Sök på webbplatsen

Hitta lokalavdelning

Som medlem får du

  • Tillgång till Sveriges bredaste utbud av guidade friluftsaktiviteter
  • Stödjer vårt arbete med hela Sveriges friluftsliv, och mycket mer...
Bli medlem

Logga in

Snö

Klä dig rätt

Att vara bra klädd är en grundförutsättning för att på riktigt kunna njuta av naturupplevelsen. Lager på lager pratas det ofta om, och det funkar utmärkt – en flerskiktsprincip som håller dig varm, torr och glad.


3 fakta du vill veta om skins – den vallningsfria skidan

Att valla skidor är för många en självklar del av längdskidåkningen. Men för den som helt vill låta bli finns det en skidtyp som kallas Skin – en helt vallningsfri skida. Hur fungerar det egentligen, och vad finns det för fördelar? Här förklarar vi.


Så kommer du igång – klassiska längdskidor

Längdskidåkning blir mer och mer populärt i Sverige – både drömmen om vinterfjällandskapet, Vasaloppet och söndagsturen i motionsspåret. Och visst är längdskidåkning en fantastisk motionsform. Du aktiverar hjärta, lungor och muskler och får samtidigt en naturupplevelse med all den positiva effekt den har på vår hälsa. Om du är nyfiken och vill komma igång nu i vinter så bjuder vi här på en introduktion.


Sommarförvara dina längdskidor - så gör du

Nu börjar vinter lida mot sitt slut och det är dags att ställa in längdskidorna i förrådet och kanske ta fram rullskidorna eller kajaken. Men vad behöver du tänka på för att dina längdskidor ska må bra över sommaren och vara redo till nästa vinter?


Turtips för nybörjaren

Att gå på turskidor i fjällen är härligare och enklare än du tror. Vintern bygger snöbroar och istäcken över vattendrag och ojämnheter, och gör naturen tillgänglig. I vår turguide får du tips om prylarna, turerna och säkerhet.


Vi testar termosar

En bra termos är ett måste för den som gillar friluftsliv. En kopp rykande kaffe på skidturen, varm choklad med barnen i skogsmulleskogen, en kryddig soppa att värma de frusna paddelhänderna på, användningsområdena är många. Vi har testat tre stora, tre små och tre mattermosar som gärna gör dig sällskap ut.


Inför vinterfjällturen

Att vara ute på fjället vintertid är fullkomligt magiskt - men ska verkligen tas på allvar. Med noggranna förberedelser och rätt kunskap kan du få en mycket njutbar och trygg tur!


Skidlärarens 4 bästa tips för en lyckad skidskola

Varje vinter går 10 000 barn i skidskola med Friluftsfrämjandet. I 85 skidbackar över hela landet får allt från nybörjare till små, och stora, experter möta skidglädje på hemmaplan. Välutbildade och engagerade ledare ger dem den bästa starten på en förhoppningsvis långvarig kärlek till snö och skidåkning.


3 tips när du åker längdskidor med barn

Att åka skidor på längden är ett enkelt sätt att vinteräventyra med sina barn. Följ våra tips så ökar chansen för succé i spåret eller skogen.


Gör din egen äventyrsjuice

Varm som kall är juice en dunderbra utflyktsdryck. Snabb energi och gott – extra roligt blir det när man har gjort sin egen. Här är lite inspiration för ditt egna juicekok.

Visa ytterligare 3 sidor