Logga in på Mina sidor
Glömt lösenord?
Bli Medlem

Skidåkning

Slalom, längdskidor, med bi-ski, på snowboard eller telemark. Nybörjare som erfaren. Barn, ungdom eller vuxen. Med Friluftsfrämjandet kan du åka skidor ihop med andra på många olika sätt och njuta av en härlig gemenskap i backen eller i längdspåren.

Friluftsfrämjandet har en stark historisk koppling till skidåkning. Det var i skidåkningen som allt började. Sedan 1892 har vi åkt skidor med grupper och idag har vi verksamhet över hela Sverige. Vår skidverksamhet består av: 

På våra skidäventyr kan du åka skidor och snowboard i grupp tillsammans med våra utbildade ledare. Att åka skidor med oss ska vara glädje, trygg gemenskap och en möjlighet att lära känna nya människor som precis som dig älskar skidor och att vara ute i naturen. All verksamhet sker helt utan tävling och prestationskrav. 

Skidskola, Freeskiers och funktionell skidåkning 

Inom några av våra olika verksamhetsområden erbjuder vi skidskola, Freeskiers och paraskidåkning. Skidskola är för dig som är nybörjare eller erfaren och vill utveckla din åkning. Freeskiers är för dig som är 8-15 år och vill åka skidor med andra ungdomar. Och funktionell skidåkning, eller paraskidåkning, är för dig som har en funktionsnedsättning och behöver hjälpmedel. Till exempel en sit-ski, bi-ski eller ski-cart. 

Vad du får när du åker skidor, snowboard eller telemark med oss 

  • En härlig vinteraktivitet i hemmabacken eller i naturen där du bor 
  • Möjlighet att utvecklas tekniskt med några av de bästa skid- och snowboardlärarna i Sverige  
  • Ett tryggt äventyr med erfarna och utbildade ledare inom skidor och snowboard 
  • Ingen tävling eller prestationskrav – bara glädje och gemenskap 

Roliga, trygga och lärorika äventyr på skidor

När du åker skidor, längdskidor och snowboard med Friluftsfrämjandet leds äventyren alltid av våra utbildade ledare. De är tekniskt kunniga inom sitt område och hjälper dig att utveckla din egen teknik för att du ska känna dig trygg i backen eller i längdspåret. Friluftsfrämjandet strävar alltid efter att äventyren ska vara roliga, trygga och lärorika. 

Vår verksamhet

Bli medlem

Nyfiken på oss? Följ gärna med någon av våra 8000 ledare ut i naturen – för upplevelser, glädje och gemenskap. Varmt välkommen att bli medlem! Bli medlem