Logga in på Mina sidor
Glömt lösenord?
Bli Medlem

Vatten & paddling

Fler och fler upptäcker vilka fantastiska upplevelser en kajaktur kan erbjuda – särskilt i gott och tryggt sällskap! Kajaken kan paddlas långt in i grunda skärgårdar, dit segel- och motorbåtar inte når, och klarar sig bra i havsdyningarna.

Börja paddla kajak – vår nybörjarguide

Att ljudlöst glida fram över vattenytan. Hitta en kobbe att slå upp tältet på. Äta middag med vy över skären. Många lockas av närheten till naturen från en kajak. Och paddla är något alla kan lära sig. Här går vår kajakledare Lars igenom hur du kommer igång på ett säkert sätt.


Kanadensare - så kommer du igång

Att paddla kanadensare är en riktig klassiker, och börjar återigen bli ett populärt sätt att upptäcka naturen på. Ledaren Christel delar med sig av hur du kommer igång.


Planera din paddlingstur

När du börjar känna dig säker på din teknik, kanske du längtar ut på längre turer. Att ljudlöst få glida fram över lugna hav, hitta sin egen kobbe att slå upp tältet på och grilla sin middag är det som lockar många paddlare. Genom att förbereda ordentligt kommer du kunna njuta än mer av äventyret. Är du ovan kan det vara klokt att följa med Friluftsfrämjandet på en ledarledd tur första gången.


Paddla, göra eld, övernatta – ett äventyrsdygn

Genom tysta skogar till ljudet av en livlig fors. Fartfyllt och stilla om vartannat. Att paddla kanadensare längs strömmande vatten är ett varierat äventyr. Ledaren Fredrik berättar vad som är bra att veta inför turen.


Kamraträddning och självräddning i en kanadensare

Att paddla är en gruppaktivitet i sitt bästa format. Natur, vatten och ett trevligt gäng skapar de bästa äventyren – men det är också i gruppen paddlingen blir som säkrast. Här får du en liten genomgång i hur du räddar din kamrat och det grundläggande du behöver ta med dig ut för att ta hand om sjukdomar och olyckor på sjön.


Så kan du fånga hösten i kajaken

Stillhet, krispig luft, värmande sol och kristallklart vatten! Ledaren Maria går igenom vad du ska tänka på när du höstpaddlar.


Vill du paddla kajak? Här hittar du våra bästa tips!


Så klär du dig – för paddling året om

Javisst går det att paddla året runt – det kräver bara lite mer utrustning, kunskap och tålamod av dig som paddlare. Här ges tips på vad du ska ha på dig under olika sorters turer under året.


Så tar du hand om din kajak

Ta hand om din ögonsten på bästa sätt, så håller den längre och ni kommer få många härliga stunder tillsammans. Här ger vi några enkla tips för hur du kan underhålla din kajak.


Ute på paddeltur – praktiska tips i lägret

Visst går det att ha det bekvämt även ute på långtur med kajaken – här guidar vi dig till en skön upplevelse i lägret med naturen i hänsyn. Matlagning, diskning, övernattning, toabesök och andra nödvändiga vardagssysslor.

Visa ytterligare 10 sidor