Logga in på Mina sidor
Glömt lösenord?
Bli Medlem

Skogsmulle och skogens värld

Barns rätt till lek, vila och fritid

Att som barn få klättra över bergskullarna, susa nedför backen, ligga raklång i mossan och höra fågelkvittret. Åka skridskor, packa ryggsäcken, leka kurragömma bakom stenarna. Det bör vara en självklarhet, och är en rättighet som vi varje dag måste fortsätta värna om.


Så kommer du ut i naturen med barnen

I naturen leker barn av bara farten. Ändå kan det kännas svårt att gå ut ibland, speciellt om inomhusaktiviteter lockar. Skogsmulleledaren Gustav tipsar här om enkla utomhusaktiviteter att hitta på med barn.


Laga mat med barnen

Att laga mat utomhus, även med små barn, kan bli ett härligt vardagsäventyr. Med rätt förberedelser och förväntningar kan utemiddagen bli veckans höjdpunkt. Här är några saker att tänka på.


Köpa skridskor begagnat – tänk på det här

Barnfötter växer ur sina skridskor på vad som ibland känns som nolltid, vilket å andra sidan gör just skridskor till en utmärkt utrustning att köpa begagnat. Men hur bedömer du att skridskorna är bra och prisvärda? Ledaren Jenny berättar.


Därför är naturen världens bästa klassrum

Varför är utomhusundervisning så bra? Att naturen påverkar hälsan vet de flesta, men det finns en mängd andra fördelar. Vår förskollärare Johannes förklarar.


Kul på isen med barn

En klassisk vinteraktivitet som många barn älskar är att åka skridskor – kanske för att det är lite klurigt och samtidigt kittlar i magen. Ledaren Gustav ger tips och trix för er dag på isen.


Så blev nya Skogsmulle till

Skogsmulle har varit barnens vän i naturen sedan femtiotalet. Hans idéer är tidlösa men för att göra själva figuren relevant och intressant även för dagens, och framtidens, barn behövde han ett utseendemässigt ansiktslyft. Sagt och gjort. Här är han – nya Skogsmulle.


Test av skalkläder för barn

Ute året runt – i väder med stort v, då är läget perfekt för skalplagg! Magasin Friluftslivs testfamiljer har bus- och långtestat vatten- och vindtäta skalplagg för barn och lämnat plus och minus. Alla testade plagg är fluorkarbonfria!


Så vandrar du med barn – 7 tips

Att gå på vandringstur med barn kan låta som en stor bedrift. Men faktum är att det inte behöver vara så komplicerat som många tror. Vandringsledaren Anna ger sina bästa tips för en härlig vandringsupplevelse med barn.


Så väljer du rätt hjälm och skridskor till barn

Att lära sig nya saker ska vara spännande och roligt. Med rätt förutsättningar blir det ju faktiskt ofta det också. Här ger vår skridskoledare Anna Nordlander sina tips om hur ni får en lyckad dag i skridskoskolan – med allt från skridsko-och hjälmval till klädråd och energi-knep!

Visa ytterligare 10 sidor