Logga in på Mina sidor
Glömt lösenord?
Bli Medlem

STRÖVARE, FRILUFSARE & TVM

Gillar ditt barn att vara ute? Är ditt barn nyfiket? Då är Strövarna och Frilufsarna något för henne eller honom! För ungdomar finns TVM.

 

Strövarna och Frilufsarna

Gillar ditt barn att vara ute? Är ditt barn nyfiket? Då är Strövarna och Frilufsarna något för henne eller honom! Strövarna riktar sig till barn mellan 6 och 9 år. I Strövarna får man göra upp eld, laga mat på stormkök, lära sig använda kartan, bygga vindskydd, paddla och mycket annat. Vi gör även övernattningar och åker på läger.

Frilufsarna riktar sig till barn mellan 10 och 13 år. I Frilufsarna tar man ännu mer ansvar samt gör längre och svårare utflykter under alla årstider. Vi paddlar kajak, kryper i grottor, klättrar, åker skidor och långfärdsskridskor med mera. Gemensamt för Strövarna och Frilufsarna är att man på ett lustfyllt sätt lär sig mer om naturen och hur man på ett säkert sätt vistas i den året om. Att ha roligt tillsammans är viktigast.

  

TVM - Äventyrarna

TVM riktar sig till ungdomar 14-25 år.

"TVM" står för "Tre vildmarksmål" och de tre målen är vattnet, fjället och skogen. Vi utvecklar vår friluftskunskap och gör lite större och längre äventyr med övernattningar i tält och vindskydd, bl.a. tre resor till "ting/läger" per år. Det är friluftsliv med stort fokus på gemenskap och att ha kul, kryddat med lärorika utmaningar.

 

Knytte

2022 startar vid också en grupp för barn födda 2017-2018, och den klassar vi i nuläget som "skogsknytte". 

 

Anmälan

Skicka e-post till Lidingö lokalavdelnings kansli om du vill ställa någon i kö.
Ange personens namn, födelsedatum och kontaktuppgifter till förälder.

lidingo@friluftsframjandet.se

Det är många som står i kö just nu, vilket dessvärre betyder att det kan dröja länge innan man får plats i en grupp.

 

Kostnad

Kostnaden är normalt 500 kr per termin, och man måste vara eller bli medlem i Friluftsfrämjandet när man får plats i en grupp.

 

Vill du bli ledare?

Vill du ha kul utomhus och upptäcka naturen tillsammans med en grupp nyfikna barn? Lidingö är en av de största lokalavdelningarna i Mälardalen när det gäller friluftsaktiviteter för barn och ungdomar. Cirka 130 barn är med i en Strövar- eller Frilufsargrupp, och många fler vill vara med, men för det behövs det fler ledare.

För att bli en bra ledare behöver man inte vara en friluftsfantast. Det räcker att man gillar att vara ute i alla väder och känner sig bekväm med att leda en grupp barn tillsammans med en annan ledare. Om du vill veta mer om hur det är att vara ledare så kan du följa med på en träff, eller prova på att vara hjälpledare. Vi hjälper dig om du sedan vill gå Friluftsfrämjandets kurser för att kunna leda en egen grupp.

Uppdraget som ledare är ideellt, men man får:
• Möjlighet att gå spännande och intressanta kurser.
• Möjlighet att utveckla och bredda sitt friluftsintresse.
• En anledning att göra alla de där roliga aktiviteterna som annars kanske inte blir av.
• Massor av uppskattning från barn och föräldrar.

Du som är intresserad av att bli ledare kan kontakta kansliet (lidingo@friluftsframjandet.se) eller vår ansvariga för ledarfrågor:

Ylva Ericsson
ylva.ericsson@friluftsframjandet.se
0707638605

eller grenledaren:

Tam Johnson
tam.johnson@friluftsframjandet.se
070-713 88 58

 

Klicka här för att se en film om ledarskap från Friluftsfrämjandets Youtube (även om barnen där är lite yngre än strövaråldern). 

 

Bild från den hemliga TVM-invigningen 17-18 september 2016:

TVM-invigningen 17-18 september 2016.jpg