Logga in på Mina sidor
Glömt lösenord?
Bli Medlem

Skogsknopp – korta ben på upptäcktsfärd (1-2 år)

Skogsknopp är vår verksamhet för barn mellan ett och två år. Här är korta ben en fördel, för då är du närmare alla roliga kottar och spralliga myror – och mossan är mjuk om du trillar.

Barnen härmar, hoppar, rullar, kryper och tultar. De upprepar det mesta, är nyfikna, plockar och samlar. Känner på allt de ser, smakar ibland. Naturen är världens bästa lekplats. Så mycket att se, höra, känna, dofta och smaka. Skogsknopp är en fritidsaktivitet inom Skogsmulle och skogens värld för barn mellan ett och två år där vi leker, sjunger och upptäcker naturen tillsammans. Träffarna kan ske såväl i en dunge vid den lilla parken som på en mysig plats i skogen. 

Här får barnen efter egen förmåga träna motoriken och stärka musklerna i den mest fantastiska platsen för barns utveckling: naturen. Medupptäckande vuxna ger barnen vägledning och trygghet. Som Skogsknopp håller barnet som bäst på att bilda sig kroppsuppfattning. Först när grovmotoriken blivit säker i naturens snubbelvärld är det dags att börja träna sin styrka genom att lyfta grenar och bära stenar. Skogsknoppbarnens naturupplevelser förstärks genom enklare sånger, ramsor och kortare sagor. Något som är häftigt är att forskning menar att barn som fått lära känna naturen också i högre grad hittar ut i naturen och får ett miljöengagemang som vuxna.  

I Skogsknopp får barnen:

  • Lära känna naturen, leka och ha roligt tillsammans med andra barn och sin vuxen 
  • Uppleva och upptäcka i sin egen takt 
  • Utforska naturen med hela kroppen och alla sinnen 
  • En vana att vara ute under flera av årets årstider 

Hur ser ett äventyr med Skogsknopp ut? 

Vi ses en till en och en halv timme åt gången och varvar upptäcktsfärd med fika och lek. Ställer oss frågor om vad naturen och djuren har för sig just precis nu.  

Grupperna leds av Friluftsfrämjandets ledare och barnen deltar gemensamt med vårdnadshavare eller en annan vuxen. Vi träffas regelbundet under terminerna, året runt.  

För att delta krävs ingen särskild utrustning. Kanske något att sitta på, som ett sittunderlag eller en tidning i en plastpåse. Och lite fika är alltid mysigt att ha med.  

Roliga, lärorika och trygga äventyr 

Tillsammans med erfarna ledare får du och ditt barn uppleva naturen på ett både pedagogiskt och tryggt sätt. Ni får en gemenskap med andra barn i samma ålder och andra vuxna vilket gör äventyret ännu roligare. Alla Friluftsfrämjandets ledare är utbildade för att leda barngrupper i naturen och gör ditt äventyr roligt, lärorikt och tryggt. 

Bli medlem

Nyfiken på oss? Följ gärna med någon av våra 8000 ledare ut i naturen – för upplevelser, glädje och gemenskap. Varmt välkommen att bli medlem! Bli medlem

Hitta äventyr

Visar 0 av 0 äventyr Hittar du inte det du söker? Gör en avancerad sökning