Logga in på Mina sidor
Glömt lösenord?
Bli Medlem

Vandring

Skogsbad för nybörjare

Skogsbad, eller på japanska, shinrin-yoku, handlar inte om ”bad” i sin ursprungliga bemärkelse, utan om att bada våra sinnen i skogen. Men vad ska det vara bra för egentligen, och hur går det till? Ledaren Catherine berättar.


Snabbguide i vandring – så kommer du igång

I Sverige finns gott om vackra leder. För dagsturer, för flera dagar, med eget tält eller via stugor. Friluftsfrämjandets ledare Sofia ger sina bästa tips på hur du som nybörjare får ut mest av din vandringstur.


Bra att veta, innan du går vilse

Skogen är vacker och stigarna många. Men tanken på att tappa bort sig där kan kännas kuslig. Vad du gör om du gått vilse och behöver övernatta ute, vet Tommy, ledare och överlevnadsexpert. Här är hans bästa tips.


Vi testar mattermosar

Grillad korv och avancerade stormkökskok i all ära, men ibland behöver maten vara riktigt lättillgänglig. Då finns det inget som slår en bra mattermos. Friluftsliv har testat fem modeller som håller värme och kyla riktigt bra.


Vandra i flera dagar – konkreta tips för planering

Nästan som att tillfälligt flytta ut sitt hem i naturen. Somna och vakna till dess ljud och med en enda dagsuppgift – vandra i vacker natur. Vandringsledaren Olof går igenom hur du kan planera för en riktigt bra tur.


Snöskor – vandra året runt

Går det att vandra i djup snö? Ja, det går – och stavas snöskor! Att vandra med snöskor är ett härligt och lätt sätt att njuta i naturen om vintern. Vår ledare Lena berättar hur du börjar.


Laga mat över eld – våra bästa tips

Grillkorv i all ära, men vill du testa något nytt nästa utflykt i naturen? Vår ledare Dennis ger sina bästa tips för att laga mat över eld.


Så vandrar du med barn – 7 tips inför våren

Att gå på vandringstur med barn kan låta som en stor bedrift. Men faktum är att det inte behöver vara så komplicerat som många tror. Vandringsledaren Anna ger sina bästa tips för en härlig vandringsupplevelse med barn.


En bralla för alla – stort test av vandringsbyxor

Har du tröttnat på att lorta ner favoritbyxorna i skogen? Eller så kanske du känner att sommarvandringen kräver något mer än ett par träningstights. Ett par friluftsbyxor är en bra investering som dock kan kosta en slant. Vi tipsar om vad du bör tänka på inför ett köp!


Eld i alla väder - eldexpertens bästa tips

Vet du hur du får den perfekta kolbädden för grillning eller hur du tänder en lägereld i rusk och blöta förhållanden? Friluftsfrämjandets ledare Adrian, tillika eldexpert, går igenom kunskap, teknik och lite trix.

Visa ytterligare 8 sidor