Covid-19 och Friluftsfrämjandet (Uppdaterad 2021-09-22)

Sök på webbplatsen

Hitta lokalavdelning

Som medlem får du

  • Tillgång till Sveriges bredaste utbud av guidade friluftsaktiviteter
  • Stödjer vårt arbete med hela Sveriges friluftsliv, och mycket mer...
Bli medlem

Logga in

Mountainbike – en fartfylld naturupplevelse

Över stock och sten, uppför och utför. Att cykla mountainbike är ett fantastiskt sätt att upptäcka naturen.

Friluftsfrämjandet har, främst i södra och västra Sverige, ett stort utbud turer för mountainbikeburna. Det kan handla om en tisdagskväll för träning och sällskap, men lika väl om hela helger för de riktigt äventyrliga. Det spelar heller ingen roll om du är nybörjare eller inbiten fantast – våra grupper anpassas alltid efter deltagarna. 

Stigcykling - upptäck nya vägar

Mountainbike kallas även stigcykling, ett ord som sätter fingret på vad det handlar om. Och stigar att cykla på finns oftast nära de flesta, men genom oss får du chansen åka iväg tillsammans med andra för att upptäcka nya ledområden. Beroende på omständigheterna delar vi in oss i grupper efter färdighet eller så cyklar vi i en enda stor grupp. Det viktiga är att alla känner sig välkomna och att såväl snabba som långsamma cyklister känner att de får ut det mesta av turen. 

 

Ta med rätt utrustning

När du cyklar med oss är det viktigt att du har med utrustning för att kunna laga eventuella punkteringar och annat småstrul som kan uppstå under turen. Ledaren brukar ha med sig mer avancerade verktyg, för att ni även ska kunna laga till exempel kedjebrott. Det enda du kan vara säker på är att något alltid går sönder tids nog!

Klä dig rätt för cykelturen

Kvällsturer brukar vara några timmar så se till att du har kläder som fungerar för såväl väntan som ansträngning, det kan bli både svettigt och kallt. Vi rekommenderar en tajt ryggsäck med extra plagg, vatten och något energirikt så att även den sista backen blir en njutning.

Hitta äventyr på cykel

Visar 0 av 0 äventyr Hittar du inte det du söker? Gör en avancerad sökning.