Sök på webbplatsen

Hitta lokalavdelning

Som medlem får du

  • Tillgång till Sveriges bredaste utbud av guidade friluftsaktiviteter
  • Stödjer vårt arbete med hela Sveriges friluftsliv, och mycket mer...
Bli medlem

Logga in

Vatten & paddling

Fler och fler upptäcker vilka fantastiska upplevelser en kajaktur kan erbjuda – särskilt i gott och tryggt sällskap! Kajaken kan paddlas långt in i grunda skärgårdar, dit segel- och motorbåtar inte når, och klarar sig bra i havsdyningarna.

Turernas gradering

Vårt graderingssystem underlättar för dig att välja rätt turer. Vi graderar alla våra turer för att deltagarna ska få en uppfattning om vad som väntar.


Packlista för kajaken

Vad behöver man ha med på kajakturen? Att vara välutrustad är viktigt för en säker och lyckad kajaktur. Här får du förslag på pack- och kom ihåg lista.


Paddelteknik

För att kunna paddla kajak effektivt behövs en kajak som passar din kroppsstorlek. En för stor kajak är svår att hantera, en som är för liten ger problem med både balans och utrymme.


Mörkerpaddling - bra att veta innan du ger dig ut

Att ge sig ut och paddla en småkylig höstkväll kan vara magiskt. Men som med allt friluftsliv, och speciellt i mörker, behövs rätt förutsättningar och förberedelser. Här går vi igenom hur du behöver ta hänsyn till väder och vind, hur ni syns och hur ni håller koll på varandra vid mörkerpaddling.


Paddla säkert

Att paddla kajak säkert är en kombination flera faktorer. Den viktigaste är tveklöst paddlarens kunskaper och omdöme. Att ha med sig rätt säkerhetsutrustning och kunna använda den är avgörande när en allvarlig situation uppstår.


Utrustning för kajakturen

Att utrusta sig för kajakturer i svenska skärgårdar är både lätt och svårt. Lätt därför att det går att få ner ganska mycket i en modern kajak. Svårt därför att det krävs både kunskap och erfarenhet för att lära sig vad som behövs och hur det bäst stuvas i kajaken.


Välj rätt kajak

Paddling är en av de mest populära friluftsaktiviteterna i vårt land. Välj rätt kajak eller kanot utifrån vilken typ av vatten du ska paddla i och din ambitionsnivå.