Logga in på Mina sidor
Glömt lösenord?
Bli Medlem

Äventyrliga familjen – fritidsaktivitet i naturen för stora som små

Vill hela familjen följa med ut i naturen? Vad kul! I Äventyrliga familjen kan alla vuxna och syskon följa med. Det där med ålder är inte så noga – vi hittar något som passar alla.

Pulkaåkning, en tur med kanadensare, åka skidor, utomhusklättring eller friluftsmatlagning i skogen? I Äventyrliga familjen är ni flera familjer som deltar samtidigt, med vuxna, storsyskon och småsyskon.

Till skillnad från Friluftsfrämjandets övriga barngrupper är detta en verksamhet där även föräldrarna förväntas ta en mer aktiv roll i aktiviteten. Hela tiden finns Friluftsfrämjandets ledare med som trygghet och inspirationskälla. Ibland kan ni ta hjälp av ledare från andra verksamhetsgrenar som är specialiserade för den aktivitet ni ska göra. 

I Äventyrliga familjen får ni: 

  • Lära känna naturen, ha roligt och få tid att umgås tillsammans med er egen och andra familjer 
  • Prova nya friluftsaktiviteter med erfarna ledare 
  • Få en fin gemenskap och friluftsminnen för livet 
  • En vana att vara ute och röra på sig året runt  

Hur ser ett äventyr med Äventyrliga familjen ut? 

Var ni ses kan se väldigt olika ut, det beror ju helt på vad ni vill hitta på. Kanske är det några timmar över dagen, eller är ni redo för en övernattning i hängmatta nu tro? Träffarna sker regelbundet under terminerna, året runt. Ledarna anpassar äventyren efter gruppernas önskemål. Främsta målet är att ge familjer tid att umgås och ha kul.

Roliga, lärorika och trygga äventyr 

Tillsammans med erfarna ledare får du och din familj uppleva naturen på ett både pedagogiskt och tryggt sätt. Ni får en gemenskap med andra familjer och lär er nya saker tillsammans vilket gör äventyret ännu roligare.

Alla Friluftsfrämjandets ledare i Äventyrliga familjen är utbildade för att leda barngrupper i naturen, och tar in andra ledares kompetens när det behövs. Såsom exempelvis vid paddling, skridskoåkning och klättring, vilket gör ditt äventyr roligt, lärorikt och tryggt. 

Bli medlem

Nyfiken på oss? Följ gärna med någon av våra 8500 ledare ut i naturen – för upplevelser, glädje och gemenskap. Varmt välkommen att bli medlem! Bli medlem

Hitta äventyr

Visar 0 av 0 äventyr Hittar du inte det du söker? Gör en avancerad sökning