Logga in på Mina sidor
Glömt lösenord?
Bli Medlem

Friluftsakademin – vår utbildningsorganisation

Det enda som slår äventyret är att leda det. Vi på Friluftsfrämjandet har utvecklat Sveriges friluftsliv sedan 1892.

Under namnet Friluftsakademin samlar vi organisationens breda utbildningsverksamhet för att förmedla vår unika erfarenhet och kunskap vidare. Här utbildar vi nya ledare och här utvecklas våra 8000 befintliga ledare genom fortbildningar och ledarträffar. Friluftsfrämjandets utbildningar utvecklas och genomförs av organisationens utbildningsledare som ingår i utbildningsteam och samordningsgrupper. Med deras hjälp samlar vi friluftskunskap och paketerar den i handledningar och utbildningar i en mängd olika friluftsgrenar.

Kvalitetssäkring av friluftslivet

I vår verksamhet och i samverkan med andra utvecklar vi också ledarskap, utomhuspedagogik och friluftsteknik vidare. En viktig del av denna utveckling är kvalitetssäkring av friluftslivet, vilket vi bland annat gör tillsammans med andra intresseorganisationer i Issäkerhetsrådet, Skidrådet och Fjällsäkerhetsrådet.

Vi utbildar nästan hälften av Sveriges skidlärare

Varje år utbildar vi nästan hälften av Sveriges nya skidlärare. Andra populära utbildningar är Skogsmulle, kajak, långfärdsskridskor och fjällvandring. Ledarna är hjärtat i organisationen och deras engagemang bär oss framåt! Gemensamt för alla ledare, oavsett vilken friluftsgren de utbildar sig inom, är att de också utbildas inom allemansrätt, värdskap, säkerhet och grundläggande friluftskunskap.

Förmåner för ledare

Våra ledare får möjlighet att vara med på utbildningsledarträffar, grenledarträffar, ledarträffar och fortbildningar. Att bli ledare för Friluftsfrämjandet är helt enkelt det naturliga steget för alla som vill uppleva friluftslivet – ett äventyr som tar våra ledare precis så långt som de själva önskar.

Vår digitala värdegrundsutbildning

Våra värdeord och värdegrund genomsyrar allt vi gör. Värdeorden hjälper oss att fatta dagliga beslut och berättar hur vi vill upplevas av våra medlemmar och vår omvärld.

Klicka på "Gå till utbildningen" nedan om du vill gå vår interaktiva värdegrundsutbildning. 

Utbildningen är obligatorisk för att kunna bli ledare i Friluftsfrämjandet. 

Om du inte ser knappen så måste du logga in på din profil. För att kunna gå utbildningen behöver du vara medlem och ha en e-postadress registrerad i medlemskapet.

Bli ledare

Det enda som slår att ta del av äventyret, är att leda det. Få saker slår känslan av att vara den som ger deltagarna förtroende. Ditt engagemang bidrar till att människor kommer ut i naturen. Är du redo att bli en av oss?

Bli ledare

Hitta utbildningar

Visar 0 av 0 äventyr Hittar du inte det du söker? Gör en avancerad sökning