Logga in på Mina sidor
Glömt lösenord?
Bli Medlem

Grundkurs - börja åka med oss

De flesta lokalavdelningar som har långfärdsskridsko i programmet brukar varje år bjuda in till någon form av grundkurs för långfärdskridskoåkare.

För att följa med på en ledarledd tur på naturis krävs det att du har en komplett säkerhetsutrustning, tillräckliga kunskaper för att hantera din utrustning och kunskap om hur du åker i grupp med ledare.

De här kunskaperna kan du få genom att gå en grundkurs hos din lokalavdelning. Innehållet i grundkurserna varierar efter vilka förutsättningar som finns i lokalavdelningen. Det gemensamma brukar dock vara sådant som krävs för att du själv ska få tillgång till Skridskonätet, där du hittar aktuell isinformation. 

Ett tips är att du går igenom vår e-utbildning – Grundkurs långfärdsskridsko som förberedelse inför lokalavdelningens grundkurs.

Typiska saker som brukar ingå i lokalavdelningarnas grundkurser är:

  • Så ser en komplett säkerhetsutrustning ut
  • Att åka i grupp med ledare och köledare
  • Lokalavdelningens åkområde och hur information om turerna går till 
  • Grundläggande iskunskap
  • Teori kring vad som händer vid ett plurr
  • Grundläggande åkteknik, ofta på konstfrusen bana

Av de som går våra grundkurser brukar någonstans runt hälften komma tillbaka till våra turer. Vi tror inte att den andra hälften blir avskräckta utan tänker att de fortsätter att åka på egen hand men då under säkrare förhållanden.

Ett som är säkert, är dock att de som fortsätter att åka med oss får åka mycket mera skridsko då våra organisationer har koll på var det finns åkbara, rimligt säkra och trygga isar.

Samåk till äventyret

Samåk till äventyret med andra medlemmar i Friluftsfrämjandet, Skjutsgruppen och Naturskyddsföreningen. Nu kan du som medlem testa vår nya samåkningsplattform. Be om plats eller erbjud plats i din bil.

Till plattformen

Hitta skridskoäventyr

Visar 0 av 0 äventyr Hittar du inte det du söker? Gör en avancerad sökning