Logga in på Mina sidor
Glömt lösenord?
Bli Medlem

Skidåkning

Lära sig åka skidor utför som vuxen – går det?

För den som inte har stått i skidbacken som barn, är det för sent? Absolut inte! Skidläraren Sofia ger tips på hur vuxna nybörjare kan komma igång.


8 råd för en säkrare dag i skidbacken

Pirr i magen, sus i öronen, glädje i ögonen – många är vi som älskar fartfyllda dagar i backen. Vår skidlärare Johan ger råd kring hur äventyret blir både roligare och säkrare.


Tips för härlig dagstur på längdskidor

Fika i ryggsäcken, tursällskap och natur i vinterskrud. För den som redan kommit igång på längdskidor är dagsturen ett kul nästa steg. Friluftsfrämjandets längdledare Mikael ger sina bästa tips.


Åka längdskidor med barn – våra bästa tips

Att åka längdskidor med barn är ett roligt sätt att röra på sig och samtidigt njuta av naturen. Ledaren David ger sina bästa tips.


3 fakta du vill veta om skins – den vallningsfria skidan

Att valla skidor är för många en självklar del av längdskidåkningen. Men för den som helt vill låta bli finns det en skidtyp som kallas Skin – en helt vallningsfri skida. Hur fungerar det egentligen, och vad finns det för fördelar? Här förklarar vi.


Sommarförvara dina längdskidor - så gör du

När vintern börjar lida mot sitt slut är det dags att ställa in längdskidorna i förrådet och kanske istället ta fram rullskidorna eller kajaken. Men vad behöver du tänka på för att dina längdskidor ska må bra över sommaren och vara redo till nästa vinter? Här kommer lite tips för såväl skidorna du vallar som den vallningsfria skidan.


Så kommer du igång – klassiska längdskidor

Många är nyfikna på längdskidåkning. Inte konstigt, det är underbart sätt att njuta av naturen på och dessutom en bra motionsform. Ledaren Eva ger tips på hur du kommer igång.


Mumsiga utflyktmuffins

Utflyktsmumset kanske är något av det allra finaste med ett äventyr. Här kommer två recept på magiska matmuffins att ha med sig på nästa tur.


Turtips för nybörjaren

Att gå på turskidor i fjällen är härligare och enklare än du tror. Vintern bygger snöbroar och istäcken över vattendrag och ojämnheter, och gör naturen tillgänglig. I vår turguide får du tips om prylarna, turerna och säkerhet.


Vi testar termosar

En bra termos är ett måste för den som gillar friluftsliv. En kopp rykande kaffe på skidturen, varm choklad med barnen i skogsmulleskogen, en kryddig soppa att värma de frusna paddelhänderna på, användningsområdena är många. Vi har testat tre stora, tre små och tre mattermosar som gärna gör dig sällskap ut.

Visa ytterligare 4 sidor