Logga in på Mina sidor
Glömt lösenord?
Bli Medlem

Styrelsepresentation

Riksorganisationens styrelse ska strategiskt leda, driva och utveckla Friluftsfrämjandet så att ändamålsparagraf "att verka för att främja aktiv fritid genom skidåkning och annat friluftsliv och därigenom verka för folkhälsa och livsglädje" uppfylls långsiktigt.

Erik Lundvik, ordförande

Erik har sedan 1980 varit ledare inom Friluftsfrämjandet. Först som ledare för strövare, frilufsare, TVM, och utbildningsledare för barn- och ungdomsverksamheten. Sedan slutet av 1980- talet är han kajakledare och är fortfarande aktiv som reseledare för skid- och vandringsresor till Dolomiterna. Under tio år var han ordförande i Upplands distrikt. 2006 invaldes han i riksstyrelsen som ledamot, och han blev vice ordförande 2009 och 2012 ordförande. Han är också ordförande i Upplands Väsby lokalavdelning.

Erik är född 1946 i Uppsala och bor i Stockholm. Bakgrund: Fil kand i ekonomi, IT och matematik från Uppsala universitet. Har jobbat inom Fintech sedan 1971 och är nu pensionär.

"Jag brinner för utveckling, att förvalta en lyckosam organisation räcker inte. De närmaste åren startar ett intensivt arbete för att nå målen för strategi 2030. Det räcker inte med ett fokus, vi siktar mot flera parallella mål. Ett fokus på ledarrekrytering och utbildning och ett annat fokus på friluftsliv i förskola och skola. Fokus också på att få politiker och allmänhet se vad viktigt friluftsliv är för folkhälsa. Samtidigt som vi alltid strävar efter att vara hållbara och att bidra till ett bättre Sverige."

Erik Lundvik

Styrelseordförande

erik.lundvik@friluftsframjandet.se

 

Katarina Wendt Englund, 1:e vice ordförande

Katarina är född 1959 i Jönköping och bor i Stockholm.
Bakgrund: Civilekonom från Handelshögskolan i Stockholm. Har mångårig erfarenhet av ledarskap, kommunikation och marknadsföring från Unilever, Bonniers och KF och har haft flera vd-jobb. Är idag partner och senior kommunikationsrådgivare på Lovart Strategy och delägare i ett designexportföretag. Invald: 2011.

Katarina älskar friluftsliv och gick i mulleskola som barn. Hon vandrar, åker längd och paddlar kajak och deltar gärna i Friluftsfrämjandets utflykter och aktiviteter.

Katarina Wendt Englund

1:e vice ordförande

katarina.wendt.englund@friluftsframjandet.se

 

Anders Gerward, 2:e vice ordförande

Anders är född 1952 och bor på Limhamn. Bakgrund: Civilingenjör Väg och Vatten vid Chalmers och kompletterad med universitetsstudier i företagsekonomi och juridik. Anders har arbetat med kalkylering, planering och IT-utveckling inom Skanska. Idag driver Anders eget konsultföretag, Global företagsutveckling, inom IT och arbetar främst med Microsofts produkter. Invald: 2018.

Anders började i Friluftsfrämjandet som barnledare för sina egna barn. Varit ledare från Knopp till Frilufsarna, Skrido och är invigd TVM:are i Malmö lokalavdelning. Stavgång- och vandringsledare för vuxna har också Anders erfarenhet av. Anders har varit ordförande i Malmö lokalavdelning och är idag ordförande för Friluftsfrämjandet Region Syd.

Anders friluftsliv idag är vandring i lågland och fjäll både med och utan stavar.

Anders Gerward

2:e vice ordförande

anders.gerward@friluftsframjandet.se

 

Christopher Hamilton, ledamot

Christopher är utbildad jurist med erfarenheter från offentlig och privat sektor såväl nationellt som internationellt. Nationellt har han erfarenheter från bl a. Finansinspektionen, Svenska Bankföreningen, Nordea Bank och senast ABG Sundal Collier AB. Internationellt har han arbetat för bl a Institute of International Finance, IIF i Washington D.C, Svenska representationen till EU, Bryssel samt EU-kommissionens rättsavdelning, Bryssel. Vidare har Christopher även studerat PR-management och Grafisk Design vid Berghs School of Communication, Stockholm, samt gått en utbildning för styrelseledamöter vid Stockholms Handelshögskola.

Friluftslivet har alltid tagit stor plats i Christophers liv, han har genomgått äventyrsutbildningen Adventure Academy 2017, är utbildad MTB- och vandringsledare genom Friluftsfrämjandet i Märsta-Sigtuna där han också bor och verkar.

Christopher Hamilton

Ledamot

 

Karin Olsson, ledamot

Karin är född 1980 och är anställd på Amnesty International, svenska sektionen, som verksamhetscontroller. Karin har en magisterexamen i mänskliga rättigheter och har drygt 15 års erfarenhet av förtroendeuppdrag och anställningar inom civilsamhället. 2014-2019 var Karin generalsekreterare för KFUM Sverige. 

Karin har två barn på I Ur och Skur förskolan Blåbäret i Nacka som drivs av ett föräldrakooperativ, och är ute i naturen med familjen så ofta det går. Karin är en vinterbadare och trivs som bäst under vandrings- eller löpturer i skogen.

Karin Olsson

Ledamot

karinolssonsemail@gmail.com

 

Anna Nergårdh, ledamot

Anna Nergårdh är specialistläkare i kardiologi och internmedicin. Anna har haft flera uppdrag på ledningsnivå inom svensk hälso- och sjukvård, bland annat som chefsläkare och biträdande landstingsdirektör i Stockholm.

Anna Nergårdh

Ledamot

 

Ulrica von Thiele Schwarz, ledamot

Ulrika är leg psykolog och professor i psykologi, verksam vid Mälardalens universitet och Karolinska institutet. Med en bakgrund i företagshälsovården har hennes forskningsintressen kretsat kring hur man gör för att skapa bästa möjliga förutsättningar för att människor både ska kunna må bra och lyckas med de uppgifter de ställs inför.

Ulrica von Thiele Schwarz

Ledamot

 

Peter Westman, ledamot

Peter arbetar idag som biträdande Generalsekreterare på Världsnaturfonden WWF, och är i grunden biolog och geovetare med naturvårdsinriktning men har också läst socialantropologi. Peter har tidigare bl.a. jobbat som nationalparkschef, departementsråd och chef för naturvårdsenheten på Miljödepartementet.

Peter Westman

Ledamot

 

Alma Melitshenko, adjungerad ledamot

Alma bor i Region Väst och är aktiv i Åmål/Säffles lokalavdelning. Där är hon ledare för en strövargrupp och ett gäng TVM:are. Hon sitter även med som ledamot i Region Väst regionsstyrelse och är aktiv TVM:are på nationell nivå. Alma jobbar också som vikarie på en I Ur och Skur förskola och på fritiden driver hon en liten gård med ca 10 tackor, potatisodling och skogsbruk.

”Jag ser fram emot att få använda min breda erfarenhet och kunskap kring styrelsearbete, både från Friluftsfrämjandet och andra organisationer, och att kunna vara med och bidra med nya synvinklar och perspektiv i Riksstyrelsens fortsatta arbete.”

Alma Melitshenko

Adjungerad ledamot

 

Kort om hur styrelsen arbetar

Styrelsen genomför ca 5 möten per år. Utöver detta genomförs även minst ett längre strategimöte per år. Organisationens valberedning föreslår styrelsekandidater för stämman som sedan väljer. Kandidaterna utses utifrån den kompetens styrelsen behöver kopplat till utvecklingen på såväl lång som kort sikt. Mångfald vad avser kön, ålder, etnicitet är utöver specifik kompetens viktiga hörnstenar vid rekrytering.