år. Den passar lika bra i förskolan som hemma. I den här boken kan barnen pyssla, måla och lära sig om naturen tillsammans med Skogsmulle och alla hans djurvänner.

Lär om fjällen med Skogsmulle

I pysselboken om fjällen träffar barnen Fjällfina och lär om hennes specialområde fjällen och allt som lever där. Vad är Norrsken och midnattssol? Och varför är björkarna knotigare i fjällen?

Lär om Rymden med Skogsmulle

I pysselboken om rymden möter barnen Nova som berättar om rymden, miljön och vårt klimat. Vad är en galax, hur många gånger snurrar månen runt jorden på ett år och varför finns det skruvar i rymden?

Pyssla med Skogsmulle

Pyssla med skogsmulle är en finurlig pysselbok som lockar till nyfikenhet till naturen. Ta reda på vem som bor var, spela naturbingo, städa skogen, klura ut bajsquizet och vad som är sant eller falskt. Med boken följer även ett stickersark med klistermäken som kan användas i pysselboken. Pysselboken passar barn mellan 4-6 år.

Måla med Skogsmulle

Ta fram färgkritorna och pennorna och sätt färg på Skogsmulle och hans vänner i naturen. Målarboken har 24 sidor som väntar på att bli färglagda. Passar barn från 3 år.

Skogsmulles utmaningar

Skogsmulles utmaningar är ett kortspel med 52 små äventyr, både för vuxna och barn. Äventyren är allt från att prova en ny stig till att balansera på en sten, spela färgbingo eller hitta saker som kan flyta i naturen. Utmaningarna går att göra både ensam och i grupp.

Skogsmulles pussel

Det finns två kluriga pussel med motiv av Skogsmulle och hans djurvänner. Ett lite svårare med 100 bitar (passar barn från 6 år) och ett träpussel med 40 bitar (passar barn från 4 år).

Skogsmulles sångpåse

Sångpåse i tyg med 6 st träfigurer från välkända barnlåtar. Låt barnen dra upp en figur ur påsen och sjunga en sång om figuren.

Bli medlem – få 20% rabatt på Skogsmulles produkter hos Outnorth

Som medlem får du upp till 20% rabatt på Outnorths breda friluftssortiment, allt ifrån barnkläder till vandringsbyxor och Skogsmulles böcker och produkter. Du får dessutom 25% rabatt på produkter från Bergans.

Bli medlem