Logga in på Mina sidor
Glömt lösenord?
Bli Medlem

Vandring

Att vandra är ett fantastiskt sätt att uppleva naturen, få motion och koppla av i vardagen. Upplevelsen förstärks tillsammans med andra och under våra aktiviteter är det lätt att lära känna likasinnade.

Vandra i lågterräng med oss

Friluftsfrämjandet arrangerar varje år hundratals vandringar med olika inriktningar, allt från längre vandringar över flera dagar till kortare turer i närliggande naturområden. Vandringarna anpassas alltid utifrån deltagarnas förmåga och intresse. Vandringarna kan innehålla övernattning, exempelvis i stuga eller tält.

Alla Friluftsfrämjandets ledare har gått våra utbildningar och har god erfarenhet av att planera vandringarna, vet hur man hittar till speciella platser och delar mer än gärna av sig av kunskap om den natur och kultur ni passerar under vandringarna. Det gör äventyret roligt, tryggt och lärorikt.

seniorer-vandrar-skogen.jpg

Bli medlem och följ med på äventyr

Friluftsfrämjandets vandringar är populära, och vissa aktiviteterna bokas upp snabbt. Bokningen sker oftast här på Friluftsfrämjandets webbplats men många lokalavdelningar har också vandringar där ingen föranmälan behövs. Sök på vandring under Hitta äventyr, eller scrolla ner på denna sida. Om du inte hittar något här på webben kan det vara en bra idé att ta kontakt med Friluftsfrämjandet på orten där du bor. Här hittar du Friluftsfrämjandets lokalavdelningar.

För att boka in dig på ett äventyr behöver du vara medlem i Friluftsfrämjandet.

Som medlem får du tillgång till tusentals olika äventyr, över hela Sverige och året runt. Dessutom får du Magasin Friluftsliv hem i brevlådan 4 gånger/år och fina medlemserbjudanden som gör utrustning, upplevelser och resor lite billigare. Dessutom stöttar du vårt arbete för allemansrätten och friluftsliv för alla.

Sveriges största friluftsorganisation

a a a

Friluftsfrämjandet är en demokratisk, partipolitiskt och religiöst obunden ideell organisation som genom friluftsliv verkar för folkhälsa, livsglädje och respekt för naturen. I 128 år har vi värnat allemansrätten och främjat friluftslivet. Som organisation strävar vi efter att spegla samhällets mångfald och erbjuda verksamhet som är välkomnande, anpassad och trygg för alla.

Med över 100 000 medlemmar, 7 000 ledare, 300 lokalavdelningar, verksamhet i 500 förskolor och skolor och skidskola i 80 skidbackar är Friluftsfrämjandets Sveriges största friluftsorganisation.

Vi anordnar bland annat äventyr inom fjällvandring, paddling, klättring, mountainbike, naturparkour, skidor och äventyr för barn. Läs mer om alla äventyr här.

Om du har en fråga kring Friluftsfrämjandet, kontakta din lokalavdelning. Du är också välkommen att kontakta medlemsservice.

Bli medlem

Delta på tusentals äventyr
Vi anordnar aktiviteter över hela landet, året runt
Erbjudanden från partners
Rabatt på resor, upplevelser och utrustning
Stöd vårt arbete
Vi arbetar för att bevara allemansrätten och ett friluftsliv för alla
Magasin Friluftsliv
Du får vårt medlemsmagasin 4 gånger per år
Bli medlem

Bli vandringsledare

Är du intresserad av att leda vandringar? Utbildningen ger dig kunskaper och färdigheter för att kunna leda vandringsgrupper i Friluftsfrämjandets verksamhet.

Babek

–Naturen kom in i mitt liv ganska sent. Så när jag leder ungdomar ut i naturen är det som om jag återupplever min ungdom, fast från en annan vinkel.

Vesna

–Det var i början av maj, och Skåne-kvällen var vacker. Vårregnet och vinden som envist hängt på vår tur hade avtagit, och i den nya kylan satt gruppen småpratades runt elden.

Thomas

–Jag har diagnosen bipolär typ 2, och med den följer en känslighet för stress vid för många intryck. Naturen har jag alltid tyckt om. I skogen finns ingen stress. Intrycken är inte överväldigande.

Skicka in en intresseanmälan