Covid-19 och Friluftsfrämjandet (Uppdaterad 2021-09-22)

Sök på webbplatsen

Hitta lokalavdelning

Som medlem får du

  • Tillgång till Sveriges bredaste utbud av guidade friluftsaktiviteter
  • Stödjer vårt arbete med hela Sveriges friluftsliv, och mycket mer...
Bli medlem

Logga in

Mountainbike

Över stock och sten, uppför och utför – att cykla mountainbike är ett kul sätt att upptäcka naturen. Intresset för att cykla MTB ökar, och många av Friluftsfrämjandets lokalavdelningar erbjuder äventyr med mountainbike.

Följ med på MTB-äventyr

Friluftsfrämjandets verksamhet inom mountainbike kan vara att träffas ett antal vardagskvällar och testa övningar och träna teknik tillsammans eller ett större äventyr som sträcker sig över flera dagar, och allt där mellan. 
Verksamheten sker utan tävling och utan prestationskrav, och anpassas alltid utifrån deltagarnas förmåga, oavsett om verksamheten riktar sig till barn eller äldre, nybörjare eller erfarna. Det gör äventyret roligt, tryggt och lärorikt.

Bli medlem och boka äventyr

Friluftsfrämjandets MTB-grupper är mycket populära, och bokas vanligtvis upp snabbt. Bokningen sker oftast här på Friluftsfrämjandets webbplats. Sök på MTB under Hitta äventyr, eller scrolla ner på denna sida.

Hittar du inget här på webben kan det vara en god idé att ta kontakt med Friluftsfrämjandet på den ort där du bor. Du hittar Friluftsfrämjandets lokalavdelningar här.

För att boka in dig eller ditt barn behöver den som ska vara med i verksamheten vara medlem i Friluftsfrämjandet.

Som medlem får du tillgång till tusentals olika äventyr, över hela Sverige och året runt. Dessutom får du Magasin Friluftsliv hem i brevlådan 4 gånger/år och fina medlemserbjudanden som gör utrustning, upplevelser och resor lite billigare. Dessutom stöttar du vårt arbete för allemansrätten och friluftsliv för alla.

Bli medlem

Delta på tusentals äventyr
Vi anordnar aktiviteter över hela landet, året runt
Erbjudanden från partners
Rabatt på resor, upplevelser och utrustning
Stöd vårt arbete
Vi arbetar för att bevara allemansrätten och ett friluftsliv för alla
Magasin Friluftsliv
Du får vårt medlemsmagasin 4 gånger per år
Bli medlem

Sveriges största friluftsorganisation

Friluftsfrämjandet är en demokratisk, partipolitiskt och religiöst obunden ideell organisation som genom friluftsliv verkar för folkhälsa, livsglädje och respekt för naturen. I 128 år har vi värnat allemansrätten och främjat friluftslivet. Som organisation strävar vi efter att spegla samhällets mångfald och erbjuda verksamhet som är välkomnande, anpassad och trygg för alla.

Med över 100 000 medlemmar, 7 000 ledare, 300 lokalavdelningar, verksamhet i 500 förskolor och skolor och skidskola i 80 skidbackar är Friluftsfrämjandets Sveriges största friluftsorganisation.

Om du har en fråga kring Friluftsfrämjandet eller MTB-verksamheten, kontakta din lokalavdelning. Du är också välkommen att kontakta medlemsservice.

Hitta äventyr på cykel

Visar 0 av 0 äventyr Hittar du inte det du söker? Gör en avancerad sökning.

Bli MTB-ledare

Är du intresserad av att bli MTB-ledare? Utbildningen riktar sig till dig som är en god cyklist och ger dig kunskaper och färdigheter för att tryggt och tydligt kunna leda MTB-grupper i Friluftsfrämjandets verksamhet.

Peter

-Vi andas in doften av solvarma tallbarr och kottar. Då och då stannar vi till, ibland för att titta närmare på olika hinder och prata teknik, ibland bara för att avnjuta en vacker vy.

Annika

-Att vara ledare är kul! Jag skulle kunna tänka mig att utbilda mig till fjälledare också, och köra cykelturer i fjällen. Eller kanske paddling, kajak eller något annat skoj.

Alexander

–Ni får cykla över mig hur många gånger ni vill, brukar jag säga, medan jag backandes håller i deras styre i nedförsbackarna. Då skrattar barnen alltid.

Skicka in en intresseanmälan