Logga in på Mina sidor
Glömt lösenord?
Bli Medlem

I Ur och Skur – vår heltidsverksamhet

Hur kan vi bryta det ökande stillasittandet och bidra till ett rörligare liv som forskningen förespråkar och samtidigt öka lusten till lärande? Ett sätt är att låta utevistelse ta större plats på schemat. I Ur och Skur, en uppskattad heltidsverksamhet som sprider rörelseglädje och kunskap bland tusentals barn och elever runt om i landet.

På en förskola eller skola inom I Ur och Skur gör pedagogerna didaktiska val och planerar in långa stunder för utevistelse. Här är undervisning, friluftsliv och vistelse i naturen snarare regel än undantag då uterummet används som lärmiljö och är ett lika självklart inslag som lokalerna inomhus. 

Medvetet ledarskap

Genom I Ur och Skur får du utbildning inom pedagogiken, ett koncept kopplat till läroplan och skollag. Pedagogikens utgångspunkt har sin grund i upplevelse-baserat lärande och ett medupptäckande och medagerande förhållningssätt. Som pedagog får du möjlighet att utveckla dig genom ett medvetet reflekterande ledarskap. Självklart får du också ta del av väl beprövade redskap för att jobba med utomhuspedagogik. 

Hållbar utveckling

Undervisningen genomsyras av ett hållbart synsätt och en miljöplan som även den tar sig i uttryck i praktisk handling. Barnen ska till exempel få handlingsberedskap genom att källsortera, återanvända och kompostera. Att odla för att skapa förståelse för kretsloppet är ett typiskt moment inom I Ur och Skur. 

Vad får barnen med sig?

Barnen som har förmånen att gå på I Ur och Skur, ges förutsättningar att utveckla kunskap och färdighet inom friluftslivsaktiviteter som de har nytta av hela livet. De får också en nära relation till naturen och utvecklar kunskap och trygghet att vistas där. Genom att lära med hela kroppen och alla sinnen fördjupas kunskaper inom bland annat språk, matematik och natur- och miljökunskap.

Förskolor i egen regi

Kontakta I Ur och Skur

LEDIGA PLATSER TILL HÖSTEN

Nu har vi lediga platser till flera av våra förskolor och skolor: I Ur och Skur Mysingen i Nynäshamn, I Ur och Skur Mullebo/Lötkärsskolan i Vendelsö och I Ur och Skur Miklagård i Jursta, Bro. Läs mer och ansök om plats på respektive förskola/skola.

Ny bok: I Ur och Skur – Upplevelsebaserat lärande för en hållbar livsstil i praktiken

I vår nya bok får beprövad erfarenhet från 30 års pedagogisk verksamhet stöd av vetenskaplig forskning. Idén bakom är att styrka och vetenskapligt belägga I Ur och Skurs pedagogik. Boken kan användas i utvecklingen av den pedagogiska verksamheten men även läsas med behållning av blivande lärare och engagerade föräldrar.

Till webbshop

Nominerad till Årets Miljöhjälte

I Ur och Skur är en av sex som är nominerade till WWF-priset Årets Miljöhjälte 2021. Vi är nominerade i kategorin ”Biologisk mångfald” som uppmärksammar insatser för klimatet och den biologiska mångfalden. "Vi är oerhört stolta och glada över att vara nominerade", säger Kerstin Andersson, vd I Ur och Skur Utveckling.

Läs mer