Covid-19 och Friluftsfrämjandet (Uppdaterad 2021-09-22)

Sök på webbplatsen

Hitta lokalavdelning

Som medlem får du

  • Tillgång till Sveriges bredaste utbud av guidade friluftsaktiviteter
  • Stödjer vårt arbete med hela Sveriges friluftsliv, och mycket mer...
Bli medlem

Logga in

Vandring

Skogsbad för nybörjare

Skogsbad, eller på japanska, shinrin-yoku, handlar inte om ”bad” i sin ursprungliga bemärkelse, utan om att bada våra sinnen i skogen. Men vad ska det vara bra för egentligen, och hur går det till? Ledaren Catherine berättar.


Snabbguide i vandring – så kommer du igång

I Sverige finns gott om vackra leder. För dagsturer, för flera dagar, med eget tält eller via stugor. Friluftsfrämjandets ledare Sofia ger sina bästa tips på hur du som nybörjare får ut mest av din vandringstur.


Bra att veta, innan du går vilse

Skogen är vacker och stigarna många. Men tanken på att tappa bort sig där kan kännas kuslig. Vad du gör om du gått vilse och behöver övernatta ute, vet Tommy, ledare och överlevnadsexpert. Här är hans bästa tips.


Vi testar mattermosar

Grillad korv och avancerade stormkökskok i all ära, men ibland behöver maten vara riktigt lättillgänglig. Då finns det inget som slår en bra mattermos. Friluftsliv har testat fem modeller som håller värme och kyla riktigt bra.


Vandra i flera dagar – konkreta tips för planering

Nästan som att tillfälligt flytta ut sitt hem i naturen. Somna och vakna till dess ljud och med en enda dagsuppgift – vandra i vacker natur. Vandringsledaren Olof går igenom hur du kan planera för en riktigt bra tur.


Snöskor – vandra året runt

Vad som började som ett transportsätt under tusentals år har utvecklats till en populär vinteraktivitet. Snöskor är ett smidigt sätt att ta sig ut i naturen på även när snön ligger tjock. Friluftsfrämjandets ledare går igenom hur du sätter igång.


Så vandrar du med barn – 7 tips inför våren

Att gå på vandringstur med barn kan låta som en stor bedrift. Men faktum är att det inte behöver vara så komplicerat som många tror. Vandringsledaren Anna ger sina bästa tips för en härlig vandringsupplevelse med barn.


En bralla för alla – stort test av vandringsbyxor

Har du tröttnat på att lorta ner favoritbyxorna i skogen? Eller så kanske du känner att sommarvandringen kräver något mer än ett par träningstights. Ett par friluftsbyxor är en bra investering som dock kan kosta en slant. Vi tipsar om vad du bör tänka på inför ett köp!


Eld i alla väder - eldexpertens bästa tips

Vet du hur du får den perfekta kolbädden för grillning eller hur du tänder en lägereld i rusk och blöta förhållanden? Friluftsfrämjandets ledare Adrian, tillika eldexpert, går igenom kunskap, teknik och lite trix.


Vandra i Norge

Det är många svenskar som varje år åker för att vandra i Norge. Med ett sådant vackert grannland är det ju förstås svårt att låta bli. Här delar vi med oss av våra bästa tips till dig som planerar att vandra i Norge.

Visa ytterligare 7 sidor