Sök på webbplatsen

Hitta lokalavdelning

Som medlem får du

  • Tillgång till Sveriges bredaste utbud av guidade friluftsaktiviteter
  • Stödjer vårt arbete med hela Sveriges friluftsliv, och mycket mer...
Bli medlem

Logga in

Skogsmulle och skogens värld

De bästa äventyren väntar i skogen och i naturen. Genom Friluftsfrämjandets utomhusäventyr skapar vi världens bästa djurdiggare, picknickpackare, mossmysare, spårspanare och naturnjutare.

Våra äventyr för barn och våra barngrupper är uppdelade efter ålder och har olika inriktningar:

Öppna Skogsgläntan – naturäventyr för de allra minsta (0-2 år) och föräldralediga eller annan vuxen som är hemma dagtid. Vi sjunger, leker och fikar tillsammans, ungefär som i öppna förskolan fast utomhus.

Skogsknopp för 2-3 åringar. Vi upptäcker naturen i närområdet tillsammans med mamma, pappa eller annan vuxen som är med. Här är korta ben en fördel, man är närmare alla roliga kottar och spralliga myror – och mossan är mjuk om man trillar.

Skogsknytte för 3-4 åringar. Tillsammans med ledare och föräldrar får barnen utforska naturen i sin egen takt, med hela kroppen och alla sinnen.

Skogsmulle för 5-7 åringar. Här får de genom lekar upptäcka naturen och lära sig om skogens vanligaste växter och djur – och tillsammans med Skogsmulle förstå sambanden i naturen.

Familjemulle är en Skogsmullegrupp för hela familjen. Vi går på upptäcksfärd på barnens villkor i naturens fantasifulla, spännande värld och föräldrar och syskon får följa med.

 

Ta del av det roliga!

Som medlem får du vara med på massa aktiviteter, magasinet Friluftsliv, attraktiva medlemserbjudanden, försäkring i samband med aktiviteter och mycket mer. Att vara medlem kostar mindre än en krona per dag!

Bli medlem

Din roll som förälder

I Friluftsfrämjandet låter vi barnen upptäcka i sin egen takt, utan att få förmaningar och förhållningsorder. Din roll är att vara barnets medhjälpare och ledsagare in i naturen. Med dig som stöd får ditt barn i lugn och ro utforska och upptäcka sin omgivning. Du har ansvar för ditt eget barn under passet, men alla medlemmar i Friluftsfrämjandet täcks av våra försäkringar under aktiviteten.

Värt att tänka på

Du och ditt barn bör ha kläder som passar för väderleken. Vi är ute året runt, även när det regnar eller snöar. Ta gärna med lite extra kläder till ditt barn, som reserv om det plaskas mycket i pölar eller geggas i lera.

Hitta äventyr för barn

Visar 0 av 0 äventyr Hittar du inte det du söker? Gör en avancerad sökning.

Skogsmulle och skogens värld

Hitta fler tips