Covid-19 och Friluftsfrämjandet (Uppdaterad 2022-01-10)

Sök på webbplatsen

Hitta lokalavdelning

Som medlem får du

  • Tillgång till Sveriges bredaste utbud av guidade friluftsaktiviteter
  • Stödjer vårt arbete med hela Sveriges friluftsliv, och mycket mer...
Bli medlem

Logga in

Vildmarksäventyr för barn och unga

Vildmarksäventyr är popcorn i vindskydd, det är sovsäck och stjärnhimmel, vänner och lägereld, kanoter och kartor, och mycket mer. Det är helt enkelt allt det bästa inom friluftsliv. Här lär du känna andra i din ålder med samma intressen som du, och tillsammans ger ni er ut på aktiviteter såsom paddling, vandring, cykling, fjällresor och lägerverksamhet. Ju äldre desto större äventyr.

Roligt, tryggt och lärorikt

Vildmarksäventyr är Friluftsfrämjandets verksamhet för barn, ungdomar och unga vuxna. Alla Friluftsfrämjandets ledare har genomgått vår ledarutbildning och vet hur man anpassar verksamheten utifrån gruppen. Det gör äventyret roligt, tryggt och lärorikt.

Vildmarksäventyr

Bli medlem och följ med på äventyr

Friluftsfrämjandets äventyrsgrupper är populära, och ibland bokas de upp snabbt. Bokningen sker oftast här på Friluftsfrämjandets webbplats. Sök på vildmarksäventyr under Hitta äventyr, eller scrolla ner på denna sida. Om du inte hittar något här på webben kan det vara en bra idé att ta kontakt med Friluftsfrämjandet på orten där du bor. Här hittar du Friluftsfrämjandets lokalavdelningar.

För att boka in dig eller ditt barn på ett äventyr behöver den som ska vara med vara medlem i Friluftsfrämjandet.

Som medlem får du tillgång till tusentals olika äventyr, över hela Sverige och året runt. Dessutom får du Magasin Friluftsliv hem i brevlådan 4 gånger/år och fina medlemserbjudanden som gör utrustning, upplevelser och resor lite billigare. Dessutom stöttar du vårt arbete för allemansrätten och friluftsliv för alla.

Bli medlem

Delta på tusentals äventyr
Vi anordnar aktiviteter över hela landet, året runt
Erbjudanden från partners
Rabatt på resor, upplevelser och utrustning
Stöd vårt arbete
Vi arbetar för att bevara allemansrätten och ett friluftsliv för alla
Magasin Friluftsliv
Du får vårt medlemsmagasin 4 gånger per år
Bli medlem

Sveriges största friluftsorganisation

Friluftsfrämjandet är en demokratisk, partipolitiskt och religiöst obunden ideell organisation som genom friluftsliv verkar för folkhälsa, livsglädje och respekt för naturen. I 128 år har vi värnat allemansrätten och främjat friluftslivet. Som organisation strävar vi efter att spegla samhällets mångfald och erbjuda verksamhet som är välkomnande, anpassad och trygg för alla.

Med över 100 000 medlemmar, 7 000 ledare, 300 lokalavdelningar, verksamhet i 500 förskolor och skolor och skidskola i 80 skidbackar är Friluftsfrämjandets Sveriges största friluftsorganisation.

Om du har en fråga kring Friluftsfrämjandet eller verksamheten, kontakta din lokalavdelning. Du är också välkommen att kontakta medlemsservice.

avilsmarksäventyr6.jpg

Hitta äventyr

Visar 0 av 0 äventyr Hittar du inte det du söker? Gör en avancerad sökning.

Bli ledare för Vildmarksäventyr

Är du intresserad av att bli vildmarksledare? Utbildningen ger dig kunskaper och färdigheter för att på ett tryggt och roligt sätt kunna leda grupper i Friluftsfrämjandets verksamhet.

Malin

–Det är viktigt att inte behöva förändra sig för att få vara med. Att naturen och friluftslivet är för dem, där de får vara precis som de är. Med olika bakgrund. Med eller utan diagnoser.⁠⠀

Kristian, vildmarksäventyr

–Det är mötet med människor. Det är därför jag gör det. Det finns ingenting man får så mycket energi och inspiration från som att dela en stund med någon.

Susanna

–På något sätt blir vänskapsband speciellt genuina när de byggts i naturen. I skogen den dagen var det bara fem plusgrader, och dessutom regn, men det skulle bli ett av mina varmaste friluftsminnen.

Skicka in en intresseanmälan