Logga in på Mina sidor
Glömt lösenord?
Bli Medlem

Vandring

Stort test av mellanlager - förstärkningsplagg i olika material

Vintern bjuder utemänniskor på en stor utmaning – att hålla sig bekvämt varm och torr. Då krävs plagg som både värmer, transporterar fukt och torkar snabbt. I det här testet dukar vi upp en buffé med olika material för både överkropp och bak. Alla är förstärkningsplagg eller lager två. Vi kallar dem även gärna för mellanlager fastän de också funkar som ytterplagg.


Så väljer du rätt tält - vi testar tälttyper

Stort eller lätt? Absid eller inte? Fyrmanna- eller singelvariant? Billigt eller dyrt? Valen för den som ska köpa tält är många. Det gäller att tänka efter innan man shoppar. Här ger vi några tips på vägen, och resultatet av våra tester.


Skogsbad för nybörjare

Skogsbad, eller på japanska, shinrin-yoku, handlar inte om ”bad” i sin ursprungliga bemärkelse, utan om att bada våra sinnen i skogen. Men vad ska det vara bra för egentligen, och hur går det till? Ledaren Catherine berättar.


Snabbguide i vandring – så kommer du igång

I Sverige finns gott om vackra leder. För dagsturer, för flera dagar, med eget tält eller via stugor. Friluftsfrämjandets ledare Sofia ger sina bästa tips på hur du som nybörjare får ut mest av din vandringstur.


Bra att veta, innan du går vilse

Skogen är vacker och stigarna många. Men tanken på att tappa bort sig där kan kännas kuslig. Vad du gör om du gått vilse och behöver övernatta ute, vet Tommy, ledare och överlevnadsexpert. Här är hans bästa tips.


Vi testar mattermosar

Grillad korv och avancerade stormkökskok i all ära, men ibland behöver maten vara riktigt lättillgänglig. Då finns det inget som slår en bra mattermos. Friluftsliv har testat tre modeller som håller värme och kyla riktigt bra.


Vandra i flera dagar – konkreta tips för planering

Nästan som att tillfälligt flytta ut sitt hem i naturen. Somna och vakna till dess ljud och med en enda dagsuppgift – vandra i vacker natur. Vandringsledaren Olof går igenom hur du kan planera för en riktigt bra tur.


Snöskor – vandra året runt

Går det att vandra i djup snö? Ja, det går – och stavas snöskor! Att vandra med snöskor är ett härligt och lätt sätt att njuta i naturen om vintern. Vår ledare Lena berättar hur du börjar.


Laga mat över eld – våra bästa tips

Grillkorv i all ära, men vill du testa något nytt nästa utflykt i naturen? Vår ledare Dennis ger sina bästa tips för att laga mat över eld.


Så vandrar du med barn – 7 tips inför våren

Att gå på vandringstur med barn kan låta som en stor bedrift. Men faktum är att det inte behöver vara så komplicerat som många tror. Vandringsledaren Anna ger sina bästa tips för en härlig vandringsupplevelse med barn.

Visa ytterligare 9 sidor