Logga in på Mina sidor
Glömt lösenord?
Bli Medlem

Cykla mountainbike med oss

Över stock och sten, uppför och utför. Fart, frihet. Mountainbike (MTB) är ett riktigt roligt och varierat typ av friluftsliv. Dessutom, att cykla tillsammans tycker vi är, om möjligt, ännu roligare. Följ med oss ut!

Går det att vara mer i nuet än när du cyklar mountainbike? Superfokus på exakt vad som ligger framför dig på stigen, känna musklerna arbeta, se naturen susa förbi, känna pirret i magen, vinden på kinderna, höra gruppens känslotjut och pepp. Största leendet.  

Kanske älskar du redan att cykla i skogen, och vill göra det ihop med andra och utvecklas. Eller så har du aldrig provat men är nyfiken. Friluftsfrämjandet har turer och kurser i mountainbike, för barn, ungdomar och vuxna på olika nivåer.  

Vi vill att vem som vill ska få uppleva naturen på mountainbike. Har du aldrig provat förut kanske det känns lite läskigt, men det är okej. Att prova nytt är pirrigt, men belöningen i livsglädje stor. Äventyren leds alltid av våra ledare i mountainbike, utbildade för att leda grupper på den nivå och åldersgrupp du valt. Här finns utrymme att våga i sin egen takt och du kan känna dig trygg.  

Vad du får när du cyklar mountainbike med oss 

  • Utveckla din teknik och färdigheter på mountainbike och få ut ännu mer av ditt friluftsliv. 
  • En rolig och härlig naturupplevelse på två hjul, nära eller längre bort  
  • Nya kontakter och gemenskap med andra som vill cykla precis som du 
  • Ett tryggt äventyr på cykel med utbildade ledare 

Hur ser ett äventyr på mountainbike med Friluftsfrämjandet ut?

Det finns nästan lika många mountainbike-turer som det finns önskemål. Kanske träffas ni ett antal vardagkvällar, testar övningar och tränar teknik tillsammans. Mountainbikeskola med kul på hjul för dig som är barn och vill leka lika mycket som att cykla. Eller så följer du med på ett större äventyr som sträcker sig över flera dagar, med lägereld om kvällen, äter frukost från toppen av klippan. Och så allt där mellan. 

Roliga, trygga och lärorika mountainbiketurer i grupp  

Att cykla mountainbike eller gå kurs med oss sker utan tävling och utan prestationskrav, och anpassas alltid utifrån deltagarnas förmåga, oavsett om verksamheten riktar sig till barn eller äldre, nybörjare eller erfarna. Mountainbike kan vara lika mycket fartfyllt som rofyllt, men i farten och utmaningen ligger fokus på att ha roligt, inte strävan att komma först eller klara av mest. Gemenskapen är minst lika viktig på våra turer som cyklingen. Det gör äventyret roligt, tryggt och lärorikt. 

Bli medlem

Nyfiken på oss? Följ gärna med någon av våra 8000 ledare ut i naturen – för upplevelser, glädje och gemenskap. Varmt välkommen att bli medlem! Bli medlem

Hitta äventyr

Visar 0 av 0 äventyr Hittar du inte det du söker? Gör en avancerad sökning