Logga in på Mina sidor
Glömt lösenord?
Bli Medlem

Skogsmulle i förskolan

Skogsmulle är en älskad karaktär som visat hundratusentals barn ut i naturen genom åren. Med Skogsmulle i förskolan kan förskolebarn se fram emot minst ett lekfullt och lärorikt utomhuspass i veckan.

Vill du ge barnen friluftsliv på schemat redan i förskoleåldern? Då ska du titta närmare på Skogsmulle i förskolan som låter barnen uppleva naturen och årstidernas skiftningar med alla sinnen. Förutom massor av rörelseglädje får barnen grundläggande friluftsfärdigheter som de kommer att ha nytta av resten av livet.

Fem starka skäl till att undervisa utomhus

a a a

  1. Står inskrivet i läroplanerna och stöds av forskningen
  2. Naturen är en tacksam lärmiljö för såväl barn som pedagoger eftersom den är interaktiv, genusneutral, utforskande och stimulerar nyfikenhet
  3. Barnen lär på ett lustfyllt sätt med hela kroppen och alla sinnen till skillnad från stillasittande katederundervisning inomhus
  4. Ger bättre arbetsminne, koncentration, samarbetsförmåga och en mer hälsosam livsstil
  5. Jämnar ut skillnader mellan lågpresterande och högpresterande barn

Välutbildade ledare inspirerar för framtiden

Skogsmulle i förskolan leds av pedagoger som har gått Friluftsfrämjandets utbildning. Vid varje tillfälle får ett spännande äventyr ta form med naturen som lärmiljö. Det kan handla om allt från att uppmärksamma fascinerande naturfenomen till att bygga vindskydd och laga enklare maträtter i det fria med hjälp av stormkök.

Vad får barnen med sig?

Barnen i Skogsmulle i förskolan får bland annat grundläggande kunskaper om vad allemansrätten innebär samt hur man håller sig torr, varm och mätt ute i alla väder. Den gemensamma upplevelsen står i centrum. Kretslopp, livscykler och näringskedjor är några exempel på vad förskolegruppen får utforska tillsammans. Hela idén bakom Skogsmulle i förskolan är att ge barnen ett lustfyllt och upplevelsebaserat lärande.

För att bedriva Skogsmulle i förskolan behöver ni teckna ett licensavtal, läs mer om avtalet här: Bli Skogsmulle förskola - I Ur och Skur (friluftsframjandet.se)

 

 

Vill du veta mer om Skogsmulle i förskolan?

Hör av dig till oss så berättar vi mer om hur ni blir en Skogsmulle-förskola! Fält markerade med * är obligatoriska.

Hitta utbildningar

Visar 0 av 0 äventyr Hittar du inte det du söker? Gör en avancerad sökning

Nyhetsbrev för dig som jobbar i förskola och skola

Prenumera på Friluftsfrämjandets nyhetsbrev för dig som är pedagog eller som på annat sätt är verksam inom förskola och skola. Få nyheter och inspiration direkt till din mailkorg! Prenumerera

Visste du att...

Friluftsfrämjandet är en ideell organisation utan vinstintresse. Det viktigaste för oss är att få folk i rörelse och upptäcka naturen.

Alla förskolor och skolor ska ha råd med friluftsliv på schemat. Därför tar vi inte extra betalt för vår metod eller lektionsmaterial. Det vi hoppas på i gengäld är att så många som möjligt vill bli medlemmar och därmed stödja vårt arbete.

Friluftsfrämjandet är en medlemsdriven organisation som bland annat finansieras genom medlemsavgifter, statsbidrag och bidrag från exempelvis Svensk Friluftsliv, Arvsfonden och Svenska Postkodlotteriet.

När ni tecknar samarbetsavtal ingår medlemskap i Friluftsfrämjandet för barn och pedagoger. Men vi behöver få namn och kontaktuppgifter och föräldrarnas samtycke för att kunna registrera dem.