Logga in på Mina sidor
Glömt lösenord?
Bli Medlem

Skidskola för barn och vuxna

Vill du lära dig åka skidor i hemmabacken, eller bli en bättre skidåkare? I Friluftsfrämjandet finns skid- och snowboardskola för barn, ungdomar och vuxna. Både för dig som är nybörjare och för dig som är erfaren åkare och vill fortsätta utvecklas. Alltid utan tävling och prestationskrav.

Vill du själv, ditt barn eller din tonåring gå i skid- eller snowboardskola? Vad kul! Vissa börjar tidigt – över 10 000 barn går i barnskidskola i Friluftsfrämjandet varje år. Men, det är faktiskt aldrig för sent att lära sig åka skidor eller snowboard. För vuxna finns skid- och snowboardskola för dig som nybörjare som aldrig stått på ett par skidor eller snowboard innan. Eller grupper för dig som fick lära dig åka slalom redan som barn, men som vill utveckla tekniken.

Att ta skidlektioner hjälper dig att bli en bättre skidåkare, vilket gör att du blir tryggare i alla skidåkningens moment – och att åka skidor blir, om det nu var möjligt, ännu roligare. Att gå i skidskola skapar dessutom en riktigt härlig gemenskap i backen.

Skidskolan leds av våra utbildade skidlärare som hjälper dig att hitta balansen och tekniken, genom reflektion, delaktighet och olika övningar. Vi vill att du ska känna dig trygg och ha roligt i backen. Därför sker all Friluftsfrämjandets verksamhet helt och hållet utan tävling och prestationskrav. 

Våra skidskolor finns spridda på ungefär 80 platser runtom i landet, så troligtvis har du en hemmabacke nära dig att träffa oss i. 

Vad får du i vår skidskola? 

  • Lära dig åka skidor, snowboard eller utvecklas som redan van skidåkare 
  • Mer skidåkning nära i hemmabacken = mer skidåkning i livet! 
  • Ha riktigt kul tillsammans med andra som också vill gå i skidskola 
  • Ingen tävling eller prestationskrav – bara glädjen att åka skidor 

Hur ser skidskolan ut med Friluftsfrämjandet? 

Att Friluftsfrämjandet bildades på 1800-talet var på grund av att vi ville att fler skulle åka just skidor, eftersom det gör något riktigt bra för vår hälsa. Sedan dess har vi tagit med oss grupper på skidor ut i naturen och idag har vi verksamhet över hela Sverige.  

Skidskola i Friluftsfrämjandet kan vara terminsvis, ett par helger, eller enstaka tillfällen. Du anmäler dig till en nivå du tror passar dig och beroende på nivå ser övningarna olika ut. Har du aldrig åkt skidor börjar vi med att träna på att glida, svänga, bromsa i flackare backar, samt åka lift. De följande stegen övar du i blå backe, åker större eller längre liftar, kanske övar på att svänga med parallella skidor. Vad du behöver kunna för respektive nivå anges alltid på äventyrets beskrivning. Om du är osäker – hör av dig till äventyrets kontaktperson.

Bli medlem

Nyfiken på oss? Följ gärna med någon av våra 8000 ledare ut i naturen – för upplevelser, glädje och gemenskap. Varmt välkommen att bli medlem!

Bli medlem

Roliga, trygga och lärorika skidäventyr

När du går i skidskola med oss är det alltid glädjen för skidåkning, att lära nya saker, gemenskap och tryggheten i backen som ligger i fokus. I Friluftsfrämjandets skidskola möts du av några av de bästa skidlärarna i Sverige, som alla gått vår skidlärarutbildning. 

Skidskolans nivåer - barn

Domherren - för de allra minsta barnen

Skidlek för de allra yngsta som vill prova skidor. Vi bekantar oss med snö och skidor, men framförallt har vi roligt!

Lämmeln - grön nivå

Vi tränar på att glida, svänga, bromsa i flackare backar, samt åka lift. Förkunskaper: Inga.

Räven - blå nivå

Vi tränar på att bli säkrare på skidorna eller snowboarden. och ännu bättre på att svänga och bromsa. Förkunskaper: Du kan glida, svänga, bromsa i flackare backar, samt åka lift.

Lodjuret - röd nivå

Vi åker ut i olika sorters backar och terräng för att få bättre flyt och kontroll i skidåkningen. Vi strävar mot att svänga och stanna med parallella skidor, eller skärande svängar i snowboardskolan. Förkunskaper: Du kan på ett kontrollerat sätt ta dig ner för de flesta backarna och klarar liften själv.

Vargen - svart nivå

Vi finslipar våra färdigheter och letar nya utmaningar där vi anpassar tekniken i olika typer av terräng. Förkunskaper: Du kan åka kontrollerat med parallella skidor. Du vågar mycket och har bra fart.

Skidskolans nivåer - barn, ungdomar och vuxna

Ladda ner en beskrivning av skid- och snowboardskolans olika nivåer för alla åldersgrupper. Ladda ner

Hitta äventyr

Visar 0 av 0 äventyr Hittar du inte det du söker? Gör en avancerad sökning