Logga in på Mina sidor
Glömt lösenord?
Bli Medlem

Paddling

Glida stillsamt över en spegelblank vattenyta, surfa i skummande vågor, paddla smygande fram på grunda skärgårdsvatten, färdas ihop med de långa åarna. Paddling är ett fantastiskt sätt att upptäcka naturen på.

Det finns många bra paddelvatten i Sverige. Den långa kustremsorna med både skärgård som horisont, stilla sjöar, långa slingrande åar, snabbt forsande vatten. Beroende på hur van du är att paddla så har du så mycket att välja på och upptäcka. Tillsammans med en ledarledd grupp får du både en rolig, trygg och lärorik upplevelse.  

Friluftsfrämjandet arrangerar turer i alla former av paddling, i kajak som kanadensare. Allt från kortare paddlingar, med teknik och övningar, till längre turer med mer fokus på äventyr och upplevelser. Njuta av naturen, härliga gemenskap och säkerhet genomsyrar allt, alltid. 

Vi har turer för barn, ungdomar som vuxna. Aktiviteterna för barn och unga sker främst i kanadensare genom Friluftsfrämjandets verksamhet Vildmarksäventyr. 

Förkunskaper för att paddla med oss 

För att paddla behöver du vara simkunnig, men kan därefter följa med en av Friluftsfrämjandet grupper ut på vattnet som passar den nivå du är på. Alla våra ledare i paddling har genomgått vår ledarutbildning, har gedigen erfarenhet och vet hur de anpassar paddlingen på ett tryggt sätt utifrån de förhållanden som råder.  

Paddling för nybörjare och erfarna 

Det finns olika grupper och turer i paddling beroende på vilka förkunskaper du har. Har du paddlat mycket förut kanske du följer med på en längre tur på en gång. Är du nybörjare behöver du i kajak gå en grundkurs först, vilket brukar erbjudas i början av säsongen, på våren. Det finns mycket att lära sig, men du behöver inte kunna allt genast. När du sedan anmäler dig på en nybörjartur paddlar ni i lugna väderförhållanden, och i ett paddelområde som passar din nivå.