Logga in på Mina sidor
Glömt lösenord?
Bli Medlem

Bli ledare i Friluftsfrämjandet!

Det enda som slår äventyret, är att leda det. Varje år visar våra 7000 ledare vägen ut i naturen för tusentals medlemmar – med sann passion för friluftslivet, stor kunskap och varm gemenskap. Bli en av oss och låt äventyret börja

Vill du bli ledare?

Välj friluftsgren
Välj vilken gren du vill bli ledare inom
Fyll i intresseanmälan
Fyll i intresseanmälan som ligger på sidan för den gren du valt
Din intresseanmälan skickas till lokalavdelningen
Det är ideella som tar emot mailet. Om du inte hör något inom 2 v, så kontakta din lokalavdelning

Välj din friluftsgren

Mountainbike

Få färdigheter för att leda grupper på mountainbike i naturen. Som ledare gör du det möjligt för fler att våga prova att cykla i skogen.

Bli ledare för mountainbike

Kanadensare

Få färdigheter för att leda grupper på trygga äventyr och teknikövningar på vattnet med kanadensare

Bli ledare för kanadensare

Naturparkour

Som naturparkourledare får du färdigheter för att skapa roliga, trygga och kreativa äventyr i skogen.

Bli naturparkourledare

Skidor

Som skidlärare i Friluftsfrämjandet utvecklar du din och andras skidåkning med några av de bästa skidlärarna i Sverige. Du ger barn och unga möjligheten att lära sig åka skidor och ha roligt i hemmabacken, utan prestationskrav.

Bli skidlärare

Snowboard

När du utbildar dig till snowboardledare i Friluftsfrämjandet jobbar du med några av de bästa snowboardlärarna i Sverige. Du får chansen att utveckla din snowboardåkning och ger barn och unga möjligheten att lära sig åka i hemmabacken.

Bli skidlärare

Telemark

Som telemarksledare i Friluftsfrämjandet jobbar du med några av de bästa telemarkslärarna i Sverige. Du får chansen att utveckla din telemarksåkning samtidigt som du gör det möjligt för fler skidåkare att lära sig en till disciplin.

Bli telemarkslärare

Längdskidor

När du blir ledare i längdskidor får du utbildning som förbereder dig inför att leda egna grupper med nybörjare och motionsåkare. Du kan också vidareutbilda dig för att leda grupper upp till avancerade skidåkare.

Bli ledare i längdskidor

Långfärdsskridskor

Som ledare i långfärdsskridskor ger du andra möjlighet att på ett tryggt sätt få den unika och fantastiska naturupplevelsen på skridskor. Du får också en härlig gemenskap med likasinnade.

Bli ledare i långfärdsskridskor

Möt våra ledare

Eva, Ledare i längdskidor

–Naturen är min plats för återhämtning. Möjligheten att varva ner och tanka energi ger mig ett hållbart livstempo som verkligen bidrar till mitt välmående. Naturen skapar balans för oss i ett annars ganska stressat och digitaliserat samhälle.

Tommy, Vildmarksäventyr och överlevnadsexpert

–I vår jakt på skatten hade vi vandrat djupt in i lövskogarna och långt bakåt i tiden. Någonstans i Kindabygden skulle den finnas, Adrianopels skatt från år 378. Barnen hade under vårterminen löst flera ledtrådar och tagit sig vidare över klipphällar, sjöar, skog och grottor.

Katarina, Skogsmulle och skogens värld

–Medan vi läste Bamse i ficklampans sken, ven fjällvinden och regnet smattrade på tältduken från tvären. Han var 3,5 år och tjöt av lycka i sovsäcken. Regn betyder ju geggamoja! När vi någon timma tidigare hade stått med tio andra familjer dubbelvikta i blåsten uppe på Nipfjället, insåg vi att det inte riktigt var det vi hade sett framför oss.

Annons