Sök på webbplatsen

Hitta lokalavdelning

Som medlem får du

 • Tillgång till Sveriges bredaste utbud av guidade friluftsaktiviteter
 • Stödjer vårt arbete med hela Sveriges friluftsliv, och mycket mer...
Bli medlem

Logga in

Skidlärarens 4 bästa tips för en lyckad skidskola

Varje vinter går 10 000 barn i skidskola med Friluftsfrämjandet. I över 80 skidbackar över hela landet får nybörjare som experter, stora som små, möta skidglädje på hemmaplan. Friluftsfrämjandets skidlärare Marina ger här sina bästa tips för en lyckad skidkola.

Hur ger man den bästa starten på en livslång kärlek till snö och skidåkning? Kommer man väl ut i backen och till skidskolan har man ju redan en riktigt god start. En av Friluftsfrämjandets skidlärare Marina ger här också sina bästa tips för att göra tiden i skidskolan riktigt lyckad.

 1. Säkerhet 

  HJÄLM - ha alltid hjälm! Se till att hjälmen är CE-märkt och att den täcker pannan, bakhuvud och hjässa. Det är viktigt att hjälmen sitter stadigt – den får inte glida ner i nacken. Undvik mössa under hjälmen – det är viktigt att passformen blir bra. 

 2. En bra start

  Barn är glada och tycker att det är roligt att åka skidor när de är mätta, nykissade och har kläder efter väder. Ge er själva de allra bästa förutsättningarna, och checka av detta innan ni ger er ut i backen. 

 3. Testa före

  Prova utrustningen innan! Prova att sätta fast och ta av pjäxan/skon i bindningen - även om du hyr utrustningen. Låt gärna barnet gå omkring med utrustningen på innan för att vänja sig lite. Att ha riktigt bra strumpor i pjäxan är bra, men håll er till ett par så de inte blir knöligt.
 4. Klä rätt

  Klä barnet i flera olika lager av fleece, syntet eller ylle. Undvik bomull på strumpor och underställ som drar åt sig fukt och blir kallt mot huden.

 

Ta del av det roliga!

Som medlem får du vara med på massa aktiviteter, magasinet Friluftsliv, attraktiva medlemserbjudanden, försäkring i samband med aktiviteter och mycket mer. Att vara medlem kostar mindre än en krona per dag!

Bli medlem

Bli ledare

Det enda som slår att ta del av äventyret, är att leda det. Få saker slår känslan av att vara den som ger deltagarna förtroende. Ditt engagemang bidrar till att människor kommer ut i naturen. Är du redo att bli en av oss?

Bli ledare

Hitta snöäventyr

Visar 0 av 0 äventyr Hittar du inte det du söker? Gör en avancerad sökning.