Logga in på Mina sidor
Glömt lösenord?
Bli Medlem

Åk alpin skidåkning med oss

Vill du åka skidor tillsammans med andra, lära dig alpin skidåkning för allra första gången eller kanske tekniskt bli en ännu bättre skidåkare? Barn, ungdom som vuxen – varmt välkommen att åka skidor med oss i någon av våra 80 skidskolor.

Älskade vinter, älskade utförsåkning. Alpin skidåkning är en av Friluftsfrämjandets äldsta och största friluftsgrenar. Idag har vi skidskola i ungefär 80 hemmabackar runt om i Sverige och hjälper människor i alla åldrar att lära sig åka skidor. Oavsett om du är en erfaren skidåkare som vill utvecklas eller om du aldrig stått på ett par skidor tidigare har vi något som passar dig.

I Friluftsfrämjandet sker utförsåkning i grupp med stort fokus på att ha roligt i backen tillsammans, utveckla tekniken och ha möjlighet att lära känna nya människor. Våra äventyr i skidbacken leds av utbildade skidlärare och all skidåkning vi arrangerar sker helt utan tävling och prestationskrav. Det vi fokuserar på är istället gemenskapen, naturupplevelsen och det trygga äventyret. 

Vad du får när du åker alpin skidåkning med oss 

  • En härlig vinteraktivitet i hemmabacken 
  • Utvecklas tekniskt i skidåkning med några av Sveriges bästa skidlärare, för att på så sätt ha ännu roligare i backen 
  • Upptäcka skidåkningen på ett tryggt och roligt sätt med utbildade skidlärare
  • Glädje och gemenskap utan prestationskrav

Hur ser ett alpint äventyr på skidor ut med Friluftsfrämjandet?

Skidåkning behöver inte alltid vara långt bort. Vi älskar att finnas i hemmabackarna. För de gör skidåkningen tillgänglig för fler, och oftare. Utförsåkning kan bli en del av helgen, lovet hemma eller i lyxigaste fall även en vardagkväll.

Gemensamt för alla våra äventyr inom alpin skidåkning är att du med din grupp möter upp Friluftsfrämjandets ledare och ger er ut i backen. Var ni är, hur länge ni är ute och vilken nivå äventyret är på varierar beroende på vad du är intresserad av.

Skidskola, Freeskiers och funktionell skidåkning

Inom vår alpina skidåkning erbjuder vi skidskola, Freeskiers och funktionell skidåkning. Skidskola är för dig som är nybörjare, eller vill utveckla din åkning. Freeskiers är för dig som är ung och vill åka skidor med andra i samma ålder. Och funktionell skidåkning, eller paraskidåkning, är för dig som har en funktionsnedsättning och behöver hjälpmedel. Till exempel en sit-ski, bi-ski eller ski-cart.

Roliga, trygga och lärorika äventyr i skidbacken

När Friluftsfrämjandet bildades 1892 var det faktiskt just för att visa befolkningen klassisk skidåkning, som ett sätt att förbättra folkhälsan när industrisamhället växte fram. Sedan dess har skidåkningen varit en jättestor del av vår verksamhet som idag möter tusentals människor varje år.

När du åker skidor med oss har du alltid med dig våra duktiga skidlärare ut i backen. De hjälper dig i allt från att ta liften upp till hur du ska få till svängarna på vägen ner. Tillsammans njuter ni av en av de allra bästa vinteraktiviteterna som finns – åka skidor!  

Bli medlem

Nyfiken på oss? Följ gärna med någon av våra 8500 ledare ut i naturen – för upplevelser, glädje och gemenskap. Varmt välkommen att bli medlem! Bli medlem

Hitta äventyr

Visar 0 av 0 äventyr Hittar du inte det du söker? Gör en avancerad sökning