Logga in på Mina sidor
Glömt lösenord?
Bli Medlem

Sugen på långfärdsskridsko? Här hittar du våra bästa tips!

Nu kommer äntligen minusgraderna och isarna fryser till. Långfärdsskridsko är ett härligt sätt att uppleva vinternaturen, om än inte helt riskfritt.

Här har vi samlat tips och råd som du kan ha nytta av, oavsett om du åker med vänner eller om du följer med oss ut!

Säkerhet på isen

Vi åker alltid i grupp

I Friluftsfrämjandet åker vi i grupp och ledaren avgör var turen går utifrån de is- och väderförhållanden som råder. För att du ska hamna med åkare som är jämnstarka med dig har vi ett graderingssystem. Det innebär att du kommer börja i en grupp där du kan känna dig säker och utvecklas vidare därifrån.

Tekniktips

Här hittar du fler tekniktips:

a a a

Utrustningstips

Att åka med oss

Skridskonätet

Sveriges skridskoaktiviteter

Många av Friluftsfrämjandets lokalavdelningar är med i Skridskonätet, ett samarbete mellan Sveriges skridskoklubbar. Här annonserar vi de flesta av våra skridskoaktiviteter.

Till skridskonätet

Isobsa i farten på Skridskonätet

Genom isobservationer kan skridskoåkare dela information med varandra, så att vi får bättre koll på var man kan åka. Att isobservera går snabbt och lätt. Ladda ner guiden och se hur du kan isobsa i farten.

Ladda ner pdf

Inspiration

Samåk till äventyret

Samåk till äventyret med andra medlemmar i Friluftsfrämjandet, Skjutsgruppen och Naturskyddsföreningen. Nu kan du som medlem testa vår nya samåkningsplattform. Be om plats eller erbjud plats i din bil.

Till plattformen

Hitta skridskoäventyr

Visar 0 av 0 äventyr Hittar du inte det du söker? Gör en avancerad sökning