Sök på webbplatsen

Hitta lokalavdelning

Som medlem får du

  • Tillgång till Sveriges bredaste utbud av guidade friluftsaktiviteter
  • Stödjer vårt arbete med hela Sveriges friluftsliv, och mycket mer...
Bli medlem

Logga in

Skogsmulle och skogens värld

Overall överallt - vi testar overaller

Varm, torr och fri att hoppa och leka – det vill vi uppnå när vi sätter på våra små en overall inför vintern. Det finns massor av overaller på marknaden. Vi har testat overaller från klassiska friluftsmärken som gör jobbet riktigt väl.


Så väljer du rätt barnskridskor och hjälm

Att lära sig nya saker ska vara spännande och roligt. Med rätt förutsättningar blir det ju faktiskt ofta det också. Här ger våra barnskridskoledare sina tips om hur ni får en lyckad dag i skridskoskolan – med allt från skridsko-och hjälmval till klädråd och energi-knep!


Varför luktar hösten?

Färgsprakande och en natur i dramatisk förändring. Många pratar om den friska höstluften – men finns den verkligen på riktigt, eller är det bara kylan efter en varm sommar vi känner? Vi reder ut och ger också lite tips på hur du kan upptäcka hösten med dina sinnen.


Varför flyttar fåglarna och varför faller löven?

Träden har under höstmånaderna en helt makalös föreställning i färger. Men mer än att visa upp sig, varför blir det så egentligen? Och om det nu är så vackert, varför flyttar fåglarna härifrån? Ge er ut i skogen och fundera lite på dessa spännande fakta!


Vad gör djuren en vanlig vardag?

Har du någon gång undrat vad djuren pysslar med, medan du är på förskolan, skolan eller på jobbet? Har de några äventyr för sig, vilket godis tycker de är gott och hur nattar djurföräldrarna sina ungar?


Så ser du djurens spår på sommaren

När träden är i full grönska finns det massor av ställen för djuren att gömma sig på. Det är inte ofta du ser dem när du själv är i naturen, men du kan spåra dem på olika sätt för att se att de varit där!


Vad vaknar i naturen om våren?

Våren är spännande – hela naturen väcks till liv igen efter en lång vinter. Grått och brunt blir till ljusgrönt, lila, blått och gult. Ut och spana under stubbar och stenar och se, vilka djur som hunnit vakna till liv! Här är några ledtrådar på vad du kan leta efter.


Klä barn i blött och varmare väder

Efter ett halvår av påpälsande i hallen så kom det plötsligt sol. Snön bytt mot härlig geggamoja, och klä-på-rutinen behöver kanske ändras lite inför den nya årstiden. Här är några tips på hur du klär barn om vår- och försommaren.


Vi testar bärstolar

Med bärstol kan även korta ben följa med på tur och det blir friluftsupplevelser för hela familjen. Men det är inte helt lätt att välja bland alla som finns på marknaden. Bärstolen ska bli er bästa kompis som hjälper både bärare och barn till minnesvärda upplevelser. Vi har testat fyra bärstolar för att ge lite hjälp på traven.


Packlista för en liten ryggsäck

Att bära sin egen ryggsäck på äventyret är både praktiskt och roligt. Men just när den packas kan det vara skönt att ha en liten checklista så att det viktigaste kommer med – både för stora och små. Skriv ut och sätt upp i hallen!

Visa ytterligare 6 sidor