Logga in på Mina sidor
Glömt lösenord?
Bli Medlem

Bli ledare i Friluftsfrämjandet!

Det enda som slår äventyret, är att leda det. Varje år visar våra 8000 ledare vägen ut i naturen för tusentals medlemmar – med sann passion för friluftslivet, stor kunskap och varm gemenskap. Bli en av oss och låt äventyret börja.

Välj din friluftsgren

Skogsmulle och skogens värld

Som Skogsmulleledare får du färdigheter för att tryggt leda barn- och familjegrupper i naturen, från 0-7 år.

Bli Skogsmulleledare

Fjällturer

Som fjälledare utbildas du enligt fjälledarnormen för att kunna leda grupper på trygga fjällvandringar, såväl sommar som vinter.

Bli fjälledare

Kajak

Som ledare i kajak utbildas du för att kunna leda grupper på trygga kajakäventyr, både på skyddade och exponerade vatten.

Bli ledare i kajak

Kanadensare

Få färdigheter för att leda grupper på trygga äventyr och teknikövningar på vattnet med kanadensare

Bli ledare för kanadensare

Mountainbike

Få färdigheter för att leda grupper på mountainbike i naturen. Som ledare gör du det möjligt för fler att våga prova att cykla i skogen.

Bli ledare för mountainbike

Vildmarksäventyr

Som vildmarksledare utbildas du i att leda barn- och ungdomsgrupper i naturen, för att ge fler ett äventyrligt sammanhang i friluftslivet.

Bli ledare i vildmarksäventyr

Vandring

Bli ledare i vandring och få utbildning i att leda grupper i låglandsmiljö. Som vandringsledare kan du hålla allt från dagsturer till längre äventyr.

Bli ledare i vandring

Naturparkour

Som naturparkourledare får du färdigheter för att skapa roliga, trygga och kreativa äventyr i skogen.

Bli naturparkourledare

Möt våra ledare

Eva, Ledare i längdskidor

–Naturen är min plats för återhämtning. Möjligheten att varva ner och tanka energi ger mig ett hållbart livstempo som verkligen bidrar till mitt välmående. Naturen skapar balans för oss i ett annars ganska stressat och digitaliserat samhälle.

Tommy, Vildmarksäventyr och överlevnadsexpert

–I vår jakt på skatten hade vi vandrat djupt in i lövskogarna och långt bakåt i tiden. Någonstans i Kindabygden skulle den finnas, Adrianopels skatt från år 378. Barnen hade under vårterminen löst flera ledtrådar och tagit sig vidare över klipphällar, sjöar, skog och grottor.

Katarina, Skogsmulle och skogens värld

–Medan vi läste Bamse i ficklampans sken, ven fjällvinden och regnet smattrade på tältduken från tvären. Han var 3,5 år och tjöt av lycka i sovsäcken. Regn betyder ju geggamoja! När vi någon timma tidigare hade stått med tio andra familjer dubbelvikta i blåsten uppe på Nipfjället, insåg vi att det inte riktigt var det vi hade sett framför oss.