Logga in på Mina sidor
Glömt lösenord?
Bli Medlem

Åk längdskidor med oss

Som vi älskar längdskidåkning. De tysta skidspåren, motionen, samtalen längs vägen. Längdskidåkning kan vara så mycket. Med oss kan du följa med ut för att lära dig från början, utveckla din teknik eller bara för sällskapets skull.

När du åker längdskidor med Friluftsfrämjandet får du åka och lära tillsammans med andra. Vill du lära dig helt från början finns kurser som passar dig, och när du är redo att finslipa tekniken ytterligare finns andra turer att välja på. Gemensamt för alla våra grupper är att det är glädjen att åka längdskidor och att umgås med varandra som är i centrum.  

Vår längdverksamhet leds alltid av utbildade ledare som har god vana av att leda grupper ute i spåren, och coacha i teknik. När vi tänker längdskidåkning tänker vi på den härliga gemenskapen ute i spåret, på fikapausen och hur vi hjälper och lär av varandra. 

Vad du får när du åker längdskidor med oss 

  • Lära dig åka längdskidor eller utveckla din teknik i härliga naturområden, antingen nära eller långt bort 
  • Träffa nya människor som också gillar att åka längdskidor och vara en del av en fin gemenskap 
  • Ett roligt, tryggt och lärorikt äventyr med utbildade längdledare 

Hur ser ett äventyr på längdskidor ut med Friluftsfrämjandet? 

Längdskidåkning är en underbar typ av friluftsliv, och också motionsform om du så vill. Friluftsfrämjandet anordnar flera olika kurser och äventyr, i olika nivåer och för olika åldrar. På en nybörjarkurs får du lära dig att bli trygg på skidorna i alla åksätt, som diagonal åkning och stakning samt hur du bäst åker både utför och uppför. För den som redan åkt mycket längdskidor finns längd-clinics för att utveckla tekniken. När du är varm i kläderna är det kanske heldagsäventyr på längdskidor du vill följa med på. Åka längdskidor i månsken och pannlampa, kan det vara något?  

Roliga, trygga och lärorika äventyr på längdskidor 

Alla Friluftsfrämjandets äventyr arrangeras av ideella ledare som brinner för naturen och friluftslivet. De har koll på allt från längdskidåkningstekniken till hur ni ska ta er fram i naturen på ett säkert sätt. Äventyren sker alltid i en grupp vilket gör att upplevelsen delas med likasinnade. Allt detta gör att äventyret ute i skidspåret blir roligt, tryggt och lärorikt. 

Bli medlem

Nyfiken på oss? Följ gärna med någon av våra 8000 ledare ut i naturen – för upplevelser, glädje och gemenskap. Varmt välkommen att bli medlem! Bli medlem

Hitta äventyr

Visar 0 av 0 äventyr Hittar du inte det du söker? Gör en avancerad sökning