Sök på webbplatsen

Hitta lokalavdelning

Som medlem får du

  • Tillgång till Sveriges bredaste utbud av guidade friluftsaktiviteter
  • Stödjer vårt arbete med hela Sveriges friluftsliv, och mycket mer...
Bli medlem

Logga in

Fjällturer

Spårlös vandring – så gör du med matrester, toabesök och skräp

Hur minskar man sina spår i naturen? Vi har frågat vår ledare Maria om hur du kan gå på tur lite natursnällare.


Många nybörjare i fjällen – här är några saker du behöver veta

Vida vidder och vackra vyer. Många lockas av tanken att vandra i fjällen. Och det är en fantastisk upplevelse. Men det är viktigt att komma ihåg att fjällen, inte ens på sommaren, är en odramatisk miljö att ge sig ut i. Förbered dig väl så blir upplevelsen ännu härligare, säger Fjälledaren Pontus.


Sjuk eller skadad på fjället – när ska man kalla på hjälp?

Några dagar på fjället med de oändliga utsikterna och rogivande nätterna – allt vi ser fram emot inför nästa vandring. Men ibland händer det vi inte önskar på turen – utrustningen går sönder, sjukdomar och olyckor inträffar. När bör du kalla på hjälp och vad förväntas vi ta hand om själva på fjället?


Höstjämtland bortom triangeln

Jämtland är så mycket mer än den berömda Jämtlandstriangeln. Och hösten är en perfekt tid att utforska de lite mer otrampade stigarna. Till fots, på cykel eller spänn på dig de nyslipade skridskorna– jämtlandshösten har så mycket att erbjuda.


Sugen på att vandra i fjällen? Här hittar du våra bästa tips!

Få ögonblick slår att vakna vid en fjällbäck eller en tjärn, lyssna till porlandet och se ut över fjälltopparna medan dagen sakta gryr. Samtidigt är svenska fjällen en nyckfull plats, där du bör ha full koll på hur du hanterar det oförutsägbara. Här har vi samlat tips som du kan ha nytta av, på egen hand eller om du följer med oss ut!


Sugen på att vandra i fjällen? Här hittar du våra bästa tips!


Dricka eller inte dricka fjällvatten?

Fjällvandring lockar både svenska och utländska turister under sommarhalvåret. För en lyckad vandring är tillgång till rent dricksvatten avgörande. Men går det att dricka direkt ur en fjällbäck och vad är i så fall viktigt att tänka på?


Fjällvandring

Att vandra i de svenska fjällen är en magisk upplevelse som bjuder på spektakulära bergstoppar, porlande bäckar och vacker natur.


Packlista fjällvandring

Planerar du inför en resa med fjällvandring? Här delar vi med oss om vad du bör packa med dig!


Välj rätt ryggsäck till långvandringen

Vikten av en skön ryggsäck på långturen ska inte underskattas. Sitter ryggsäcken fel kan vandringen bli allt annat än njutbar. Vi har testat ryggsäckar modell större, från 75 liter och uppåt, och ger tips för att hitta en ryggsäck som passar just dig.

Visa ytterligare 6 sidor