Logga in på Mina sidor
Glömt lösenord?
Bli Medlem

KNOPP, KNYTTE & MULLE

Vi erbjuder Skogsknytte på Lidingö för barn under 6 år.

Skogsknytte är en del av Skogsmulle och skogens värld, för barn mellan tre och fyra år. Tillsammans med ledare och medföljande vuxna får barnen uppleva naturen på nära håll. Lekar och sånger förstärker upplevelsen och gör vistelsen extra rolig. Friluftsliv bidrar till att få naturkänsla, rörelseglädje och gemenskap.

Vi tycker att naturen är världens bästa lekplats. Naturen stimulerar alla sinnen och väcker barns naturliga nyfikenhet och fantasi. I Skogsknytte får barnen öva empati för naturen och allt som lever i den.

Hur ser ett äventyr med Skogsknytte ut?
Träffarna sker söndagsförmiddagar, 1,5 h åt gången. För att delta krävs ingen avancerad utrustning, men följande behöver barnet ha med: sittunderlag, matsäck eller fika, oömma kläder efter väder.

Tillsammans med erfarna ledare får du som medföljande vuxen och ditt barn i Skogsknytte uppleva naturen på ett både pedagogiskt och tryggt sätt. Ni får en gemenskap med andra barn i samma ålder. Din roll som medföljande vuxen är att vara barnets medupptäckare i naturen. Med dig som stöd får ditt barn i egen takt utforska och upptäcka sin omgivning tillsammans med gruppen. Alla Friluftsfrämjandets ledare i Skogsknytte är utbildade för att leda barngrupper i naturen, och de gör ditt äventyr roligt, lärorikt och tryggt.

 

Anmälan

Skicka e-post till Lidingö lokalavdelnings kansli om du vill ställa någon i kö.

Ange personens namn, födelsedatum och kontaktuppgifter till förälder.

lidingo@friluftsframjandet.se

Om det finns platser över kan det också bli aktuellt att ta emot anmälningar direkt här på hemsidan. Just nu är grupperna fulla. De som anmäler sig direkt via hemsidan hamnar också på den vanliga kölistan till vår barnverksamhet (förutsatt att man är inloggad som barnet, inte som föräldern): https://www.friluftsframjandet.se/regioner/malardalen/lokalavdelningar/lidingo/

OBS! Om det blir aktuellt att ta emot anmälningar direkt via hemsidan får inte föräldern/vårdnadshavaren anmäla sig där. Barnet måste vara medlem i Friluftsfrämjandet och man måste vara inloggad som barnet för att få anmäla sig där.

 

Kostnad

Under 2023 är terminsavgiften 250 kr, och man måste vara eller bli medlem i Friluftsfrämjandet när man får plats i en grupp.

 

Vill du bli ledare?

Vill du ha kul utomhus och upptäcka naturen tillsammans med en grupp nyfikna barn? 

För att bli en bra ledare behöver man inte vara en friluftsfantast. Det räcker att man gillar att vara ute i alla väder och känner sig bekväm med att leda en grupp barn tillsammans med en annan ledare. Om du vill veta mer om hur det är att vara ledare så kan du följa med på en träff, eller prova på att vara hjälpledare. Vi hjälper dig om du sedan vill gå Friluftsfrämjandets kurser för att kunna leda en egen grupp.

Uppdraget som ledare är ideellt, men man får:
• Möjlighet att gå spännande och intressanta kurser.
• Möjlighet att utveckla och bredda sitt friluftsintresse.
• En anledning att göra alla de där roliga aktiviteterna som annars kanske inte blir av.
• Massor av uppskattning från barn och föräldrar.

Du som är intresserad av att bli ledare kan kontakta kansliet (lidingo@friluftsframjandet.se) eller grenledaren:

Tam Johnson
tam.johnson@friluftsframjandet.se
070-713 88 58