Logga in på Mina sidor
Glömt lösenord?
Bli Medlem

Utbildningar inom Friluftsakademin

Alla Friluftsfrämjandets utbildningar ligger samlade under Friluftsakademin som är vår utbildningsorganisation. När du ska bli ledare i Friluftsfrämjandet får du lära dig om både ledarskap och din verksamhetsgren. Bli redo att leda egna äventyr!

Bli ledare

Det enda som slår äventyret, är att leda det. Varje år visar våra 8000 ledare vägen ut i naturen för tusentals medlemmar – med sann passion för friluftslivet, stor kunskap och varm gemenskap. Bli en av oss och låt äventyret börja.

Bli ledare

Friluftsfrämjandets ledare utbildas inom vår utbildningsorganisation Friluftsakademin. Genom utbildningarna lär du dig om allt från ledarskap till grenspecifika kunskaper. Målet med utbildningen är att du ska få färdigheter för att leda grupper på äventyr inom din verksamhetsgren.

Utbildning i Friluftsfrämjandets värdegrund 

Den allra första utbildningen som du går när du ska bli ledare är en e-utbildning i Friluftsfrämjandets värdegrund och ledarskap. Här får du en grundläggande bild av vad det innebär att vara ledare i Friluftsfrämjandet, innan du går vidare till din grenspecifika utbildning.

Utbildning i din verksamhetsgren 

Utbildningarna är olika långa och har olika moment beroende på vilken verksamhetsgren du har valt. Gemensamt är däremot att vi använder oss av utomhuspedagogik och ett upplevelsebaserat lärande. Vi vill uppmuntra din nyfikenhet och vilja att lära, så att vi utvecklas tillsammans.

Under utbildningen får du tillfälle att enskilt och i grupp reflektera över vad det innebär att vara ledare. Du som deltagare kan här få nya insikter om dig själv och ditt ledarskap, till exempel hur du kan påverka andra i ditt sätt att vara och kommunicera.

Utbildningarna i Friluftsakademin hålls av våra utbildningsledare, som själva har stor erfarenhet av att vara ledare inom verksamhetsgrenen. De har gedigen kunskap inom sitt område och ser fram emot att dela med sig av den till dig.

Vilka utbildningar som finns tillgängliga just nu varierar beroende på säsong. Här nedan kan du se några aktuella utbildningar.

Hitta utbildning

Visar 0 av 0 äventyr Hittar du inte det du söker? Gör en avancerad sökning

Fortbildningar 

När du är ledare får du möjlighet att bygga på dina kunskaper med olika fortbildningar. Du kan till exempel fördjupa dig inom din gren eller friska upp första hjälpen-kunskaperna.

E-utbildningar 

Vissa av våra fortbildningar finns också som e-utbildningar, som du kan gå när du vill. Här kan du som ledare lära dig mer om friluftsteknik, hur du allergianpassar dina äventyr och mycket annat. E-utbildningarna fungerar både på dator, mobil och surfplatta.