Sök på webbplatsen

Hitta lokalavdelning

Som medlem får du

  • Tillgång till Sveriges bredaste utbud av guidade friluftsaktiviteter
  • Stödjer vårt arbete med hela Sveriges friluftsliv, och mycket mer...
Bli medlem

Logga in

Skogsmulle och skogens värld

Kul på isen med barn

En klassisk vinteraktivitet som många barn älskar är att åka skridskor – kanske för att det är lite klurigt och samtidigt kittlar i magen. Ledaren Gustav ger tips och trix för er dag på isen.


Nysatsning på Skogsmulle

Skogsmulle har varit barnens vän i naturen sedan femtiotalet. Hans idéer är tidlösa men för att göra själva figuren relevant och intressant även för dagens, och framtidens, barn behövde han ett utseendemässigt ansiktslyft. Sagt och gjort. Här är han – nya Skogsmulle.


Test av skalkläder för barn

Ute året runt – i väder med stort v, då är ett perfekt läge för ett skalplagg! Magasin Friluftslivs testfamiljer har bus- och långtestat vatten- och vindtäta skalplagg för barn och lämnat plus och minus. Alla testade plagg är fluorkarbonfria!


Barns rätt till lek, vila och fritid

Att som barn få klättra över bergskullarna, susa nedför backen, ligga raklång i mossan och höra fågelkvittret. Åka skridskor, packa ryggsäcken, leka kurragömma bakom stenarna. Det bör vara en självklarhet, och är en rättighet som vi varje dag måste fortsätta värna om.


Därför är naturen världens bästa klassrum

Varför är utomhusundervisning så bra? Att naturen påverkar hälsan vet de flesta, men det finns en mängd andra fördelar. Vår förskollärare Johannes förklarar.


Så kommer du ut i naturen med barnen

I naturen leker barn av bara farten. Ändå kan det kännas svårt att gå ut ibland, speciellt om inomhusaktiviteter lockar. Skogsmulleledaren Gustav tipsar här om enkla utomhusaktiviteteter att hitta på med barn.


Så vandrar du med barn – 7 tips inför semestern

Att gå på vandringstur med barn kan låta som en stor bedrift. Men faktum är att det inte behöver vara så komplicerat som många tror. Vandringsledaren Anna ger sina bästa tips för en härlig vandringsupplevelse med barn.


Overall överallt - vi testar overaller

Varm, torr och fri att hoppa och leka – det vill vi uppnå när vi sätter på våra små en overall inför vintern. Det finns massor av overaller på marknaden. Vi har testat overaller från klassiska friluftsmärken som gör jobbet riktigt väl.


Så väljer du rätt hjälm och skridskor till barn

Att lära sig nya saker ska vara spännande och roligt. Med rätt förutsättningar blir det ju faktiskt ofta det också. Här ger vår skridskoledare Anna Nordlander sina tips om hur ni får en lyckad dag i skridskoskolan – med allt från skridsko-och hjälmval till klädråd och energi-knep!


Varför luktar hösten?

Färgsprakande och en natur i dramatisk förändring. Många pratar om den friska höstluften – men finns den verkligen på riktigt, eller är det bara kylan efter en varm sommar vi känner? Vi reder ut och ger också lite tips på hur du kan upptäcka hösten med dina sinnen.

Visa ytterligare 10 sidor