Logga in på Mina sidor
Glömt lösenord?
Bli Medlem

Paddla kanadensare med oss

Att paddla kanadensare – ett riktigt klassiskt äventyr som är lika gammalt som populärt. Passar ungdomar och barn lika bra som vuxna. På färd längs med de slingrande åarna, eller för den erfarna, forsande ned i strömmande vatten. Kanadensarturen kan vara så mycket!

Friluftsfrämjandets turer i kanadensare lockar alla åldrar. För såväl dagsturer i en härlig och lugn sjö, som längre turer med övernattning med lägereld och tält.  

Våra ledare i kanadensare har alla genomgått vår ledarutbildning och har god erfarenhet av kanadensarpaddling och att leda turer på vatten. På Friluftsfrämjandets kanadensarturer sätts alltid säkerheten främst. 

Vad du får på våra turer med kanadensare 

  • En underbar naturupplevelse på vattnet, nära eller längre bort
  • Nya kontakter och fin gemenskap med andra som älskar friluftsliv och paddling med kanadensare
  • Ett tryggt äventyr på vattnet med utbildade och erfarna ledare  

Hur ser en kanadensartur med Friluftsfrämjandet ut?  

Kanadensarturerna i Friluftsfrämjandet kan vara en del av en träff eller läger i vår barn- och ungdomsverksamhet Vildmarksäventyr, likväl som en flerdagarstur för vuxna. Kanske har ni sett ut en tur på kartan längs med en å, och markerat ut ungefär var ni tänker övernatta. Paddlar solo eller tandem, övar paddlingstekniker längs vägen, känner djungelkänslan under trädkronorna som hänger över er. På kvällen är det lägereld och snack medan mörkret faller, och på morgonen efter frukost bär det av igen.

Friluftsfrämjandets kanadensarturer är alltid i grupp. För det är trevligt, vi lär oss hela tiden av varandra och utvecklar på så sätt vår paddlingsteknik. Men att paddla kanadensare i grupp är även viktigt ur en säkerhetsaspekt. Skulle du välta i vattnet så är det ditt sällskap som med kamraträddning hjälper dig tillbaka upp i kanoten igen och tar dig till land för att byta om till torra kläder. På ledarledda grupper i Friluftsfrämjandet är ledaren van vid detta, och det är också något som man tränar tillsammans innan turen. Eller i samband med att du tar paddelpasset, ett bevis på din paddelkunskap och paddelteknik.

Roliga, trygga och lärorika kajakturer i grupp

Att paddla kanadensare i grupp med Friluftsfrämjandet gör att äventyret blir roligt, tryggt och lärorikt. Alla Friluftsfrämjandets ledare är utbildade och har god erfarenhet av att planera turer på vatten och leda turer i just kanadensare. De vet hur de hittar till speciella platser och riktigt fina paddelvatten och delar mer än gärna med sig av kunskap om den natur och kultur ni passerar. De vet hur er kanadensartur ska utföras på ett säkert sätt, att ni följer allemansrätten och hur du behöver förbereda dig. När du anmäler dig till en kanadensartur är du i trygga händer. 

Bli medlem

Nyfiken på oss? Följ gärna med någon av våra 8500 ledare ut i naturen – för upplevelser, glädje och gemenskap. Varmt välkommen att bli medlem! Bli medlem

Hitta äventyr

Visar 0 av 0 äventyr Hittar du inte det du söker? Gör en avancerad sökning