Logga in på Mina sidor
Glömt lösenord?
Bli Medlem

Om oss

Friluftsfrämjandet är Sveriges största friluftsorganisation. Vi erbjuder roliga, trygga och lärorika äventyr – på fjället, vattnet, snön, isen och i skogen. Året runt och för alla.

Vi är en demokratisk, partipolitiskt och religiöst obunden ideell organisation som sedan 1892 har främjat friluftslivet och värnat om allemansrätten. Vi har tagit på oss uppdraget att bidra till ökad folkhälsa, livsglädje och respekt för naturen, genom friluftsliv. Det är vårt bidrag till ett ännu bättre samhälle.  

Vi är nästan 110 000 medlemmar, och med våra mer än 8 000 ideella ledare guidar vi barn och vuxna ut på både stora och små äventyr i naturen varje år. Vi arrangerar äventyr i bland annat skidåkning, skridskoåkning, vandring, mountainbike, snowboard, klättring, kajakpaddling naturparkour och fjällturer. Genom våra lokalavdelningar spridda över landet kan vi erbjuda Sveriges bredaste utbud av friluftsaktiviteter. Här finns något för alla åldrar, alla intressen och alla förutsättningar. Verksamheten i lokalavdelningarna stöttas av våra regioner och riksorganisationen. 

Vi äger även varumärkena Skogsmulle och I Ur och Skur. Genom dem erbjuder vi utomhuspedagogik och friluftsliv i cirka 360 förskolor och skolor, genom våra verksamheter: I Ur och Skur, Skogsmulle i skolan och Skogshjältarna. Samt vår egen ideella verksamhet, Skogsmulle och skogens värld. Vi vill ge fler chansen att njuta av friluftslivet på ett hållbart sätt och vi jobbar för att ge bra förutsättningar för friluftsliv - både nu och framåt. 

Detta är Friluftsfrämjandet

Ta del av vår e-utbildning som presenterar Friluftsfrämjandets historia, verksamheter och organisation. Utbildningen tar ca 20-30 minuter. Till utbildningen