Logga in på Mina sidor
Glömt lösenord?
Bli Medlem

Vildmarksäventyr för barn och unga

Vildmarksäventyr är Friluftsfrämjandets verksamhet för äldre barn, ungdomar och unga vuxna. Det är popcorn i vindskydd. Sovsäck och stjärnhimmel. Vänner och lägereld. Kanoter och kartor. Och mycket mer. Det är helt enkelt allt det bästa inom friluftsliv.

I Friluftsfrämjandets verksamhet Vildmarksäventyr lär du känna andra i din ålder med samma nyfikenhet på friluftslivet som du, och tillsammans ger ni er ut på aktiviteter såsom paddling, vandring, cykling, fjällresor och lägerverksamhet. Ju äldre du är desto större och längre äventyr.

I de skiftande aktiviteterna tränas bland annat fysik, vatten- och snövana, samtidigt som ni får praktiska kunskaper kring friluftsliv och kniv, yxa, eld, karta och kompass. Hur ofta ni ses varierar och beror på gruppens ålder. 

Vildmarksäventyr är samlingsnamnet för de fyra olika åldersgrupperna. Äventyren leds alltid av minst två ledare, utbildade i Friluftsfrämjandet just för att leda ungdomar och unga vuxna i åldersgruppen: 

  • Strövarna (7–9 år) 
  • Frilufsarna (cirka 9–13 år)  
  • TVM Äventyrsgrupper (cirka 14–25 år)  
  • Äventyrliga familjen (för familjer som vill ha en aktivitet tillsammans med andra familjer) 

Vad du får på ett Vildmarksäventyr 

  • Möjlighet att på egna villkor upptäcka, utforska och uppleva naturen och friluftslivet 
  • En härlig kombination av lek, äventyr och lärande tillsammans med andra i samma ålder  
  • En givande fritidsaktivitet fri från tävling och prestationskrav 
  • En vana att vara ute i naturen året runt och färdigheter i friluftsteknik och friluftsliv 

Roliga, lärorika och trygga äventyr 

Friluftsfrämjandets äventyr i Vildmarksäventyr leds alltid av utbildade och erfarna ledare som vet hur de ska blanda lek med allvar. De har koll på säkerhet och allemansrätten så när du anmäler dig själv eller ditt barn till ett äventyr är ni i trygga händer. I Vildmarksäventyr får du lära känna naturen, allemansrätten och öva friluftsteknik på ett roligt, lärorikt och tryggt sätt.