Sök på webbplatsen

Hitta lokalavdelning

Som medlem får du

  • Tillgång till Sveriges bredaste utbud av guidade friluftsaktiviteter
  • Stödjer vårt arbete med hela Sveriges friluftsliv, och mycket mer...
Bli medlem

Logga in

Cykel

Gonatt cykeln

De mest inbitna cyklisterna tar inte ledigt under vintern. De utrustar sin cykel med dubbdäck, lysen och kör på ungefär som vanligt. Men om du tycker att det är dags att pausa cyklandet till nästa säsong är det dags att ta hand om din cykel nu. Friluftsfrämjandets cykelexpert tipsar om hur du gör.


Mörkercykling – det här är bra att tänka på

Solen går ned fort på hösten men det är många som vill fortsätta trampa. Här är viktiga tips kring säkerheten och vad som hjälper dig att fortsätta cykla fram tills isen kommer.


Sugen på att cykla i skogen? Här hittar du våra bästa tips!


Så här vår-väcker du cykeln för en ny säsong

Vårens barmark börjar äntligen att charma sig fram över landet – och då är det många trogna cyklar som får se årets första ljus igen. Beroende på hur förra säsongen avslutas kan cykeln behöva lite extra kärlek för att komma igång. Här berättar vi hur!


Att köpa begagnad cykel

Det är ofrånkomligt att en del saker slits på en cykel. Men det finns också mycket på en cykel som håller väldigt länge om det skötts om ordentligt. Här ger vi tips till dig som köper begagnat!


Att cykla i naturen – och vara vän med allemansrätten

Inte störa, inte förstöra – det är essensen i vår fantastiska allemansrätt, som ger alla möjligheten att röra sig nästan fritt i naturen. Men förutom rättigheterna ingår även en del skyldigheter. Som cyklister måste vi visa hänsyn mot både naturen, markägaren och andra som rör sig i närheten.


Kom igång på cykel

Att cykla i skogen kräver lite annan utrustning än att cykla i stan. Här ger vi dig tips kring val av cykel, hjälm, cykelskor, cykelbyxor och kläder – så att du lättare kan komma ut till roliga och säkra naturäventyr på två hjul för både barn och vuxna.


Vad behövs för din cykeltur?

Att cykla i skogen kräver lite annan utrustning än att cykla i stan. Här får du tips för att utrusta dig på ett bra sätt.