Logga in på Mina sidor
Glömt lösenord?
Bli Medlem

Cykel

Våra bästa utrustningstips – så kommer du igång med mountainbike

Över stock och sten, uppför och utför, och självklart med fika – att cykla mountainbike är en härlig naturupplevelse. Många vill börja med mountainbike, men vet inte hur. Mountainbike-ledare Annika tipsar här om vad som är bra att tänka på.


Att köpa begagnad cykel

Det är ofrånkomligt att en del saker slits på en cykel. Men det finns också mycket på en cykel som håller väldigt länge om det skötts om ordentligt. Här ger vi tips till dig som köper begagnat!


Mountainbike och allemansrätten – vad gäller egentligen?

Vad är det egentligen som gäller när du vill cykla i skogen – vilken hänsyn måste du visa mot natur, markägare och andra som rör sig i närheten? Vår mountainbikeledare Olivier ger råd om vett och etikett på hjul.


Så graderas MTB-leder

Inom den alpina skidåkningen har det länge funnits ett system för att gradera nedfarter så att svårigheten kan anpassas till respektive nivå av skidåkare. I mountainbike saknas än så länge den bestämda strukturen. Men de flesta banbyggare och destinationer runt om i världen jobbar ändå efter ett system som direkt påminner om den alpina världen.


Gonatt cykeln

De mest inbitna cyklisterna tar inte ledigt under vintern. De utrustar sin cykel med dubbdäck, lysen och kör på ungefär som vanligt. Men om du tycker att det är dags att pausa cyklandet till nästa säsong är det dags att ta hand om din cykel nu. Friluftsfrämjandets cykelexpert tipsar om hur du gör.


Mörkercykling – det här är bra att tänka på

Tiden går fort när en har roligt sägs det, och extra så under årets kortare dagar. Det är en särskild upplevelse att återupptäcka spåren då och mörkercykla. Och tillfällena är många – redan efter jobbet är det ju numera mörkt.


Sugen på att cykla i skogen? Här hittar du våra bästa tips!


Så här vår-väcker du cykeln för en ny säsong

Vårens barmark börjar äntligen att charma sig fram över landet – och då är det många trogna cyklar som får se årets första ljus igen. Beroende på hur förra säsongen avslutas kan cykeln behöva lite extra kärlek för att komma igång. Här berättar vi hur!


Vad behövs för din cykeltur?

Att cykla i skogen kräver lite annan utrustning än att cykla i stan. Här får du tips för att utrusta dig på ett bra sätt.