Logga in på Mina sidor
Glömt lösenord?
Bli Medlem

Fjällturer

Välj rätt ryggsäck till långvandringen

Vikten av en skön ryggsäck på långturen ska inte underskattas. Sitter ryggsäcken fel kan vandringen bli allt annat än njutbar. Vi ger tipsen för att hitta en ryggsäck som passar just dig samt hur du packar den.


Nybörjare i fjällen – här är några saker du behöver veta

Vida vidder och vackra vyer. Många lockas av tanken att vandra i fjällen. Och det är en fantastisk upplevelse. Men det är viktigt att komma ihåg att fjällen, inte ens på sommaren, är en odramatisk miljö att ge sig ut i. Förbered dig väl så blir upplevelsen ännu härligare, säger fjälledaren Pontus.


7 dödssynder på fjället

Många planerar att besöka de svenska fjällen. ”Fantastiskt roligt! Men det tycks som vissa har förväxlat fjällturen med en charterresa. Och ytterligare andra som har förväxlat fjällen med en soptipp. Till alla er har jag sammanställt denna lista med fjällens sju dödssynder”, säger Friluftsfrämjandets fjälledare Adam.


Spårlös vandring – så bajsar du rätt, och tar hand om matrester och skräp

Hur minskar man sina spår i naturen? Vi har frågat vår ledare Maria om hur du kan gå på tur lite natursnällare.


Säker på vinterfjället

Vinterfjäll kräver mer av dig och utrustning än vad sommarfjäll gör. Men med rätt kunskap och prylar är chanserna goda att du får en fantastisk upplevelse. Ledaren Peter ger sina bästa tips.


Utrustning för fjällturen

Utrustning för fjällturer finns i de flesta välsorterade sport- och friluftsbutiker och på internet. Ledorden för bra utrustning är lätt, säker och funktionell.


Sugen på att vandra i fjällen? Här hittar du våra bästa tips!


Höstjämtland bortom triangeln

Jämtland är så mycket mer än den berömda Jämtlandstriangeln. Och hösten är en perfekt tid att utforska de lite mer otrampade stigarna. Till fots, på cykel eller spänn på dig de nyslipade skridskorna– jämtlandshösten har så mycket att erbjuda.


Sjuk eller skadad på fjället – när ska man kalla på hjälp?

Några dagar på fjället med de oändliga utsikterna och rogivande nätterna – allt vi ser fram emot inför nästa vandring. Men ibland händer det vi inte önskar på turen – utrustningen går sönder, sjukdomar och olyckor inträffar. När bör du kalla på hjälp och vad förväntas vi ta hand om själva på fjället?


Dricka eller inte dricka fjällvatten?

Fjällvandring lockar både svenska och utländska turister under sommarhalvåret. För en lyckad vandring är tillgång till rent dricksvatten avgörande. Men går det att dricka direkt ur en fjällbäck och vad är i så fall viktigt att tänka på?

Visa ytterligare 7 sidor