Logga in på Mina sidor
Glömt lösenord?
Bli Medlem

Skogsmulle och skogens värld

Naturen är en fantastisk plats för både lek och lärande. Skogsmulle och skogens värld är vår verksamhet för barn där vi upptäcker och utforskar naturen på ett lekfullt och lärorikt sätt.

Skogsmulle är barnens och djurens vän i naturen. Han kännetecknas av sin vita näverhatt med lingonfärgad orrfjäder och svansen som han städar upp i naturen med. Skogsmulle inspirerar barnen till att få en känsla för naturen och allt som lever i den och har ett stort engagemang i natur- och miljöfrågor. Skogsmulles motto är: Var rädd om naturen. 
 
Skogsmulle och skogens värld är samlingsnamnet för de fem olika grupper barnen delas in i, boerende på hur gamla de är. Äventyren leds alltid av två ledare, utbildade i Friluftsfrämjandet just för att leda barn i åldersgruppen:

Är du intresserad av Skogsmulle inom förskolan? Läs mer om vår förskole- och skolverksamhet här.
För gammal för Skogsmulle och skogens värld? Spana in Vildmarksäventyr för barn och ungdomar mellan 7–25 år.

Vad barnen får genom Skogsmulle och skogens värld 

  • Möjlighet att på sina egna villkor upptäcka, utforska och uppleva naturen 
  • En vana att vara ute i naturen året runt 
  • En härlig kombination av lek och lärande tillsammans med andra barn i samma ålder 

Hur ser ett äventyr ut? 

Varför kommer daggmasken upp ur jorden efter regnet? Och är det sant att älgbajs inte luktar? Varför flyttar vissa fåglar om vintern? Frågorna om naturen än många och tillsammans letar vi svar. På träffarna får barnen undersöka och utforska naturen i en kombination av sånger, lek och lärande. Aktiviteterna utvecklas i takt med barnen – först upptäcker ni precis där ni sitter, för att sedan kanske gå på kort vandring, studera naturens kretslopp eller grilla marshmallows. Det viktigaste är att det ska vara roligt att vara i naturen, med pedagogisk grund.

Roliga, lärorika och trygga äventyr 

Friluftsfrämjandets äventyr leds alltid av ledare utbildade i Friluftsfrämjandet för att leda barngrupper ut i naturen. De har även koll på allt från säkerhet till allemansrätten så när du anmäler ditt barn till ett äventyr är ni i trygga händer. På äventyr med Skogsmulle och Skogens värld får barnen lära sig om naturen, allemansrätten och friluftsliv på ett roligt, inspirerande och tryggt sätt. 

Vår verksamhet

Bli medlem

Nyfiken på oss? Följ gärna med någon av våra 8500 ledare ut i naturen – för upplevelser, glädje och gemenskap. Varmt välkommen att bli medlem! Bli medlem