Sök på webbplatsen

Hitta lokalavdelning

Som medlem får du

  • Tillgång till Sveriges bredaste utbud av guidade friluftsaktiviteter
  • Stödjer vårt arbete med hela Sveriges friluftsliv, och mycket mer...
Bli medlem

Logga in

Vandring

Eld i alla väder - eldexpertens bästa tips

Vet du hur du får den perfekta kolbädden för grillning eller hur du antänder en brasa i fuktig natur? Att göra upp eld i rusk och blöta förhållanden kan kännas som en konst. Men efter en träff med Adrian Clark, Friluftsfrämjarledare, tillika eldexpert, handlar det snarare om kunskap, teknik och lite trix.


Tunnel, kupol eller solo? Hitta rätt tältmodell!

Tunneltält är lättast per ytenhet, kupolerna självstagande så de kan resas på en bar klippa. Hybriderna tar fördelarna av båda sorter – frågan är vilken tältmodell som passar dig bäst.


Så väljer du rätt tält

Stort eller lätt? Absid eller inte? Fyrmans- eller singelvariant? Billigt eller dyrt? Valen för den som ska köpa tält är många. Vi reder ut begreppen.


Vandringsbyxor

Ett par hållbara, sköna och praktiska byxor för vandringen är en bra och långsiktig investering. Väljer du byxor som passar din kropp och dina utomhusvanor kommer du att ha ett par trevliga följeslagare i utelivet många år framöver.


Packlista för sommarturen

Oavsett om du ska ut på en kortare tur eller ska vandra i många, långa dagar finns det några saker du alltid bör ha med dig i ryggsäcken. Mest för din säkerhet men också för din komfort.


Laga mat ute

Att ta med sig söndagslunchen ut i skogen är ett enkelt sätt att göra helgen lite mera äventyrlig. Förbered dig hemma så blir matstunden ute en skön stund tillsammans.


Förbered vandringen

Innan man är van så är det lätt att planera vandringar som är för långa, slitsamma och tröttande. Därför är det smart att planera korta dagsetapper för att testa dig fram.


Vandra med barn

Att fjällvandra med sina barn kan för många föräldrar kännas som en skrämmande tanke, men faktum är att det går alldeles utmärkt. Vi guidar dig igenom de saker du bör tänka på när du vandrar med barn - så att ni kan få en oförglömlig upplevelse tillsammans!


Vandra i Norge

Det är många svenskar som varje år åker för att vandra i Norge. Med ett sådant vackert grannland är det ju förstås svårt att låta bli. Här delar vi med oss av våra bästa tips till dig som planerar att vandra i Norge.


Vandringsleder

Vandring är ett underbart och också populärt friluftsliv. Därför delar vi såklart med oss av våra bästa vandringsleder i Sverige, redo för dig att upptäcka. Låt äventyret börja.