Logga in på Mina sidor
Glömt lösenord?
Bli Medlem

Sommar- och vinterupplevelser i våra unika fjäll

Få ögonblick slår att vakna vid en fjällbäck eller en tjärn, lyssna till porlandet och se ut över fjälltopparna medan dagen sakta gryr. Samtidigt är svenska fjällen en nyckfull plats. Att ge sig ut på egen hand, utan full koll på hur man hanterar det oförutsägbara, är sällan en god idé.

Genom vår fjällverksamhet blir din fjälltur tryggare. Våra fjälledare är utbildade i turplanering, sjukvård, snö- och lavinkunskap samt fjällens natur, kultur och väder. Om ni till exempel hamnar i ett oväder vet ledarna hur man agerar för gruppens säkerhet.

Allt från dagsturer till längre vandringar

Sommartid har vi guidade fjällturer till fots, medan vi vintertid har både fjäll- och toppturer på längdskidor eller snöskor. Vi har också dagsturer som utgår ifrån stugor, en fjällstation eller liknande, för dig som inte vill övernatta i fjällen.

Förberedelser

Många lokalavdelningar anordnar träffar och/eller studiecirklar för att du ska kunna förbereda dig på bästa sätt inför din fjällresa, till exempel hur och vad du ska packa, hur du agerar vid dåligt väder och hur du lagar mat till fjälls. 

Boka i god tid

Efterfrågan på såväl sommarvandringar som skid- och toppturer är hög, så var gärna ute i god tid när du planerar.