Covid-19 och Friluftsfrämjandet (Uppdaterad 2021-09-22)

Sök på webbplatsen

Hitta lokalavdelning

Som medlem får du

  • Tillgång till Sveriges bredaste utbud av guidade friluftsaktiviteter
  • Stödjer vårt arbete med hela Sveriges friluftsliv, och mycket mer...
Bli medlem

Logga in

Längdskidor

De tysta spåren, snön som tindrar och snöparadiser som taget från drömmarna. Friluftsfrämjandet ordnar kurser och äventyr i hela landet – följ med oss ut i vinter!

Ute i spåret hör du bara hjärtat som slår och ledarens hejarop. Att åka längdskidor är inte bara en fantastisk motionsform för hjärta och muskler, det är dessutom en härlig aktivitet för vänner och familj att upptäcka naturen under snötäcket tillsammans.

Att gå en kurs med oss

Friluftsfrämjandet anordnar flera kurser över hela landet i olika nivåer och alla åldrar. Från nybörjare till avancerad. På en nybörjarkurs får du lära dig att bli trygg på skidorna i alla åksätt, som diagonal åkning och stakning samt hur du bäst åker både uppför och utför. När du känner dig lite varm i kläderna finns det kurser i alltifrån teknik för bättre flyt i åkningen, till mindre qlinicues i skate. 

 

Detta behöver du:

Kläder efter väder och annat som behövs för utevistelse. Du behöver även utrustning att åka med, men många lokalavdelningar erbjuder hyra av utrustning. Kolla med din lokalavdelning.

Ta del av det roliga!

Som medlem får du vara med på massa aktiviteter, magasinet Friluftsliv, attraktiva medlemserbjudanden, försäkring i samband med aktiviteter och mycket mer. Att vara medlem kostar mindre än en krona per dag!

Bli medlem

Bli ledare

Det enda som slår att ta del av äventyret, är att leda det. Få saker slår känslan av att vara den som ger deltagarna förtroende. Ditt engagemang bidrar till att människor kommer ut i naturen. Är du redo att bli en av oss?

Bli ledare

Hitta längdäventyr

Visar 0 av 0 äventyr Hittar du inte det du söker? Gör en avancerad sökning.