Sök på webbplatsen

Hitta lokalavdelning

Som medlem får du

  • Tillgång till Sveriges bredaste utbud av guidade friluftsaktiviteter
  • Stödjer vårt arbete med hela Sveriges friluftsliv, och mycket mer...
Bli medlem

Logga in

RAPPORTER & BILDER FRÅN VÅRA AKTIVITETER

Här följer rapporter och bilder från några av de aktiviteter vi genomfört den senaste tiden. Ni hittar också rapporter på Facebook.

Vandring i Erstaviks naturområde 26 maj
Under lördagen den 26 maj arrangerade lokalavdelningen en vandring tillsammans med föreningen Skogstur. Det var den fjärde i ordningen sedan samarbetet startade för drygt två år sedan. Denna vandring ägde rum i Erstaviks naturområde i Nacka. Vi bjöds på sol, försommarvärme, tyst skog, ljuva dofter från en gigatisk syrénbuske och vi såg också några hjortar i ett skogsbryn. Karin och Bosse tackar alla medvandrare och föreningen Skogstur för en trevlig dag ute i skogen!
.
.
.
Skogsvandring med lägereld på västra Lidingö 6 maj
Söndagen den 6 maj arrangerade vi en skogsvandring på västra Lidingö. Vi gick på småstigar i strålande sol och hade mysiga pauser med öppen eld. För att få fart på elden vid förmiddagskaffet behövde vi en mänsklig mur som höll borta vinden, medan lunchpausen ägde rum i lä inne i skogen vid vindskyddet Örnnästet. För att släcka elden användes en behändig vattensäck. Denna vandring var lite ovanlig inte bara för att vi gjorde upp eld två gånger, utan också för att nästan alla vandringsledare i lokalavdelningen var engagerade, vilket var uppskattat av både deltagarna och ledarna.
Karin, Per, Bosse, Siv, Magnus och Tina tackar medvandrarna för en trevlig dag i skogen!
.
.
.
Vandring utmed Lidingös södra strand, torsdag 26 april - rapport
Vi var 19 glada vandrare som samlades en torsdag förmiddag vid Larsbergs brygga på Lidingö. Många som inte är boende på ön hade kommit och fick se och höra en hel del vårtecken och fick mycket kulturhistoria om byggnader vi passerade under vandringen.
Tempot var lugnt och vi gick mestadels nära vattnet och passerade Dalénum, Kappsta, Skärsätra strand, Brevik och slutligen Käppala och Gåshaga. Två raster hann vi med. Vi gick ca 8 km och vandringen tog ca 4 timmar, då vi avslutade i Gåshaga och kunde ta tåget åter mot utgångspunkten.

Per berättade om personer som betytt mycket för ön och om byggnadskulturen på ön.....Dalén (Aga-fyren), Kappsta (Raoul Wallenberg), Mölna kvarn t.ex. Vi hade hoppats se ännu fler blåsippor vid Kappsta, men många fanns där. Vi kunde också njuta av andra vårblommor under vandringen, vitsippor, tussilago, scilla, blommande al med flera.
En härlig vandringsdag och vi avslutade med några regndroppar, men det häftiga regnet kom först senare.
Tina Lalander o Per Larsén