Logga in på Mina sidor
Glömt lösenord?
Bli Medlem

Åk telemark med oss

Redo att lära dig en till skidåknings-disciplin? Telemark är faktiskt grunden till all skidåkning, och kom långt innan carving och bräda. När du åker telemark med oss får du lika delar naturupplevelse och adrenalin som härlig gemenskap.

Att åka telemark är frihet. Rent tekniskt är telemark utförsåkning med fri häl, vilket innebär att pjäxan endast sitter fast på skidan med främre delen av foten. Du åker även med ena foten framför den andra, istället för att ha fötterna parallellt. Om du som oss älskar skidåkning är telemark ett riktigt kul nästa steg för den som redan kanske åkt mycket alpin skidåkning eller snowboard. Helt plötsligt ökas variationen på vilken typ av upplevelse du kan få i backen.  

Med oss kan du testa telemarksåkning för första gången, eller som erfaren utveckla din teknik ihop med likasinnade. Med dig i backen har du våra utbildade skidlärare inom telemarksåkning som hjälper och guidar dig i allt det bästa med telemark. All vår skidverksamhet är helt fri från tävling och krav på prestation. Vi gillar att umgås, ha roligt, öva på teknik och lära av varandra mer.  

Vad du får när du åker telemark med oss 

  • Lära dig åka telemark, eller utveckla din teknik
  • En fantastisk skidupplevelse i backen, antingen nära eller långt bort
  • Ett tryggt och säkert äventyr med erfarna och utbildade telemarkslärare
  • Glädje och gemenskap utan tävling och prestationskrav

Hur ser ett telemarksäventyr ut med Friluftsfrämjandet?

Vi möts i backen, du, din grupp och dina skidlärare. Kanske har du egna telemarksskidor eller så får du hyra på anläggningen. Om äventyret är för nybörjare eller erfarna, långt borta eller i hemmabacken, en gång eller återkommande - det varierar. Tillsammans en riktigt härlig dag i backen där vi övar på tekniken i en backe som passar din nivå.

Roliga, trygga och lärorika telemarksäventyr

När du åker telemark med Friluftsfrämjandet gör du det tillsammans med en grupp likasinnade och får en härlig gemenskap. Med er ut har ni alltid våra duktiga skidlärare som hjälper er i backen. De ser till att era äventyr blir roliga, trygga och lärorika.

Bli medlem

Nyfiken på oss? Följ gärna med någon av våra 8000 ledare ut i naturen – för upplevelser, glädje och gemenskap. Varmt välkommen att bli medlem! Bli medlem

Hitta äventyr

Visar 0 av 0 äventyr Hittar du inte det du söker? Gör en avancerad sökning