Sök på webbplatsen

Hitta lokalavdelning

Som medlem får du

 • Tillgång till Sveriges bredaste utbud av guidade friluftsaktiviteter
 • Stödjer vårt arbete med hela Sveriges friluftsliv, och mycket mer...
Bli medlem

Logga in

Skidlärarens 4 bästa tips för en lyckad skidskola

Varje vinter går 10 000 barn i skidskola med Friluftsfrämjandet. I 85 skidbackar över hela landet får allt från nybörjare till små, och stora, experter möta skidglädje på hemmaplan. Välutbildade och engagerade ledare ger dem den bästa starten på en förhoppningsvis långvarig kärlek till snö och skidåkning.

Angelica Nylöf är ansvarig för skidskolorna i Hammarbybacken i Stockholm. Här är hennes bästa tips för en lyckad skidskola:

 1. Säkerhet 

  HJÄLM - alltid hjälm! Se till att hjälmen är CE-märkt och att den täcker pannan, bakhuvud och hjässa. Den får inte glida ner i nacken. Det är viktigt att hjälmen sitter stadigt.
 2. En bra start

  Barn är glada och tycker att det är roligt att åka skidor när de är mätta, nykissade och har kläder efter väder.
 3. Testa före

  Prova utrustningen innan! Prova att sätta fast och ta av pjäxan/skon i bindningen - även om du hyr utrustningen. Låt gärna barnet gå omkring med utrustningen på innan för att vänja sig lite.
 4. Klä rätt

  Klä barnet i flera olika lager av fleece, syntet eller ylle. Undvik bomull på strumpor och underställ som drar åt sig fukt och blir kallt mot huden.

 

Vill du också bli skidlärare?

En skidlärarutbildning med Friluftsfrämjandet ger dig stora möjligheter att jobba i skidskola, både ideellt och professionellt. Friluftsfrämjandet är den organisation som utbildar flest skidlärare varje år. Bli skidlärare

Hitta snöäventyr

Visar 0 av 0 äventyr Hittar du inte det du söker? Gör en avancerad sökning.