Logga in på Mina sidor
Glömt lösenord?
Bli Medlem

Strövarna - spännande äventyr för barn 7-9 år

Strövare är vår verksamhet för barn mellan sju till nio år. Här testar vi (äntligen brukar barnen tycka) att göra upp eld, bygga vindskydd, sova ute och hantera kniv och yxa. Ja, allt som är spännande och lite småfarligt som vuxna kanske sagt att en ska akta sig för. Tills nu. Äntligen!

Friluftsfrämjandets fritidsaktivitet Strövarna, eller Strövare som det också kallas, är en del av verksamheten Vildmarksäventyr inriktad på åldrarna 7-8 år. Här övar vi på friluftsteknik med leken fortfarande i fokus, men i takt med att barnen växer i kunskap och trygghet får de ta sig an nya utmaningar att utvecklas inom.  

Till exempel genom att våga klättra på en klättervägg, sova i skogen en natt utan föräldrar, tända lägereld, bygga ett vindskydd, använda kniv och yxa – till och med laga sin egen mat över öppen eld.  

Med Strövarna är målet: 

  • att stärka barnens självkänsla 
  • att på ett tryggt sätt ge barnen friluftskunskap genom spännande och ibland utmanande aktiviteter 
  • att skapa intresse för naturen och friluftsliv och kunna prova på friluftsaktiviteter på sin hemort 
  • att skapa en trygg grupp där barnen kan hitta gemenskap och utvecklas utan tävlingsinslag och prestationskrav   

Hur ser ett äventyr med Strövarna ut? 

Barnen träffas regelbundet tillsammans med sina ledare, året runt oberoende av väder. Det skapar en trygg grupp som ger möjlighet att våga prova på det där som kanske först känns lite läskigt. Vi fokuserar mycket på gruppen och glädjen i nya kompisar och en tillhörighet vid sidan av skolan och klassen. 

Planerad aktivitet avgör var träffen tar plats samt hur länge den varar. Ibland några timmar, andra gånger ett dygn. I Friluftsfrämjandet är all verksamhet fritt från tävling och krav på prestation – ett viktigt komplement till andra fritidsaktiviteter. 

Roliga, trygga och lärorika äventyr 

Alla ledare inom Strövarna är utbildade av Friluftsfrämjandet och har god vana av friluftsliv och att leda barngrupper ute i naturen. Tillsammans med erfarna ledare får barnen uppleva och utmanas i naturen på ett pedagogiskt och tryggt sätt. Stort fokus ligger på att skapa en stark gemenskap med andra barn i samma ålder vilket gör äventyret ännu roligare.  

Låt äventyret börja.  

Bli medlem

Nyfiken på oss? Följ gärna med någon av våra 8000 ledare ut i naturen – för upplevelser, glädje och gemenskap. Varmt välkommen att bli medlem! Bli medlem

Hitta äventyr

Visar 0 av 0 äventyr Hittar du inte det du söker? Gör en avancerad sökning