Logga in på Mina sidor
Glömt lösenord?
Bli Medlem

Familjemulle – naturupplevelser för hela familjen

Ta med dig familjen ut och upptäck naturens fantasifulla, spännande värld. Vi går på upptäcktsfärd i skogen på barnens villkor med lekar och sånger. Och ni får en härlig gemenskap med andra naturintresserade familjer.

Familjemulle är en Skogsmullegrupp för hela familjen. Verksamheten riktar sig främst till barn i Skogsmulle-ålder, 5-6 år, och på träffarna är deras syskon, vårdnadshavare eller annan vuxen välkomna att följa med ut i naturen. Med sånger och lekar utforskar vi naturen och lär oss om allt som lever i den. Vi utgår från barnens naturliga nyfikenhet och upptäckarglädje, samtidigt som skogsmiljön ger möjlighet att utveckla både finmotoriken och grovmotoriken.

Vad du och ditt barn får på Familjemulle

  • En vana att röra sig i naturen under olika årstider 
  • Utforska naturen med hela kroppen och alla sinnen 
  • Kunskap om växter, djur och att visa hänsyn till naturen 
  • Samarbeta och få en gemenskap med andra Familjemulle-familjer 
  • Träffa Skogsmulle som är barnens vän i naturen  

Hur ser ett äventyr ut?

Träffarna med Familjemulle sker i en närbelägen, spännande plats i naturen. Gärna i närheten av barnets hem för en ökad förståelse om att naturens små och stora under finns överallt. Träffarna sker regelbundet under terminen och vi är ute ungefär två timmar varje tillfälle. När vi ses gör vi vistelsen extra rolig med lekar och sånger samtidigt som vi lär barnen att vara rädda om allt som lever i naturen. Ofta har träffarna ett tema som sånger och aktiviteterna utgår ifrån, men ledarna är flexibla i sin planering för er träff, och lyhörd inför barnens egna idéer och upptäckter.  

Roliga, lärorika och trygga äventyr

Tillsammans med erfarna ledare får du och ditt barn upptäcka naturen på ett både pedagogiskt och tryggt sätt. Ni får en gemenskap med andra familjer med barn i samma ålder vilket gör äventyret ännu mer givande. Alla Friluftsfrämjandets ledare är utbildade för att leda barngrupper i naturen vilket gör att ditt äventyr blir roligt, lärorikt och tryggt.

Bli medlem

Nyfiken på oss? Följ gärna med någon av våra 8000 ledare ut i naturen – för upplevelser, glädje och gemenskap. Varmt välkommen att bli medlem! Bli medlem

Hitta äventyr

Visar 0 av 0 äventyr Hittar du inte det du söker? Gör en avancerad sökning