Logga in på Mina sidor
Glömt lösenord?
Bli Medlem

TVM Äventyrsgrupper – äventyr för unga (cirka 13 till 25 år)

Stora, långa vandringen, den forsande turen i kanot, samtalen runt lägerelden på sommarkvällen. TVM är Friluftsfrämjandets verksamhet för ungdomar och unga vuxna som älskar friluftsliv och gemenskapen i gruppen.

TVM står för ”tre vildmarksmål” och representerar skogen, vattnet och fjällen, de tre arenorna för verksamheten. TVM är en del av Friluftsfrämjandets verksamhet Vildmarksäventyr.  

I TVM lär du känna andra i din ålder med samma intressen som du, och tillsammans ger ni er ut på aktiviteter såsom paddling, vandring, cykling, fjällresor och lägerverksamhet. Aktiviteterna planeras och leds ofta av ungdomarna själva med stöd från ledare som utbildats i Friluftsfrämjandet just för att leda turer med ungdomar. Tillsammans utforskar ungdomarna både friluftsliv, samarbete och ledarskap. 

Här deltar nybörjare i friluftsliv tillsammans dem som varit mycket ute i naturen, som gärna delar med sig av sin kunskap kring friluftsliv och friluftsteknik. Träffarna präglas av gemenskap, glädje och passion för äventyr och naturupplevelser. Verksamheten är aktiv året runt inom många lokalavdelningar, här på hemsidan hittar du din närmaste äventyrsgrupp.  

Med TVM är målet: 

  • att träffa andra ungdomar och få nya vänner som också älskar att vara ute i naturen 
  • att gruppen ska planlägga och genomföra friluftsliv i hemmaterrängen och till olika naturmiljöer 
  • att ge ungdomar tillfälle att utveckla sina ledaregenskaper 
  • att ge ungdomar förutsättningar till att utveckla ett natur- och miljöengagemang 
  • att inspirera till en livsstil där friluftsliv är en naturlig del 
  • att känna gemenskap och utvecklas utan tävlingsinslag och prestationskrav   

Hur ser ett äventyr med TVM ut?  

I TVM finns lika många typer av äventyr som det finns deltagare. Vad ni vill göra, är det ni gör. Roliga, spännande aktiviteter anpassade till var och ens behov och förmåga. Beroende på vad ni ska göra kan träffen vara både i närheten och längre bort – ibland några timmar, andra gånger ett eller flera dygn. 

TVM Ting är väldigt populär lägerverksamhet som utförs några gånger per år landet runt. Men äventyren kan lika gärna vara att bara hänga runt en lägereld någon timma på helgen. I Friluftsfrämjandet är all verksamhet fritt från tävling och krav på prestation – och är en viktig frizon för många.  

Roliga, trygga och lärorika äventyr  

Alla ledare inom TVM är utbildade av Friluftsfrämjandet i att ta ungdomsgrupper ut i naturen. Stort fokus ligger på att skapa en stark gemenskap med andra ungdomar och att upptäcka naturen tillsammans. 

Bli medlem

Nyfiken på oss? Följ gärna med någon av våra 8500 ledare ut i naturen – för upplevelser, glädje och gemenskap. Varmt välkommen att bli medlem! Bli medlem

Hitta äventyr

Visar 0 av 0 äventyr Hittar du inte det du söker? Gör en avancerad sökning