Logga in på Mina sidor
Glömt lösenord?
Bli Medlem

Öppna skogsgläntan – för de allra minsta

Kanske livets allra första upptäcktsfärd. Ut i “ekorrn satt i granen”s värld, “lilla snigel akta dig”s värld och “en nyckelpiga jag har i handen”s värld. Öppna skogsgläntan är mysiga aktiviteter i naturen för barn mellan 0–2 år och sina daglediga vuxna. Som öppna förskolan – fast i naturen!

Minns du hur naturen såg ut första gången du såg på den? Så många färger, former, ljud, dofter och ja förstås som alltid med yngre barn, faktiskt också smaker emellanåt. På Öppna skogsgläntan sjunger, leker och fikar vi tillsammans utomhus. Barnen ihop med sin daglediga vuxen, andra familjer och våra ledare. Vi upptäcker naturen i närområdet, ofta en park eller lättillgängligt skogsområde där vi utforskar och upplever naturen för första gången med alla våra sinnen och med hela kroppen.  

Öppna skogsgläntan är lika mycket för barnen som för dig som vuxen. Många vuxna är föräldralediga och aktiviteten ger ett socialt sammanhang med andra vuxna, gemenskap, och ett forum att lyfta tankar och frågor med varandra och kanske känna stöd i föräldrarollen. 

Vad du och ditt barn får på Öppna skogsgläntan 

  • En möjlighet att komma ut, upptäcka och lära om naturen under olika årstider  
  • På ett tryggt och kul sätt introducera naturen för ditt barn och utforska med hela kroppen och alla sinnen  
  • Ha roligt tillsammans med ditt barn, tillsammans med andra

Även om verksamheten i första hand riktar sig till barn upp till två år går det ofta bra att ta med äldre syskon. I naturen brukar de flesta hitta äventyr som passar precis ens egen ålder. Barn som vuxna.

Roliga, lärorika och trygga äventyr 

Tillsammans med erfarna ledare får du och ditt barn uppleva naturen på ett både pedagogiskt och tryggt sätt. Ni får en gemenskap med andra barn i samma ålder och andra daglediga eller föräldralediga vuxna vilket gör äventyret ännu roligare. Alla Friluftsfrämjandets ledare är utbildade för att leda barngrupper i naturen och gör ditt äventyr roligt, lärorikt och tryggt.

Bli medlem

Nyfiken på oss? Följ gärna med någon av våra 8000 ledare ut i naturen – för upplevelser, glädje och gemenskap. Varmt välkommen att bli medlem! Bli medlem

Hitta äventyr

Visar 0 av 0 äventyr Hittar du inte det du söker? Gör en avancerad sökning